Ξεκίνησαν οι παραγγελίες του κορυφαίου Opel Insignia GSi

07 Δεκ., 2017 Ώρα 17:09

Στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης πραγματοποιήθηκε το ντεμπούτο του Opel Insignia GSi του οποίου οι παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει.

Το Insignia GSi Grand Sport είναι εξοπλισμένο έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 260 ίππους και παράγει 400Nm ροπή. Στη γλώσσα των αριθμών το 0-100 επιτυγχάνεται σε 7,6 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 χλμν./ώρα.Ο παραπάνω κινητήρας διατίθεται με ένα ιδιαίτερα δυναμικό σετάρισμα του πλαισίου FlexRide, προσαρμοζόμενη τετρακίνηση (adaptive AWD) με έλεγχο κατανομής ροπής (torque vectoring), ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 S υψηλής πρόσφυσης και ένα νέο, οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο που επιτρέπει μηχανικές αλλαγές σχέσεων μέσω των χειριστηρίων του τιμονιού.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τα προγράμματα Standard, Tour και Sport. Ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα, η απόκριση του συστήματος διεύθυνσης και του γκαζιού είναι ακόμα πιο άμεση. Αποκλειστικά με το GSi προσφέρεται το Competition mode, που ενεργοποιείται μέσω του μπουτόν ESP. Με διπλό πάτημα, οι έμπειροι οδηγοί μπορούν να εκμεταλλευτούν την αυξημένη ολίσθηση του αμαξώματος, ενώ απενεργοποιείται και ο έλεγχος πρόσφυσης. Οι οδηγοί του Insignia GSi που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα οι ίδιοι, μπορούν να αλλάζουν σχέσεις μέσω των χειριστηρίων του τιμονιού (paddles).

Το σύστημα τετρακίνησης Twinster με έλεγχο κατανομής ροπής συμπληρώνει άριστα το σπορ πλαίσιο. Το συμβατικό διαφορικό του πίσω άξονα αντικαθίσταται από δύο συμπλέκτες, που μπορούν να επιταχύνουν κάθε τροχό ανεξάρτητα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ανάλογα με τις συνθήκες, αυτό βοηθά το Insignia GSi να ακολουθεί τη γραμμή που επιθυμεί ο οδηγός. Επιπλέον, φρένα Brembo εξασφαλίζουν άριστη απόδοση πέδησης ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες.

 

Δείτε Επίσης