Παροπλισμένες Ford Mustang μεταμορφώνονται σε ξεχωριστά ρολόγια

Για τους φανατικούς φίλους της Ford Mustang, η REC Watches που έχει έδρα τη Δανία, θα δημιουργήσει ολοκαίνουργια ρολόγια από εξαρτήματα αυτοκινήτων που έχουν δωρίσει πελάτε, όπως ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Drift και επαγγελματίας ‘fun-haver’ Vaughn Gittin Jr., ο οποίος φοράει ρολόι από το ανθρακονημάτινο αμάξωμα της Ford Mustang RTR (700 hp) του, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Drift.
 
«Οι περισσότεροι άνθρωποι θα έβλεπαν απλά μία μάζα από λαμαρίνες, το φάντασμα μιας Mustang. Εμείς βλέπουμε κάτι τελείως διαφορετικό – την ψυχή ενός αυτοκινήτου και μία ιστορία που πρέπει να ειπωθεί,»  δήλωσε ο συνιδρυτής Mygh. «Δεν κατακρεουργώ τις Mustang. Ξαναδίνω ζωή στις Mustang για τις οποίες δεν υπάρχει καμία ελπίδα να επισκευαστούν μεταμορφώνοντάς τις σε ρολόγια.»

Για να διατηρήσει την ιστορία τους στο πέρασμα του χρόνου, η REC Watches προσπαθεί να ανακαλύψει με ιδι

 

Παρακολουθήστε το σχετικό video

 

Και με... αριθμό πλαισίου

Κάθε ολοκληρωμένο σχέδιο περιλαμβάνει τον αριθμό πλαισίου του οχήματος, το έτος παραγωγής και τα κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία Mustang. Μια ένδειξη ισχύος που μοιάζει με δείκτη καυσίμου δείχνει την υπόλοιπη ζωή της μπαταρίας, ενώ οι δείκτες, η ημερομηνία και το καντράν είναι όλα επηρεασμένα από το ταμπλό του θρυλικού αυτοκινήτου. Σε ένα ταξίδι στη Σουηδία, η ομάδα ‘χτύπησε φλέβα χρυσού’ με ένα σπάνιο μοντέλο 1966 Raven Black, από την οποία προήλθε η συλλογή P51-04 250 ρολογιών (limited edition).

Η Mustang – που το όνομά της προέρχεται από ένα μαχητικό αεροσκάφους του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου - λανσαρίστηκε το 1964. Με το επαναστατικό στυλ και τις δυναμικές επιδόσεις της έγινε αμέσως μοντέλο classic. Το κύρος της εκτοξεύθηκε στα ύψη με ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στην κινηματογραφική ταινία δράσης “Bullitt” το 1968 με τον Steve McQueen, και με μία σειρά τραγουδιών και ταινιών συνδεδεμένων με το όνομά της.

Η ιδέα είναι ‘πνευματικό παιδί’ των Christian Mygh και Jonathan Kamstrup, που μαζί ‘χτενίζουν’ περιοχές απορριμμάτων σε όλο τον κόσμο, ψάχνοντας για αυτοκίνητα, το καθένα από τα οποία μπορεί να μεταμορφωθεί σε εκατοντάδες μοναδικά ρολόγια, αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.