Αγορά

21 Dec, 2017 Ώρα 11:19

Στο Honda FCX Clarity ο τίτλος «Green Car Of The Year 2018»

Thumbnail

Το Honda FCX Clarity, το επαναστατικό μηδενικών εκπομπών ρύπων αυτοκίνητο της Honda που συνδυάζει τρεις τεχνολογίες σε ένα (ηλεκτροκίνηση, plug-in hybrid και κινητήρα κυψελών καυσίμου), ανακηρύχθηκε Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο (World Green Car). Η διάκριση ήρθε από το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες όπου το μοντέλο της Honda κατάφερε να αφήσει πίσω του τα Honda Accord, Hyundai Ioniq, Nissan Leaf και Toyota Camry. Το Clarity Fuel Cell είναι η πεμπτουσία της τεχνολογίας των «πράσινων» οχημάτων Honda και υπογραμμίζει τη δέσμευση που πρόσφατα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Takahiro Hachigo, ότι τα δύο τρία του παγκόσμιου στόλου της θα περιλαμβάνουν ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030.

Close

Το νέο Clarity Fuel Cell ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις της Honda στον τομέα αυτό. Είναι το πρώτο sedan κυψελών καυσίμου που φέρει ολόκληρη τη συστοιχία της μπαταρίας κάτω από το καπό,  απελευθερώνοντας άφθονο χώρο στην καμπίνα τη μεταφορά πέντε επιβατών. Μία πρόσφατη δοκιμή της Αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος - US Environment Protection Agency (EPA) μέτρησε ωφέλιμη αυτονομία 589km, τη μεγαλύτερη από οποιουδήποτε άλλου οχήματος παραγωγής μηδενικών ρύπων. Οι κριτές δήλωσαν ότι: «Το FCX Clarity είναι ένα απόλυτα πραγματικό, υδρογονοκίνητο πολυτελές sedan, το οποίο διαθέτει όλες τις ανέσεις που περιμένει ο κόσμος περιμένει από ένα premium μοντέλο».

Με τη σειρά του ο Steven Center, υπεύθυνος για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα της Honda στις ΗΠΑ, δήλωσε. «Το Clarity Fuel Cell, Clarity Electric και Hybrid Plug-in Hybrid αυτοκίνητο προσφέρουν τη δυνατότητα επιλογής στους καταναλωτές - που θέλουν να περάσουν στην καθαρή μετακίνηση – να μην κάνουν συμβιβασμούς».

Close

Για να διεκδικήσει μία υποψηφιότητα για το βραβείο 2009 World Green Car*, ένα όχημα έπρεπε να έχει κυκλοφορήσει σε μία τουλάχιστον σημαντική αγορά. Το όχημα ή η πράσινη τεχνολογία μπορεί να είναι ήδη στην παραγωγή ή να πρόκειται για πειραματικό πρωτότυπο με πιθανή εφαρμογή στο άμεσο μέλλον. Απαραίτητη προϋπόθεση της υποψηφιότητας είναι επίσης η παροχή τουλάχιστον 10 αυτοκινήτων για ατομικές ή δημοσιογραφικές αξιολογήσεις. Στοιχεία που λήφθησαν υπόψη ήταν οι εκπομπές ρύπων, η κατανάλωση καυσίμου, και η χρήση μιας πολύ προηγμένης τεχνολογίας παραγωγής / μετάδοσης ισχύος (πέρα από τα εξαρτήματα των κινητήρων), με στόχο την αύξηση της περιβαλλοντικής συμβατότητας του οχήματος.

15 Apr, 2024 Ώρα 14:36

Όφελος μέχρι και €4.000 για το Nissan Qashqai από τον Όμιλο Πηλακούτα

Thumbnail

Ο Όμιλος Πηλακούτα προσφέρει άμεσα διαθέσιμα Nissan Qashqai με όφελος μέχρι  €4.000. Η προσφορά αφορά τις αναβαθμισμένες εκδόσεις του best seller SUV της Nissan με  αυτόματο κιβώτιο και πλούσιο εξοπλισμό άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας.

Close

Το Nissan Qashqai είναι ένα μοντέλο που κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και να γράψει ιστορία, όχι μόνο ως ένα πρωτοπόρο μοντέλο για την Nissan, αλλά και ως το πιο πετυχημένο SUV μοντέλο στην κατηγορία του. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά το 2007 και σήμερα στις εκθέσεις του Ομίλου Πηλακούτα βρίσκεται η τρίτη γενιά του μοντέλου. Ξεχωρίζει για τον εντυπωσιακό και σύγχρονο σχεδιασμό, τους μεγάλους εσωτερικούς χώρους και το υψηλό επίπεδο ασφάλειας, άνεσης, τεχνολογίας και Ιαπωνικής αξιοπιστίας που προσφέρει. 

 

Close

 

Σημείο αναφοράς η Mild Hybrid τεχνολογία που εφοδιάζει τον κινητήρα βενζίνης 1.3 DiG-T, αλλά και το καινοτόμο και βραβευμένο σύστημα e-POWER, που προσφέρει την εμπειρία της ηλεκτροκίνησης, με απεριόριστη αυτονομία και χωρίς φόρτιση. Με εκδόσεις τόσο δικίνητες όσο και τετρακίνητες, το Qashqai καλύπτει στο έπακρο τις ανάγκες του υποψήφιου αγοραστή. Ένα μοντέλο που συνεχίζει να σαρώνει τα βραβεία αυτοκινήτου στην Ευρώπη. Πρόσφατα ανακηρύχθηκε το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά από έρευνα σε 50.000 Βρετανούς καταναλωτές. Πριν από μερικούς μήνες απέσπασε για ακόμη μια φορά τα πέντε αστέρια στην ασφάλεια από τον ανεξάρτητο οργανισμό EuroNCAP. 

Close

To Nissan Qashqai βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα σε εκδόσεις Mild Hybrid αλλά και με το καινοτόμο σύστημα e-Power, με όφελος μέχρι €4.000, άμεση παράδοση και επτά χρόνια εγγύηση.