Ειδήσεις

21 Dec, 2017 Ώρα 13:52

Ανάκληση μοντέλου Audi - Παραπληροφόρηση από MME και η απάντηση της Unicars

Thumbnail

Του Στέλιου Κυθρεώτη

Close

Είδαμε σε πολλά ΜΜΕ της Κύπρου την είδηση για ανάκληση ενός συγκεκριμένου μοντέλου της Audi και για ακόμη μια φορά, θυμώσαμε. Δεν μπορεί καταρχήν να διασύρεται μια ολόκληρη μάρκα και αντιπροσωπεία επειδή κάποιος, ελαφρά τη καρδία, δημοσιεύει ότι βρει μπροστά του χωρίς να το διασταυρώνει. Το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε εκδώσει ανακοίνωση η οποία λανθασμένα μίλαγε για απόσυρση και όχι ανάκληση συγκεκριμένων μοντέλων Audi. 

Είναι απαράδεκτο δημοσιογράφοι οι οποίοι είτε δεν κατέχουν το αντικείμενο του αυτοκινήτου είτε, στο βωμό των κλικς, να δημοσιεύουν για ανακλήσεις μοντέλων οι οποίες αφορούν ελάχιστα έως καθόλου αυτοκίνητα που βρίσκονται στην κυπριακή αγορά.

Close

Η συγκεκριμένη περίπτωση της Audi, αφορά 24 ολόκληρα αυτοκίνητα που έχουν πουληθεί στην κυπριακή αγορά (από το 1,1 εκατ. παραγωγής που θα ανακληθούν) καθώς «υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί πυρκαγιά λόγω προβλήματος στον βοηθητικό θερμαντήρα που έχει εγκατασταθεί σε αυτά τα οχήματα». Μέχρι και απόσυρση έχουν ονομάσει κάποιοι σε δημοσιεύματα τους αναπαράγωντας την ανακοίνωση του Αθηναικού Πρακτορείου Ειδήσεων, την προληπτική αυτή ανάκληση...

 

Close

H εταιρεία UNICARS, αντιπρόσωποι των αυτοκινήτων Audi στην Κυπριακή αγορά εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ UNICARS

Αναφορικά με την παραπληροφόρηση σε πρόσφατα δημοσιεύματα, σχετικά με τα μοντέλα A4, A5, A5 Cabriolet και Q5 της AUDI, η UNICARS ενημερώνει το κοινό ότι δεν τίθεται θέμα απόσυρσης των αυτοκινήτων, αλλά ανάκληση (recall – όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της AUDI Γερμανίας) για επιδιόρθωση συγκεκριμένης βλάβης στο βοηθητικό θερμαντήρα με τον οποίο είναι εξοπλισμένα κάποια αυτοκίνητα. Η ανάκληση, που αφορά αναβάθμιση λογισμικού ή ανταλλαγής συγκεκριμένου ανταλλακτικού στα μοντέλα που αναφέρονται πιο πάνω, αφορά μόνο 24 αυτοκίνητα στην Κύπρο που έχουν πωληθεί από την UNICARS.

Από τις 5/12/2017 η UNICARS έχει ειδοποιήσει γραπτώς με συστημένες επιστολές τους κατόχους των 24 αυτοκινήτων τα οποία θα πρέπει να περάσουν από τον τεχνικό έλεγχο και ήδη είναι στη διαδικασία επιδιόρθωσης.  

Προληπτικά, η UNICARS συστήνει στους ιδιοκτήτες εισαγόμενων αυτοκινήτων AUDI, των προαναφερθέντων μοντέλων χρονολογίας από 2011 μέχρι 2015, που δεν επισκέπτονται τα συνεργεία της UNICARS για τους καθιερωμένους τεχνικούς ελέγχους, όπως επικοινωνήσουν με την εταιρεία για να περάσουν για δωρεάν έλεγχο.

Η CEO της UNICARS, Χριστιάννα Διογένους δηλώνει: «Πρόκειται για διαδικασία αναβαθμίσεων και επιδιορθώσεων στα πλαίσια του συνεχούς ελέγχου ποιότητας των οχημάτων που γίνεται τακτικά σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Λυπούμαστε πολύ για τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα, εξαιτίας λανθασμένης ερμηνείας της επίσημης ανακοίνωσης της AUDI που χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί με τη UNICARS, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ανασφάλειας στους κατόχους των συγκεκριμένων μοντέλων.»

 

Το ΑΠΕ έχει ήδη προβεί σε διόρθωση της σχετικής είδησης ως ακολούθως:

 

Επιπλέον, η επιλεκτική αναφορά σε συγκεκριμένες μάρκες από διάφορα ΜΜΕ, είναι απαράδεχτη. Τέτοιες ανακλήσεις συμβαίνουν συνεχώς σε όλο τον κόσμο και πολλές φορές αφορούν πολύ περισσότερα αυτοκίνητα στην κυπριακή αγορά.

Εμείς εδώ στο Car.com.cy και στην Offsite γενικότερα, ποτέ δεν δημοσιεύουμε κάτι χωρίς να το διασταυρώσουμε, όπως πράξαμε και σήμερα με την σχετική ανάκληση. Πολύς ντόρος για το τίποτα.

 

19 Apr, 2024 Ώρα 13:45

Η περιοχή του πλανήτη όπου απαγορεύονται όσα Ι.Χ. είναι εξοπλισμένα με αυτόνομη οδήγηση

Thumbnail

Την ώρα που σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να αναπτύξουν ακόμα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, μια επαρχία του Καναδά κάνει την δική της… «επανάσταση».

Close

Η Βρετανική Κολομβία επικαιροποίησε πρόσφατα τον νόμο για τα μηχανοκίνητα οχήματα, απαγορεύοντας τη χρήση οχημάτων που είναι εξοπλισμένα με συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3. Αυτό δεν είναι απλώς μια απαγόρευση της χρήσης τέτοιων συστημάτων. Ο νόμος καθιστά παράνομη ακόμα και την απλή οδήγηση οποιουδήποτε αυτοκινήτου έχει στον εξοπλισμό του σύστημα επιπέδου 3, είτε το χρησιμοποιείτε είτε όχι.

 

Close

 

Οι επικαιροποιημένοι κανόνες υπογράφηκαν στις 18 Μαρτίου και τέθηκαν σε ισχύ στις 5 Απριλίου. Αυτή τη στιγμή στην αγορά υπάρχουν δύο μοντέλα που παρέχουν αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, και είναι η Mercedes-Benz S-Class και η EQS του 2024 τα συστήματα των οποίων έχουν εγκριθεί μόνο για περιορισμένη χρήση στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα, με ταχύτητες κάτω από τα 65χλμ./ώρα.

Close

Αν σας πιάσουν να οδηγείτε Ι.Χ. με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, τα πρόστιμα κυμαίνονται από 368 έως 2.000 δολάρια σε καναδικό νόμισμα ή ακόμη και έξι μήνες φυλάκιση.

“Αυτοί οι νέοι κανονισμοί θα κρατήσουν τους ανθρώπους ασφαλέστερους στους δρόμους μας και θα ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερο τη χρήση των ενεργών μεταφορών”, δήλωσε ο Rob Fleming, υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.