Rally

22 Dec, 2017 Ώρα 12:58

Πολύ επιτυχημένη χρονιά για τη Skoda όσον αφορά το motorsport

Thumbnail

Στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) η τσέχικη ομάδα πανηγύρισε τον τίτλο τόσο στους κατασκευαστές όσο και στους οδηγούς, στην κατηγορία WRC 2, όπου συμμετείχε. Οι Σουηδοί, Pontus Tidemand και Jonas Andersson στο τιμόνι ενός Fabia R5 κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο, με τη Skoda να κατακτά το αντίστοιχο κύπελλο στους κατασκευαστές.

Close

Εκτός του FIA World Rally Championship, το Fabia R5 αναδείχθηκε πρωταθλητής σε πολλούς άλλους διεθνείς και εθνικούς θεσμούς ανά την υφήλιο. Η επιτυχία του αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η κατηγορία R5 αφορά αγωνιστικά αυτοκίνητα τα οποία είναι ότι πιο κοντινό στα μοντέλα ευρείας παραγωγής που είναι διαθέσιμα στους απλούς οδηγούς. Το Fabia R5 κυριάρχησε και  σε πολλούς αγώνες ράλι το 2017. Χαρακτηριστικά, 14 εθνικά πρωταθλήματα κατακτήθηκαν από πληρώματα που οδηγούσαν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Να σημειώσουμε πως περισσότερα από 170 Skoda Fabia R5 πουλήθηκαν τη χρονιά που μας πέρασε σε ιδιώτες, τόσο μεμονωμένους οδηγούς όσο και σε οργανωμένες ομάδες ράλι.

Close

 

09 Jul, 2025 Ώρα 13:06

Παρέλλης & Παπανδρέου θριάμβευσαν τερματίζοντας πρώτοι στη κατηγορία τους στο Ράλι Ακρόπολις 2025.

Thumbnail

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι Δημήτρης Παρέλλης και Ανδρέας Παπανδρέου σήκωσαν ψηλά τη σημαία της Κύπρου στον πιο απαιτητικό αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC), κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία RC4 του Ράλι Ακρόπολις 2025.

Close

 

 

Με απόλυτο έλεγχο, υψηλή τεχνική κατάρτιση, εμπειρία που τέθηκε σε εφαρμογή και στρατηγική ωριμότητα, το κυπριακό δίδυμο ξεχώρισε από την αρχή του αγώνα, καταγράφοντας κορυφαίους χρόνους σε όλες τις ειδικές διαδρομές και επικρατώντας απέναντι σε κορυφαίους διεθνείς αντιπάλους.

 

Close

 

Αυτή είναι μια  ιστορική επιτυχία αφού είναι η πρώτη φορά που Κύπριος οδηγός ανεβαίνει στην κορυφή της RC4 στο πλαίσιο του WRC – επιβεβαιώνοντας με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ότι οι συμπατριώτες μας ανήκουν στην ελίτ του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

 

Το Opel Corsa Rally4 της Parellis Rally Team ανταποκρίθηκε απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις του αγώνα, χάρη στην άψογη προετοιμασία και μηχανολογική υποστήριξη της ομάδας. Κομβικής σημασίας για την τεράστια αυτή επιτυχία ήταν και η υποστήριξη των χορηγών: η ECOMMBX ως χρυσός χορηγός που αποτελεί σταθερό πυλώνα στρατηγικής και ενίσχυσης, η IRIDA που στάθηκε δίπλα στην ομάδα με συνέπεια και αφοσίωση, ενώ οι Psaltis Auto Parts / MANNOL, Blue Island και Vitatrace συνέβαλαν ουσιαστικά στην προετοιμασία και την επιτυχία της φετινής προσπάθειας.

«Ήταν ένας αγώνας γεμάτος προκλήσεις, αλλά και στιγμές ανεπανάληπτες. Νιώθουμε υπερηφάνεια για αυτό το αποτέλεσμα και τεράστια ευγνωμοσύνη προς την ομάδα και τους χορηγούς μας που στάθηκαν δίπλα μας. Το Rally Acropolis 2025 θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας», δήλωσε με ενθουσιασμό ο Δημήτρης Παρέλλης.  

Με αυτό το θριαμβευτικό αποτέλεσμα, η ομάδα Παρέλλη – Παπανδρέου περισσότερο ενισχυμένη από ποτέ αποδεικνύει για ακόμα μια φορά τη δυναμική της και συνεχίζει τη φετινή σεζόν με αυτοπεποίθηση, φιλοδοξία και σταθερή αγωνιστική φιλοσοφία, κοιτώντας μπροστά προς τις επόμενες μεγάλες προκλήσεις.