Rally

22 Dec, 2017 Ώρα 12:58

Πολύ επιτυχημένη χρονιά για τη Skoda όσον αφορά το motorsport

Thumbnail

Στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) η τσέχικη ομάδα πανηγύρισε τον τίτλο τόσο στους κατασκευαστές όσο και στους οδηγούς, στην κατηγορία WRC 2, όπου συμμετείχε. Οι Σουηδοί, Pontus Tidemand και Jonas Andersson στο τιμόνι ενός Fabia R5 κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο, με τη Skoda να κατακτά το αντίστοιχο κύπελλο στους κατασκευαστές.

Close

Εκτός του FIA World Rally Championship, το Fabia R5 αναδείχθηκε πρωταθλητής σε πολλούς άλλους διεθνείς και εθνικούς θεσμούς ανά την υφήλιο. Η επιτυχία του αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η κατηγορία R5 αφορά αγωνιστικά αυτοκίνητα τα οποία είναι ότι πιο κοντινό στα μοντέλα ευρείας παραγωγής που είναι διαθέσιμα στους απλούς οδηγούς. Το Fabia R5 κυριάρχησε και  σε πολλούς αγώνες ράλι το 2017. Χαρακτηριστικά, 14 εθνικά πρωταθλήματα κατακτήθηκαν από πληρώματα που οδηγούσαν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Να σημειώσουμε πως περισσότερα από 170 Skoda Fabia R5 πουλήθηκαν τη χρονιά που μας πέρασε σε ιδιώτες, τόσο μεμονωμένους οδηγούς όσο και σε οργανωμένες ομάδες ράλι.

Close

 

28 Mar, 2024 Ώρα 07:44

Υπερθέαμα και εντυπωσιακές διαδρομές στο «TIGER RALLY 2024»

Thumbnail

Διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου το «TIGER RALLY 2024», το οποίο υπόσχεται να προσφέρει μοναδικό θέαμα ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη.

Close

Το «TIGER RALLY», το οποίο εντάσσεται στο πλούσιο καλεντάρι των Λεμεσίων powered by BrainRocket, διοργανώνεται από τη Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού και αποτελεί τον δεύτερο αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλλυ της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (ΚΟΑ).

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 08:00, από τον Χώρο Στάθμευσης της Επίχωσης. Οι οδηγοί αφού καλύψουν 6 ειδικές διαδρομές σε Λιστόβουνο, Αγία Παρασκευή και Λάνια, θα επιστρέψουν και πάλι στο Χώρο Στάθμευσης της Επίχωσης στις 18:30, για τον τερματισμό και την απονομή των επάθλων.

Close

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 19:00, σε πανηγυρική εκδήλωση στο χώρο της Επίχωσης, θα παρουσιαστούν στο κοινό τα αυτοκίνητα και οι οδηγοί που θα συμμετάσχουν στο «TIGER RALLY 2024». Τα αυτοκίνητα θα παραμείνουν στο χώρο της Επίχωσης μέχρι την εκκίνηση του αγώνα το πρωί της Κυριακής.

Οι φίλοι του αθλήματος θα μπορούν να ενημερώνονται ζωντανά για τα αποτελέσματα των διαδρομών μέσω της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας www.cmf.org.cy

Close

Το πρόγραμμα του αγώνα

Λίστα συμμετοχών