Σαρώνει στην αγορά των ηλεκτρικών το BMW Group

24 Δεκ., 2017 Ώρα 19:36

Λίγες ημέρες πριν το τέλος του 2017, η μάρκα BMW i του BMW Group έχει εδραιώσει τη θέση του ανάμεσα στους παγκόσμιους ηγέτες του χώρου της ηλεκτροκίνησης.
Για πρώτη φορά, πάνω από 100.000 οχήματα BMW i, BMW iPerformance και MINI με πλήρως ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης έχουν παραδοθεί μέσα σε ένα χρόνο. Σύμφωνα με την ανεξάρτητη αναφορά της POLK / IHS Report (τεύχος 7.12.2017), το BMW Group βρίσκεται στην κορυφή της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων σε Γερμανία και Ευρώπη με μερίδιο ταξινομήσεων 21%. Επιπλέον το BMW Group ισοβαθμεί στην πρώτη θέση παγκοσμίως με μερίδιο αγοράς 10%, ίσο με της Tesla.

Το μερίδιο του BMW Group στην κατηγορία ηλεκτρικών οχημάτων (στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο) είναι τώρα τρεις φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο στην αγορά παραδοσιακών οχημάτων. Και ενώ το μερίδιο ηλεκτρικών οχημάτων επί των συνολικών ταξινομήσεων όλων των κατασκευαστών στην Ευρώπη φτάνει το 2% (παγκοσμίως: 1%), το ποσοστό αυτό για το BMW Group είναι τώρα 6% (σε όλο τον κόσμο: 3%).

 

Δείτε Επίσης