09 Ιαν., 2018 Ώρα 13:34

Άλλη μια διάκριση για το Peugeot 3008

Thumbnail

Αυτή τη φορά η διάκριση δεν αφορούσε ούτε την ασφάλεια ούτε την προηγμένη τεχνολογία του Peugeot 3008. Αντίθετα, ήταν η γυναικεία αύρα που βράβευσε το γαλλικό SUV. 25 γυναίκες δημοσιογράφοι από 20 χώρες μεταξύ 420 αυτοκινήτων διαφόρων κατηγοριών, οικογενειακά 4θυρα, σπορ, πολυτελείας, οικολογικά, ψήφισαν για το «γυναικείο αυτοκίνητο της χρονιάς», και το Peugeot 3008 πήρε την πρώτη θέση. Το Peugeot 3008 κέρδισε εξαιτίας του i-Cockpit,  το οποίο οι κριτές βρήκαν κομψό και εντυπωσιακό, για το εσωτερικό και εξωτερικό του στυλ, καθώς και την οδική συμπεριφορά και την οδηγική απόλαυση που προσφέρει, τόνισε η Σάντι Μάρει επικεφαλής του Womens World Car of the Year.

 

 

Παράλληλα, το γαλλικό μοντέλο ξεχώρισε για την εντυπωσιακή εξωτερική του εμφάνιση, το άνετο εσωτερικό, τη λογική του τιμή και τις πολλές τεχνολογικές του καινοτομίες, ΤΗ δεύτερη θέση πήρε το Mazda CX-5 και την τρίτη το σουηδικό Volvo XC60.

Τα κριτήρια για την επιλογή του Γυναικείου Αυτοκινήτου της Χρονιάς είναι απλά. Οι κριτές καλούνται να ψηφίσουν σύμφωνα με τα κριτήρια που χρησιμοποιούν οι γυναίκες κατά την αγορά ενός αυτοκινήτου. Τα οποία είναι η ασφάλεια, η σχέση αξίας και αγοράς (value for money), η αισθητική, οι αποθηκευτικοί χώροι, η φιλικότητα με τα παιδιά, η ευκολία οδήγησης, το χρώμα, και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Σημασία δεν έχουν οι απόλυτες επιδόσεις και τα νούμερα της ιπποδύναμης και της ροπής, αλλά το πώς φαίνεται ένα αυτοκίνητο στην γυναικεία αντίληψη. Οι κριτές είναι αποκλειστικά γυναίκες με βιογραφικά στον ειδικό τύπο αυτοκινήτου, ενώ ορισμένες έχουν μέχρι και εμπειρία αγωνιστικής οδήγησης.

Στην Κυπριακή αγορά το νέο Peugeot 3008 εξοπλίζεται με τρεις αποδοτικούς και συνάμα οικονομικούς κινητήρες. Η γκάμα ξεκινά με τον βραβευμένο βενζινοκινητήρα 1.2 λίτρων PureTech των 130 ίππων. Ένα μηχανικό σύνολο που βραβεύτηκε πολλές φορε΄ς τα τελευταία χρόνια με τον τίτλο του «Best engine of the year». Στη συνέχεια υπάρχει ο 1.6 BlueHDi πετρελαιοκινητήρας απόδοσης 120 ίππων ενώ στην γκάμα περιλαμβάνεται και ο δίλιτρος BlueHDi με 180 ίππους. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.