Ειδήσεις

10 Jan, 2018 Ώρα 16:40

Το ευρωπαϊκό βραβείο βιώσιμης ανάπτυξης απέσπασε η Michelin

Thumbnail

Για 3η φορά η Michelin κατάφερε να αποσπάσει το ευρωπαϊκό βραβείο βιώσιμης ανάπτυξης 2018 για τα νέα ελαστικά φορτηγών Michelin X Multi Energy και τη συνεχή δέσμευση της εταιρείας για την προστασία του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα βραβεύτηκε στην κατηγορία «Ελαστικά και υπηρεσίες ελαστικών», το οποίο απονέμεται κάθε δύο χρόνια από τα γερμανικά περιοδικά Transport, Logistra και Logistik Heute.

Close

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για τρίτη φορά κερδίσαμε το ευρωπαϊκό βραβείο μεταφορών για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Για εμάς, αυτό το βραβείο είναι πολύ σημαντικό, διότι όχι μόνο αναγνωρίζει το καινοτόμο προϊόν μας, αλλά και τη διαρκή προσπάθεια καθώς και τις συνεχείς επενδύσεις της Michelin, για να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές CO2», τόνισε χαρακτηριστικά η Simone Loosemann, Head of Michelin Commercial Vehicle Tires for Germany, Αυστρίας και Ελβετίας.

Close

To νέο ελαστικό της Michelin προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής...

 

Close

Με χαμηλότερη αντίσταση

Τα ελαστικά X Muilti Energy συνδυάζουν τις τελευταίες τεχνολογίες της Michelin. Με χαμηλότερη αντίσταση κύλισης σε σύγκριση με την γκάμα X Multi, τα ελαστικά συμβάλλουν σημαντικά και στην εξοικονόμηση καυσίμων. Ταυτόχρονα, η νέα σειρά προσφέρει πολύ καλή πρόσφυση και χαρακτηρίζεται, επίσης, από την υψηλή χιλιομετρική απόδοση, προσφέροντας σημαντικά οικονομικά οφέλη καθ' όλη τη διάρκεια ζωής των ελαστικών.

 

15 Apr, 2024 Ώρα 18:33

Οι Γερμανοί σκέφτονται απαγόρευση χρήσης των Ι.Χ. τα Σαββατοκύριακα!

Thumbnail

Ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας απειλεί να απαγορεύσει την οδήγηση τα Σαββατοκύριακα για την επίτευξη των κλιματικών στόχων, εάν ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν περάσει μεταρρυθμίσεις στο νόμο για την προστασία του κλίματος μέχρι τον Ιούλιο.

Close

“Το γεγονός ότι η τροποποίηση δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ οδηγεί σε σημαντικές νομικές και πραγματικές αβεβαιότητες”, έγραψε ο φιλελεύθερος πολιτικός Φόλκερ Βίσσινγκ σε επιστολή του προς τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων του συνασπισμού, όπως μετέδωσε την Πέμπτη το γερμανικό πρακτορείο BILD. “Αυτό δεν εξυπηρετεί ούτε το κλίμα ούτε τη φήμη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης”, ανέφερε.

Η μείωση της κυκλοφορίας για την επίτευξη των κλιματικών στόχων θα ήταν δυνατή μόνο με μέτρα που είναι δύσκολο να επικοινωνηθούν στο κοινό, όπως “ολοκληρωμένες και καθολικές απαγορεύσεις οδήγησης τα Σάββατα και τις Κυριακές”, πρόσθεσε ο Wissing.

Close

Εάν ο συνολικός στόχος δεν επιτευχθεί δύο συνεχόμενα έτη, τότε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα αποφασίσει σε ποιον τομέα και με ποια μέτρα θα επιτευχθεί η επιτρεπόμενη συνολική ποσότητα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030.

Εάν οι σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις δεν περάσουν από το κοινοβούλιο έως τις 15 Ιουλίου, προειδοποίησε ο Βίσινγκ, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και Μεταφορών θα υποχρεωθεί να υποβάλει “άμεσο πρόγραμμα δράσης που θα διασφαλίζει τη συμμόρφωση με τα ετήσια επίπεδα εκπομπών του τομέα των μεταφορών” έως το 2030 – το οποίο θα περιλαμβάνει απαγόρευση οδήγησης τα Σαββατοκύριακα.

Close