Ρεκόρ πωλήσεων σημείωσε η Volvo το 2017

Σημαντική αύξηση στις παγκόσμιες πωλήσεις σημείωσε η Volvo Cars η οποία με ενημέρωσή της έκανε γνωστό πως σημείωσε νέ ρεκόρ πωλήσεων το 2017. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 7,0% σε σύγκριση με το 2016 αγγίζοντας τις 571.577 μονάδες.

Στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 20,9%, ως αποτέλεσμα της μεγάλης αύξησης των πωλήσεων στην Κίνα κατά 25,8%, σε σύγκριση με το 2016. Παράλληλα, οι πωλήσεις στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική αυξήθηκαν κατά 3,3% το 2017, σε σύγκριση με το 2016, ενώ η περιοχή της Αμερικής κινήθηκε αυξητικά σε ποσοστό 0,7%.

Το 2017 ήταν ένας σημαντικός χρόνος για την Volvo Cars για πολλούς λόγους. Το νέο XC60, το οποίο αντικατέστησε το μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της εταιρείας και το πρώτο σε πωλήσεις μεσαίο SUV στην Ευρώπη, έκανε πρεμιέρα στην Έκθεση της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο.

 Η Volvo Cars ανακοίνωσε επίσης ότι θα τοποθετήσει την ηλεκτροκίνηση στον πυρήνα της μελλοντικής της στρατηγικής και δήλωσε ότι κάθε αυτοκίνητο που θα λανσάρει από το 2019 θα διαθέτει ηλεκτροκινητήρα, σηματοδοτώντας το τέλος των αυτοκινήτων που διαθέτουν μόνο κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η αγορά των SUV μεγαλώνει και αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στις πωλήσεις της Volvo

 

Και ανεξάρτητη μάρκα

Σε μια πιο διευρυμένη δέσμευση για την ηλεκτροκίνηση, η Volvo παρουσίασε επίσης την Polestar, μια νέα ανεξάρτητη μάρκα ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, πλήρως εδραιωμένη και συνυφασμένη με τις προδιαγραφές του Volvo Car Group.

Ο Σεπτέμβριος έκλεισε με την παγκόσμια πρεμιέρα του XC40, της πρώτης πρότασης της Volvo στην ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία των μικρών SUV. Στη Volvo σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε επίσης ένα νέο μοντέλο χρήσης αυτοκινήτου με το πρόγραμμα "Care by Volvo", το οποίο παρέχει εύκολη και άμεση πρόσβαση σε μια σειρά από εκτενείς υπηρεσίες αυτοκίνησης. Μια πρωτοποριακή ιδέα που για πρώτη φορά εφαρμόσθηκε στο νέο XC40.

Η Volvo Cars συνέχισε τις εργασίες κατασκευής ενός νέου εργοστασίου παραγωγής αυτοκινήτων στη Νότια Καρολίνα, το πρώτο της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο εργοστάσιο αυτό θα παράγονται εκτός από το επερχόμενο νέο S60 και η επόμενη γενιά XC90 από το 2021. Η συνολική επένδυση της Volvo Cars στις αμερικανικές παραγωγικές εγκαταστάσεις υπερβαίνει τα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια και θα αυξήσει το σύνολο των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν στην περιοχή του Τσάρλεστον σε περίπου 4.000.
 
Λίγο πριν το τέλος της χρονιάς που πέρασε, η Volvo Cars έκανε την εμφάνιση της σε μια εντελώς νέα αγορά, καθώς υπέγραψε συμφωνία-πλαίσιο με την Uber. Σύμφωνα με την συμφωνία αυτή, θα διαθέσει δεκάδες χιλιάδες αυτόνομα οχήματα στην Uber μεταξύ 2019 και 2021.