Rally

11 Jan, 2018 Ώρα 16:54

Rally Dakar 2018: Peterhansel και Van Beveren προηγούνται

Thumbnail

Άλλη μία μακρά ημέρα περίμενε τους αγωνιζόμενους του Dakar Rally 2018 καθώς η 5η ειδική περιελάμβανε ταξίδι 508 km προς την Arequipa και ειδική διαδρομή 266 km ανάμεσα σε μίλια αμμόλοφων γύρω από την Tanaka, στην τελευταία δοκιμασία στα εδάφη του Περού.

Close

 

Close

 

Ο περυσινός νικητής και πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης, Stephane Peterhansel, πήρε την πρώτη του νίκη σε ειδική διαδρομή του φετινού αγώνα. Δεύτερος ήταν ο Bernhard ten Brinke της Toyota που έφτασε στον τερματισμό σχεδόν 5 λεπτά πιο αργά από τον “Mr Dakar”. Ο νικητής του 2009, Νοτιοαφρικανός Giniel de Villiers, που τρέχει επίσης με Toyota, ήταν τρίτος. Τέταρτος ήταν ο Carlos Sainz που είναι πλέον στην δεύτερη θέση της γενικής, αν και ήδη 31 λεπτά πίσω από τον Peterhansel.

Close

 

 

Όμως ήταν μία άσχημη μέρα για τον Sebastien Loeb. Μετά τη νίκη στην ειδική της προηγούμενης ημέρας, ο Αλσατός είχε ατύχημα. Παρότι κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το κολλημένο στην άμμο Peugeot του, ο συνοδηγός του Daniel Elena τραυματίστηκε στο συμβάν, με αποτέλεσμα το δίδυμο να μη μπορεί να συνεχίσει. “Αυτή τη στιγμή νιώθουμε πολύ άσχημα”, παραδέχθηκε ο Loeb. “Προσπαθώ να δω τι έχει πάθει ο συνοδηγός μου. Όταν περνούσα τα 30 km/h ούρλιαζε από τον πόνο. Ήταν αδύνατο να συνεχίσουμε”, είπε ο Loeb λίγο πριν επισημοποιηθεί η εγκατάλειψή του από το 2018 Dakar Rally.

 

 

Ο Joan Barreda πήρε την ειδική και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Ήταν η δεύτερη πρωτιά του φέτος. Ο Ισπανός που βρέθηκε στα ηνία της γενικής μετά τη Stage 2 είχε χάσει πολύ έδαφος την επόμενη ημέρα λόγω λάθους στην πλοήγηση και προσπαθεί να ανακάμψει. Ο αναβάτης της Honda ήταν 10 λεπτά μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλο, τον Matthias Walkner.

To Top3 συμπλήρωσε ο Kevin Benavides, ακολούθησε ο Antoine Meo αλλά είναι ο Adrian Van Beveren της Yamaha που εξακολουθεί να προηγείται στη γενική κατάταξη.

 

 

Στις γουρούνες είχαμε ένα νέο όνομα στην κορυφή της κατάταξης της ημέρας, αυτό του Nicolás Cavigliasso, που κατάφερε να επιβληθεί του πρωτοπόρου Ignacio Casale. Ο Χιλιανός οδήγησε συντηρητικά, καθώς ο βασικός του αντίπαλος, ο Ρώσος Sergei Kariakin, είχε πτώση όπου έσπασε το χέρι του. Ο Casale έχει κυριαρχήσει έως τώρα και είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη, αρκεί να φτάσει στον τερματισμό με το quad του ακέραιο!

Στα φορτηγά το πλήρωμα της Kamaz των Nikolaev Yakovlel και Rybakov πήραν ακόμη μια νίκη, διευρύνοντας έτσι την διαφορά από τους δεύτερους Villagra, Torlaschi και Yacopini σχεδόν στα 58 λεπτά, με τους Viazonich, Haranin και Zhyhulin να βρίσκονται στη τρίτη θέση σχεδόν 2,5 ώρες πίσω από τους πρωτοπόρους.

 

 

19 Apr, 2024 Ώρα 12:55

WRC: Πρώτη γεύση από το ασφάλτινο ράλλυ στην Κροατία

Thumbnail

Μπορεί το shakedown να μην έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον όμως είναι ένα δείγμα για το πως θα εξελιχθεί η μάχη των τριών ημερών στο Ράλλυ της Κροατίας. Οι Γάλλοι Sebastien Ogier- Vincent Landais έτρεξαν στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Rallye Monte-Carlo τον Ιανουάριο και τώρα αποφάσισαν ότι έπρεπε να κάνουν ένα ακόμη ασφάλτινο Ράλλυ. Επέστρεψαν στη δράση και μάλιστα φαίνεται ότι έχουν δυνάμεις για να κερδίσουν τον αγώνα που θα γίνει στους στεγνούς δρόμους ανατολικά της πρωτεύουσας Ζάγκρεμπ.

Close

 

 

Κέρδισαν με χρόνο 1:55.7 το shakedown των 3.65 χλμ. ενώ στη 2η θέση ήταν οι Evans-  Martin.

 

Close

 

Τον τρίτο και τέταρτο χρόνο έκαναν οι Neuville- Wydaeghe και Tanak- Jarveoja.

Στην κατηγορία WRC2 με τα Rally2, δύο Citroen C3 σημείωσαν τους ταχύτερους χρόνους. Οι Yohan Rossel -Arnaud Dunand (Citroen C3) έκαναν  2:02.6, ενώ 2:03.0 έκαναν οι Nikolay Gryazin -Konstantin Aleksandrov.

Η επίσημη εκκίνηση θα δόθηκε χτές το απόγευμα. Πρόκειται για την τελετουργική εκκίνηση μπροστά από την Εθνική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη στο κέντρο του Ζάγκρεμπ.

Ο κανονικός αγώνας ξεκίνησε σήμερα το πρωί. Περιλαμβάνει οκτώ Ειδικές Διαδρομές (4Χ2) συνολικού μήκους 119,74 χλμ. Η μεγαλύτερη ειδική είναι μήκους 23.68 χλμ. Το 1ο σκέλος δεν έχει τεχνική υποστήριξη για τα πληρώματα μόνο στο τέλος 45’ πριν την ανασυγκρότηση.

Close

Το Σάββατο (20/4) θα γίνουν και πάλι 8 Ε.Δ  (4 Χ2 ) συνολικού μήκους  108,76 χλμ.

Ο αγώνας που είναι ο τέταρτος της χρονιάς για το WRC θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 21 Απριλίου). Περιλαμβάνει τέσσερις Ειδικές Διαδρομές (54,78 χλμ.), με τελευταία την Power Stage, 14,24 χλμ η οποία θα ξεκινήσει στις 13.15 τοπική ώρα.

Συνολικά τρέχουν 68 πληρώματα. Τα 8 πληρώματα με Rally1, 25 με Rally2 (οι 19 στο WRC2) και 25 με Rally3 (οι 18 στο JWRC!).

Η Toyota με τα GR Yaris Rally1, έχει τους Sebastien Ogier- Vincent Landais, Elfyn Evans- Scott Martin και Takamoto Katsuta  – Aaron Johnston.

Η Hyundai με τα i20 Ν-Rally1έχει τους Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe  που προγούνται στη βαθμολογία, Ott Tanak- Martin Jarveoja και Andreas Mikkelsen – Torstein Eriksen.

Η M-Sport με τα Puma Rally 1 Hybrid συμμετέχει με τους Andrien Fourmoux- Alefandre Coria και Gregoire Munster – Louis Louka.

Με το ανανεωμένο Hyundai i20 Rally2 τρέχουν ο Emil Lindholm με την Reeta Hamalainen

Στιγμιότυπα απο το Shakedown