Συνεργασία Nissan - NASA

Η Nissan North America ανακοίνωσε στην έκθεση  CES 2018 ότι ήρθε σε συμφωνία με την NASA για συνεργασία στην έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη που αφορά μελλοντικές αυτόνομες υπηρεσίες κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένης μιας δοκιμαστικής επίδειξης στο Silicon Valley.

Το μέλλον της αυτοκίνησης αλλάζει...

 

Προώθηση αυτόνομων συστημάτων

Σύμφωνα με τους όρους της πενταετούς εταιρικής σχέσης έρευνας και ανάπτυξης, οι ερευνητές του ερευνητικού κέντρου της Nissan στη Silicon Valley και της NASA συνεργάζονται για την προώθηση αυτόνομων συστημάτων σε οχήματα. Τον Ιανουάριο του 2017, στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας, η Nissan εισήγαγε την τεχνολογία  Nissan Seamless Autonomous Mobility (SAM), μια νέα πλατφόρμα διαχείρισης στόλων αυτόνομων οχημάτων, που αναπτύχθηκε με βάση την τεχνολογία της NASA. Αυτή η νέα φάση της κοινής συνεργασίας,  θα στηριχτεί σε αυτή την επιτυχία για την περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας και θα δοκιμάσει τη χρήση της SAM στον  τομέα της  διαχείρισης αυτόνομων υπηρεσιών μεταφοράς.

Η ερευνητική συνεργασία με τη NASA αποτελεί μέρος του οδικού χάρτη της Nissan, για την τεχνολογική και επιχειρηματική εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας, στο πλαίσιο του Nissan Intelligent Mobility.