Εξαντλητικές δοκιμές για τη νέα Mercedes-Benz G-Class

Κάθε ένα από τα καινούργια Mercedes G-Class πρέπει πρώτα να κατακτήσει το Schöckl πριν περάσει τις γραμμές παραγωγής. Η Mercedes-Benz χρησιμοποιεί αυτή την πίστα δοκιμών που βρίσκεται σε υψόμετρο 1,445 μέτρων στα βουνά γύρω από την Αυστριακή πόλη Γκρατς. Με πολλές και διάφορες κλήσεις και δυσκολίες, η πιστά αυτή των 5.6 χιλιομέτρων φιλοξενεί την καινούργια G-Class, η οποία πρέπει να καλύψει συνολική απόσταση 2.000 χιλιομέτρων, σε διάφορες και δύσκολες συνθήκες. Πρωταρχικός στόχος της εξέλιξης της καινούργιας G-Class είναι ο περισσότερος έλεγχος σε διαδρομές εκτός δρόμου μιας και αυτό το οδόστρωμα είναι το ‘σπίτι’ κάθε G-Class.

Οι αναρτήσεις του δημιουργήθηκαν μέσα από την συνεργασία των Mercedes-Benz G GmbH και Mercedes-AMG GmbH. Το αποτέλεσμα είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο έχει μεγάλη απόσταση από το έδαφος με ανυψωμένο άξονα (σφιχτός πίσω, πιο χαλαρός μπροστά) με σωστά τοποθετημένες δοκούς για σταθερότητα. 

Σε ότι αφορά τις δυνατότητές της εκτός δρόμου, θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακές από την προηγούμενη γενιά. Οι γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής είναι 31, 26 και 30 μοίρες αντίστοιχα, η απόσταση από το έδαφος ορίζεται στα 241 χιλιοστά και μπορεί να διασχίσει υδάτινο εμπόδιο έως και 70 εκατοστά. Το κιβώτιο ταχυτήτων 9G TRONIC συνδυάστηκε με ένα μετατροπέα ροπής ενώ το διαφορικό στέλνει 60% της δύναμης πίσω και 40% μπροστά. Με εννέα σχέσεις στο κιβώτιο, η λειτουργία του σε χαμηλές ταχύτητες είναι πολύ ήσυχη αλλά και ταυτόχρονα πιο οικονομική. 

Η ανανεωμένη εκδοχή της G-Class δεν διαφοροποιούνται και πολύ σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές. Άλλωστε πρόκειται για ένα αυτοκίνητο / σύμβολο για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Το σχήμα παρέμεινε το ίδιο, απλώς άλλαξε ελαφρώς η μάσκα, οι προφυλακτήρες, τα φωτιστικά σώματα και μερικές ακόμη λεπτομέρειες όπως οι καθρέφτες. Στο εσωτερικό η ορατότητα του οδηγού είναι ακόμα καλύτερη ενώ θα διαθέτει μια κάμερα 360°. Μια κάμερα για την όπισθεν και τρεις άλλες περιφερειακές κάμερες, έτσι ώστε ο οδηγός να ξέρει ανά πάσα στιγμή τη γίνεται γύρω από το όχημα. 

Όλες οι κάμερες στέλνουν σήμα στην full HD οθόνη ενώ θα δίδουν στον οδηγό και άλλες χρήσιμες πληροφορίες όπως θερμοκρασία ατμόσφαιρας, υψόμετρο κλπ. Το μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί αυτές τις μέρες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ.
 

Sources: 
Δ.Τ. CIC