Rally

28 Jan, 2018 Ώρα 10:30

Ράλι Monte Carlo: Ο Οgier «πάει με σχέδιο» ενώ τον πλησιάζει ο Tanak

Thumbnail

Ο Sebastien Ogier θα ξεκινήσει σήμερα την τελευταία μέρα με πάνω από μισό λεπτό διαφορά από τον Ott Tanak.

Close

Ο Tanak συνέχισε να πιέζει κι έχει μειώσει τη διαφορά του από τον Ogier στο μισό, αφού είχε μείνει πίσω στην πρώτη ειδική της ημέρας.

Ενώ οι αντίπαλοί του Γάλλου είχαν φορέσει τα πολύ μαλακά Michelin για την τελευταία σημερινή ειδική, ο Ogier έβαλε απλώς τα μαλακά, επειδή «εμπιστεύτηκε τις πληροφορίες» που του είχαν δώσει πριν.

Close

Άφησε να εννοηθεί ότι δεν ήταν ευχαριστημένος με την επιλογή αυτή, όταν είπε ότι ήταν «λιγάκι στο όριο» κι έχασε 6” από τον Tanak. Είπε όμως και ότι η απώλεια αυτή ήταν «σύμφωνα με το σχέδιο, αφού ήθελα να έχω 30 δευτερόλεπτα πλεονέκτημα σήμερα το βράδυ».

Ο Tanak ροκάνιζε τη διαφορά από τον Ogier όλη τη μέρα, αφού είχε χάσει πάνω από ένα λεπτό στην πρώτη πρωινή ειδική. Τελικά τα 1’ 18” 4 της διαφοράς μειώθηκαν σταδιακά στα 33,5” μετά το τέλος της E.Δ.13.

Close

Ο Εσθονός της Toyota έχει 4 ειδικές αύριο για να φτάσει και να περάσει τον πρωταθλητή, όμως μπορεί να προτιμήσει να πάει συντηρητικά, δεδομένου ότι είναι σχεδόν ένα λεπτό μπροστά από τον team-mate του, τον Jari-Matti Latvala.

O Latvala είναι σε μια μοναχική 3η θέση, αφού ο Esapekka Lappi, με το τρίτο Toyota Yaris, έχασε κάμποσα λεπτά αλλάζοντας ένα σκασμένο λάστιχο μετά από έξοδο στην Ε.Δ.11.

Έτσι ο Lappi έπεσε στην 5η θέση, πίσω από τον Kris Meeke με το Citroen, αλλά πήγε γρήγορα στη συνέχεια κι έκλεισε την ημέρα με μια επίδοση στην Ε.Δ.13 που ήταν η καλύτερη ανάμεσα στα τρία Toyota και αρκετή για να τον ανεβάσει ξανά στην 4η θέση.

Το μέτριο Σάββατο του Meeke τελείωσε με μια αδιάφορη επίδοση στην Ε.Δ.13 και η Citroen θα πρέπει να βρει τρόπο να κάνει το C3 πιο γρήγορο αν θέλει να δει τον Βορειοϊρλανδό να καλύπτει τη διαφορά των 1,6” από τον Lappi και να ξαναπαίρνει την 4η θέση.

Ο Elfyn Evans (M-Sport Ford) είναι κοντά στο να μπει και αυτός στη μάχη για την 4η θέση, αφού έπιασε τους προηγούμενους με καλές επιδόσεις όλο το Σάββατο, που σφραγίστηκαν με έναν δεύτερο χρόνο στην Ε.Δ.13, πίσω από τον Thierry Neuville.

Ο Βέλγος της Hyundai είναι πλέον 7ος καθώς με τη νίκη του στην τελευταία ειδική της ημέρας πέρασε τον Bryan Bouffier με το τρίτο M-Sport Fiesta.

O Craig Breen (Citroen) παραμένει 9ος, αφού ξεκινούσε σήμερα πρώτος τις ειδικές κι έκανε χρέη «εκχιονιστήρα». Όμως η τελευταία ειδική ήταν στεγνή, οπότε για πρώτη φορά ο Ιρλανδός είχε ευνοϊκή σειρά εκκίνησης και την εκμεταλλεύτηκε σημειώνοντας τον τρίτο καλύτερο χρόνο.

Ο Jan Kopecki διατηρεί τη 10η θέση στη γενική κατάταξη, ελέγχοντας την κατηγορία WRC2 με το εργοστασιακό του Skoda Fabia R5.

 

 

 

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:

Θ.

ΠΛΗΡΩΜΑ

ΟΜΑΔΑ

ΑΥΤ/ΤΟ

ΧΡ./ΔΙΑΦ.

1

Sebastien Ogier, J.Ingrassia

M-Sport Ford WRT

Ford

3h30m30.9s

2

Ott Tanak, M.Jarveoja

Toyota Gazoo Racing WRT

Toyota

33.5s

3

Jari-Matti Latvala, M.Anttila

Toyota Gazoo Racing WRT

Toyota

1m32.7s

4

Esapekka Lappi, J.Ferm

Toyota Gazoo Racing WRT

Toyota

4m38.5s

5

Kris Meeke, P.Nagle

Citroen Total Abu Dhabi WRT

Citroen

4m40.1s

6

Elfyn Evans, D.Barritt

M-Sport Ford WRT

Ford

5m00.2s

7

Thierry Neuville, N.Gilsoul

Hyundai Shell Mobis WRT

Hyundai

5m33.6s

8

Bryan Bouffier, X.Panseri

M-Sport Ford WRT

Ford

5m43.4s

9

Craig Breen, S.Martin

Citroen Total Abu Dhabi WRT

Citroen

8m49.0s

10

Jan Kopecky, P.Dresler

Skoda Motorsport II

Skoda

14m04.4s

19 Apr, 2024 Ώρα 12:55

WRC: Πρώτη γεύση από το ασφάλτινο ράλλυ στην Κροατία

Thumbnail

Μπορεί το shakedown να μην έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον όμως είναι ένα δείγμα για το πως θα εξελιχθεί η μάχη των τριών ημερών στο Ράλλυ της Κροατίας. Οι Γάλλοι Sebastien Ogier- Vincent Landais έτρεξαν στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Rallye Monte-Carlo τον Ιανουάριο και τώρα αποφάσισαν ότι έπρεπε να κάνουν ένα ακόμη ασφάλτινο Ράλλυ. Επέστρεψαν στη δράση και μάλιστα φαίνεται ότι έχουν δυνάμεις για να κερδίσουν τον αγώνα που θα γίνει στους στεγνούς δρόμους ανατολικά της πρωτεύουσας Ζάγκρεμπ.

Close

 

 

Κέρδισαν με χρόνο 1:55.7 το shakedown των 3.65 χλμ. ενώ στη 2η θέση ήταν οι Evans-  Martin.

 

Close

 

Τον τρίτο και τέταρτο χρόνο έκαναν οι Neuville- Wydaeghe και Tanak- Jarveoja.

Στην κατηγορία WRC2 με τα Rally2, δύο Citroen C3 σημείωσαν τους ταχύτερους χρόνους. Οι Yohan Rossel -Arnaud Dunand (Citroen C3) έκαναν  2:02.6, ενώ 2:03.0 έκαναν οι Nikolay Gryazin -Konstantin Aleksandrov.

Η επίσημη εκκίνηση θα δόθηκε χτές το απόγευμα. Πρόκειται για την τελετουργική εκκίνηση μπροστά από την Εθνική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη στο κέντρο του Ζάγκρεμπ.

Ο κανονικός αγώνας ξεκίνησε σήμερα το πρωί. Περιλαμβάνει οκτώ Ειδικές Διαδρομές (4Χ2) συνολικού μήκους 119,74 χλμ. Η μεγαλύτερη ειδική είναι μήκους 23.68 χλμ. Το 1ο σκέλος δεν έχει τεχνική υποστήριξη για τα πληρώματα μόνο στο τέλος 45’ πριν την ανασυγκρότηση.

Close

Το Σάββατο (20/4) θα γίνουν και πάλι 8 Ε.Δ  (4 Χ2 ) συνολικού μήκους  108,76 χλμ.

Ο αγώνας που είναι ο τέταρτος της χρονιάς για το WRC θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 21 Απριλίου). Περιλαμβάνει τέσσερις Ειδικές Διαδρομές (54,78 χλμ.), με τελευταία την Power Stage, 14,24 χλμ η οποία θα ξεκινήσει στις 13.15 τοπική ώρα.

Συνολικά τρέχουν 68 πληρώματα. Τα 8 πληρώματα με Rally1, 25 με Rally2 (οι 19 στο WRC2) και 25 με Rally3 (οι 18 στο JWRC!).

Η Toyota με τα GR Yaris Rally1, έχει τους Sebastien Ogier- Vincent Landais, Elfyn Evans- Scott Martin και Takamoto Katsuta  – Aaron Johnston.

Η Hyundai με τα i20 Ν-Rally1έχει τους Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe  που προγούνται στη βαθμολογία, Ott Tanak- Martin Jarveoja και Andreas Mikkelsen – Torstein Eriksen.

Η M-Sport με τα Puma Rally 1 Hybrid συμμετέχει με τους Andrien Fourmoux- Alefandre Coria και Gregoire Munster – Louis Louka.

Με το ανανεωμένο Hyundai i20 Rally2 τρέχουν ο Emil Lindholm με την Reeta Hamalainen

Στιγμιότυπα απο το Shakedown