Ποια είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητική Συμμαχία στον κόσμο;

31 Ιαν., 2018 Ώρα 14:22

To γκρουπ Renault-Nissan-Mitsubishi, είναι και με τη. βούλα η κορυφαία αυτοκινητική συμμαχία σε πωλήσεις παγκοσμίως, γεγονός που αποτυπώνεται από τις συνολικές πωλήσεις που άγγιξαν τις 10.608.366 μονάδες το 2017.

Η αυξανόμενη ζήτηση για SUV, ελαφρά επαγγελματικά οχήματα και ο αυξανόμενος αριθμός αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων, βοήθησε στην άνοδο των πωλήσεων κατά 6,5% το 2017, που είναι και το πρώτο έτος  συμμετοχής της Mitsubishi Motors στη Συμμαχία.

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του Carlos Ghosn, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Renault-Nissan-Mitsubishi: “Με περισσότερα από 10,6 εκατομμύρια πωληθέντα επιβατικά αυτοκίνητα και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα το 2017, η Renault-Nissan-Mitsubishi έχει καταστεί o Νο1 ένα όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως. Αυτή η εξέλιξη αντικατοπτρίζει το εύρος και το βάθος της σειράς μοντέλων μας, την παρουσία μας στην παγκόσμια αγορά και την ελκυστικότητα των τεχνολογιών των οχημάτων μας".

Το 2017, οι εταιρείες - μέλη της Συμμαχίας πώλησαν οχήματα σε σχεδόν 200 χώρες υπό την “ομπρέλα” δέκα εμπορικών σημάτων (Renault, Nissan, Mitsubishi Motors, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine, Lada, Infiniti, Venucia και Datsun).

 

 

Δείτε Επίσης