Ποια ηλεκτρικά πούλησε το 2017 τo BMW Group;

Ολοένα και περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά και οι επιλογές πλέον έχουν γίνει πάρα πολλές.  Στην γκάμα αυτής της κατηγορίας υπάρχουν τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα που μπαίνουν στην πρίζα, φορτίζουν και έχουν αντικαταστήσει το καύσιμο με ρεύμα. Εκτός όμως από αυτά υπάρχουν και τα λεγόμενα plug in hybrid τα οποία εκτός από τον ηλεκτροκινητήρα o οποίος φορτίζει από μία κοινή πρίζα, εφοδιάζονται και με κινητήρα εσωτερικής καύσης προσφέροντας μεγάλη αυτονομία.

Με την συγκεκριμένη κατηγορία να μεγαλώνει συνεχώς, το BMW Group δείχνει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και αυτό αποτυπώνεται στις πωλήσεις. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 2017 ο γερμανικός κολοσσός παρέδωσε σε πελάτες του σε όλο τον κόσμο 103.080 ηλεκτρικά οχήματα.

Από αυτά, κορυφή έπιασε το i3 το οποίο "πούλησε" 31.482 μονάδες, νούμερο  που δείχνει και τη δυναμική του μοντέλου σε παγκόσμιο επίπεδο. Το εκκεντρικό σπορ i8 το οποίο εφοδιάζεται με κινητήρα 1.5 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα (συνολική απόδοση 362 ίππους) απέκτησαν 2.194 πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Από εκεί και πέρα, η κατηγορία των μοντέλων της BMW με την κωδική ονομασία iPerformance, τα οποία εφοδιάζονται με κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα (μπαίνουν και στην πρίζα) άγγιξε τις 63.605 πωλήσεις.

Τέλος, πολύ καλά τα πήγε και το MINI Countryman PHEV που μπορεί να ξεκίνησε να πωλείται από το τέλος του καλοκαιριού (2017) όμως οι συνολικές παραδόσεις έφτασαν τις 5.799 μονάδες.

Είναι ξεκάθαρο, πως το BMW Group ακολουθεί τις τάσεις, επενδύει εκατομμύρια ευρώ και δείχνει πως αλλάζει σημαντικά τη φιλοσοφία του αυτοκινήτου που ξέραμε. Άλλωστε η στρατηγική των 25 ηλεκτρικών μοντέλων που θα είναι διαθέσιμα μέχρι το 2025 δείχνει πως οι εποχές αλλάζουν, όπως φαίνεται, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη...

 

Sources: 
zougla.gr