Νέα μοντέλα

12 Feb, 2018 Ώρα 11:23

Nissan Xmotion Concept: Tο μέλλον των SUV από τη Nissan

Thumbnail

Η Nissan είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές στην κατηγορία των SUV. Τόσο οι ψηλοί αριθμοί πωλήσεων όσο και τα πολυάριθμα βραβεία αποδεικνύουν του λόγου το αληθές  .Όμως, η Ιαπωνική εταιρεία δεν επαναπαύεται στις δάφνες της. Συνεχίζει να παρουσιάζει πειραματικά μοντέλα που θα πλαισιώσουν τη γκάμα της στο μέλλον. Το τελευταίο ήταν το πρωτότυπο Nissan Xmotion. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό compact SUV που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκίνητου της Βορείου Αμερικής, που γίνεται κάθε χρόνο στο Ντιτρόιτ

Close

Με μια πρώτη ματιά, το Xmotion concept διαθέτει εκείνα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχε ένα δυναμικό SUV.  Ψηλή θέση οδήγησης, απόσταση από τα έδαφος, πολυχρηστικότητα, έντονοι θόλοι των τροχών και ελαστικά παντός εδάφους. Το όνομα Xmotion του πρωτοτύπου προφέρεται “cross motion” και σημαίνει διασταυρούμενη κίνηση. Πρόκειται για το συνδυασμό της Ιαπωνικής κουλτούρας με το Αμερικανικό στυλ και τη νέας γενιάς τεχνολογία του Nissan Intelligent Mobility.

 

Close

 

Close

Ο εξωτερικός σχεδιασμός του Xmotion concept μας δίδει την ευκαιρία να αντιληφθούμε πως θα είναι η επόμενη γενιά των crossover και SUV της Nissan, με μια εντελώς διαφορετική σχεδιαστική γλώσσα. Διαθέτει ένα μακρύ μεταξόνιο με τους τροχούς να βρίσκονται τοποθετημένοι στις άκρες του αμαξώματος. Κάτι που επιτρέπει τη δημιουργία μιας νέας διάταξης επιβατών  τύπου «4 + 2». Διαθέτει τρεις σειρές ξεχωριστών καθισμάτων  και  έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει έναν ιδανικό χώρο για δύο ζευγάρια, όπου στην τρίτη σειρά μπορούν να φιλοξενηθούν δύο παιδιά ή τα κατοικίδιά τους.

Το Xmotion concept έχει στη διάθεση του επτά ψηφιακές οθόνες. Οι τρεις κύριες οθόνες και οι οθόνες του αριστερού και του δεξιού άκρου, καλύπτουν το πλάτος του πίνακα οργάνων. Υπάρχει επίσης ένας «ψηφιακός καθρέπτης» στην οροφή, καθώς και μια κεντρική οθόνη στην κονσόλα. Οι οθόνες και το σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας μπορούν να ελεγχθούν με χειρονομίες αλλά και κινήσεις των ματιών. Οι διαισθητικοί έλεγχοι και το σύστημα φωνητικών εντολών επιτρέπουν στον οδηγούς να εστιάσει στην οδήγηση, προσφέροντας πρόσβαση σε διάφορες πληροφορίες με έξυπνο, εύκολο και ασφαλή τρόπο.

19 Apr, 2024 Ώρα 13:53

Περισσότερα άλογα και πιο sexy εμφάνιση για το νέο Audi E-Tron GT

Thumbnail

Με μία σειρά φωτογραφιών που έδωσε στην δημοσιότητα, η Audi αποκαλύπτει το E-Tron GT, ανακοινώνοντας επίσης σημαντικές αναβαθμίσεις στην ισχύ και ένα εξελιγμένο σύστημα ενεργής ανάρτησης.

Close

Ακολουθώντας τα χνάρια της πρόσφατα ανανεωμένης Porsche Taycan, η νέα έκδοση του κορυφαίου ηλεκτρικού Audi υπόσχεται αυξημένη ισχύ, ταχύτερους ρυθμούς φόρτισης, διευρυμένη αυτονομία και την εισαγωγή μιας νέας παραλλαγής RS Performance.

Προγραμματισμένο για ανανέωση στα μέσα του κύκλου ζωής του, το E-Tron GT ευθυγραμμίζεται με τις εξελίξεις του αντίστοιχου μοντέλου της Porsche.

Close

 

 

Στις φωτογραφίες βλέπουμε διακριτικές αλλαγές, ιδιαίτερα στον μπροστινό προφυλακτήρα και τον πίσω διαχύτη. Υπάρχουν επίσης νέες ζάντες αλουμινίου βελτιστοποιημένες για καλύτερη αεροδυναμική.

Μηχανικά, το 2025 E-Tron GT αναμένεται να φιλοξενεί πιο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες και να διαθέτει ταχύτερη χωρητικότητα φόρτισης, που ενδεχομένως να φτάνει τα 320 kWh σε σύγκριση με τα προηγούμενα 270 kWh.

Σε επιλεγμένες εκδόσεις μπορεί να τοποθετηθεί μια μεγαλύτερη μπαταρία 105 kWh, η οποία υπόσχεται αυξημένη αυτονομία σε σχέση με την τρέχουσα μονάδα 93,4 kWh.

Επιπλέον, μια νέα ναυαρχίδα RS Performance, που αναμένεται να ξεπεράσει την ισχύ του απερχόμενου RS E-Tron GT των 646, αλλά να υπολείπεται των 952 ίππων της Porsche Taycan Turbo S, θα επισφραγίσει την ανανεωμένη γκάμα.

Close

Μια αξιοσημείωτη προσθήκη στο σύνολο είναι ένα προηγμένο σύστημα ενεργής ανάρτησης που μοιάζουν με την τεχνολογία Active Ride της Porsche.