Νέα μοντέλα

15 Feb, 2018 Ώρα 10:16

Η ώρα της εξαίσιας BMW X4

Thumbnail

Έπειτα από το λανσάρισμα της τρίτης γενιάς της X3, η βαυαρική φίρμα παρουσιάζει με κάθε επισημότητα την καινούργια και σαφώς πιο ελκυστική αισθητικά X4. 

Close

 

Το νέο μέλος της BMW ανήκει στην κατηγορία των SAC (Sport Activity Coupe), δηλαδή στα οχήματα ελευθέρου χρόνου με σπορ προφίλ. Σε σχέση με την απερχόμενη X4, η νεότερη έχει την ίδια βασική σχεδιαστική φιλοσοφία, με την σιλουέτα της να προσδίδει περισσότερο δυναμισμό και την εικόνα της να είναι σαφώς πιο μοντέρνα και ελκυστική.  

 

Close

 

Close

Οι σχεδιαστές της εταιρείας από το Μόναχο, τοποθέτησαν νέους προφυλακτήρες, εισαγωγές αέρα και φώτα, σμίλεψαν τις γραμμές προβάλλοντας τα σπορτίφ χαρακτηριστικά του μοντέλου και αύξησαν τις διαστάσεις του αμαξώματος. Η νέα Χ4 είναι μακρύτερη κατά 81 χλστ. και πλατύτερη κατά 37 χλστ., σε αντίθεση με το ύψος που έχει μειωθεί κατά 3 χλστ. Μεγαλύτερο είναι και το μεταξόνιο, αγγίζοντας πλέον τα 2,87 μέτρα. 

Το αυτοκίνητο πατάει στην πλατφόρμα CLAR, κάνοντας χρήση πιο ελαφριών υλικών. Αυτό έχει αποτέλεσμα να μειωθεί το βάρος και να αυξηθεί η ακαμψία. Επίσης, χαμηλότερο είναι το κέντρο βάρους με την κατανομή μεταξύ των δύο αξόνων να είναι στο απόλυτο 50:50. 

 

 

Όπως περιμέναμε, το εσωτερικό προέρχεται αυτούσιο από τη Χ3, με τη μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο της κονσόλας και τον τεράστιο πίνακα οργάνων 12 ιντσών να κλέβουν την παράσταση. Ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει κάθε λειτουργία με ένα άγγιγμα στην κεντρική οθόνη ή μέσω του περιστροφικού διακόπτη που βρίσκεται δίπλα από τον μοχλό ταχυτήτων. 

 

 

Το πακέτο εξοπλισμού είναι πλήρες, περιλαμβάνοντας πλειάδα συστημάτων άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Οι χώροι για τους πίσω επιβάτες έχουν μεγαλώσει κατά 27 χλστ., ενώ η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ αγγίζει τα 525 λίτρα. 

Η νέα X4 προσφέρεται με τρεις κινητήρες βενζίνης και τέσσερις diesel. Στη βάση της γκάμας είναι η έκδοση xDrive20i με τον δίλιτρο τετρακύλινδρο των 184 ίππων, ακολουθεί η xDrive30i των 252 ίππων και η M40i με την υπογραφή του τμήματος M Performance και απόδοση 360 ίππων και 500 Nm ροπής. 

 

 

Στα πετρελαιοκίνητα μοτέρ, οι εκδόσεις xDrive20d και xDrive25id τροφοδοτούνται από τον 2.0 λίτρων κινητήρα των 190 ίππων και 231 ίππων, αντίστοιχα. Η xDrive30d με τον εξακύλινδρο twin turbo χωρητικότητας 3.0 λίτρων αποδίδει 265 ίππους και 620 Nm ροπής και η κορυφαία Μ40d με το τρίλιτρο σύνολο 326 ίππους και 680 Nm ροπής. 

Εκτός από τις βασικές εκδόσεις xDrive20i και xDrive20d που φέρουν και μηχανικό κιβώτιο, οι υπόλοιπες έχουν στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Η πρώτη εμφάνιση της X4 θα γίνει στην έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο, με τις πωλήσεις να ξεκινούν πιθανότατα το καλοκαίρι. 

19 Apr, 2024 Ώρα 13:53

Περισσότερα άλογα και πιο sexy εμφάνιση για το νέο Audi E-Tron GT

Thumbnail

Με μία σειρά φωτογραφιών που έδωσε στην δημοσιότητα, η Audi αποκαλύπτει το E-Tron GT, ανακοινώνοντας επίσης σημαντικές αναβαθμίσεις στην ισχύ και ένα εξελιγμένο σύστημα ενεργής ανάρτησης.

Close

Ακολουθώντας τα χνάρια της πρόσφατα ανανεωμένης Porsche Taycan, η νέα έκδοση του κορυφαίου ηλεκτρικού Audi υπόσχεται αυξημένη ισχύ, ταχύτερους ρυθμούς φόρτισης, διευρυμένη αυτονομία και την εισαγωγή μιας νέας παραλλαγής RS Performance.

Προγραμματισμένο για ανανέωση στα μέσα του κύκλου ζωής του, το E-Tron GT ευθυγραμμίζεται με τις εξελίξεις του αντίστοιχου μοντέλου της Porsche.

Close

 

 

Στις φωτογραφίες βλέπουμε διακριτικές αλλαγές, ιδιαίτερα στον μπροστινό προφυλακτήρα και τον πίσω διαχύτη. Υπάρχουν επίσης νέες ζάντες αλουμινίου βελτιστοποιημένες για καλύτερη αεροδυναμική.

Μηχανικά, το 2025 E-Tron GT αναμένεται να φιλοξενεί πιο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες και να διαθέτει ταχύτερη χωρητικότητα φόρτισης, που ενδεχομένως να φτάνει τα 320 kWh σε σύγκριση με τα προηγούμενα 270 kWh.

Σε επιλεγμένες εκδόσεις μπορεί να τοποθετηθεί μια μεγαλύτερη μπαταρία 105 kWh, η οποία υπόσχεται αυξημένη αυτονομία σε σχέση με την τρέχουσα μονάδα 93,4 kWh.

Επιπλέον, μια νέα ναυαρχίδα RS Performance, που αναμένεται να ξεπεράσει την ισχύ του απερχόμενου RS E-Tron GT των 646, αλλά να υπολείπεται των 952 ίππων της Porsche Taycan Turbo S, θα επισφραγίσει την ανανεωμένη γκάμα.

Close

Μια αξιοσημείωτη προσθήκη στο σύνολο είναι ένα προηγμένο σύστημα ενεργής ανάρτησης που μοιάζουν με την τεχνολογία Active Ride της Porsche.