Ειδήσεις

21 Feb, 2018 Ώρα 15:06

Η BMW 7 Series πρωταγωνιστεί στις κινηματογραφικές αίθουσες

Thumbnail

Το πολυτελές μοντέλο της BMW, η εκκεντρική Σειρά 7, παίζει το ρόλο της στο νέο κατασκοπευτικό θρίλερ Red Sparrow της 20th Century Fox Film μαζί με την ηθοποιό Jennifer Lawrence.

Close
 

Η αμερικανίδα ηθοποιός υποδύεται την Dominika Egorova, μία prima ballerina των παγκοσμίου φήμης ρωσικών μπαλέτων Bolshoi. Όταν η καριέρα της πλήττεται ανεπανόρθωτα εξαιτίας τραυματισμού, η Dominika και η μητέρα της βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα δυσοίωνο και αβέβαιο μέλλον. Η πρωταγωνίστρια εξαναγκάζεται να προσχωρήσει στο Sparrow School, μία μυστική υπηρεσία που εκπαιδεύει νεαρά άτομα στην τέχνη της αποπλάνησης, με όπλα το μυαλό και το σώμα τους. Μετά την εκπαίδευση, η γοητευτική νεοσύλλεκτη εξελίσσεται στο πιο επικίνδυνο Sparrow (σπουργίτι) που έχει δημιουργήσει ποτέ το πρόγραμμα. Η Dominika πρέπει τώρα να συμφιλιωθεί με το νέο της εαυτό, την ίδια στιγμή που η ζωή της και οι αγαπημένοι της βρίσκονται σε κίνδυνο, ανάμεσά τους και ένας Αμερικανός κατάσκοπος της CIA (Joel Edgerton), ο οποίος προσπαθεί να την πείσει ότι είναι το μόνο πρόσωπο που μπορεί να εμπιστευτεί.

 

Η BMW Σειρά 7 συνοδεύει την Dominika στο ταξίδι της μεταμόρφωσής της από μία κομψή και γεμάτη χάρη prima ballerina σε ισχυρή, μυστική πράκτορα γεμάτη αυτοπεποίθηση. Το πολυτελές sedan εμφανίζεται σε σημαντικές σκηνές της ταινίας, όπως αυτή που η Dominika οδηγείται στο Sparrow School για πρώτη φορά. Η διαδρομή μέσα από το χιονισμένο Ρωσικό τοπίο, με την υποστήριξη του έξυπνου συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive, συμβολίζει τη μετάβαση της Dominika από το παρελθόν στο μυστηριώδες αλλά συναρπαστικό της μέλλον.

Close
   

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο, τη Βουδαπέστη και τη Βιέννη, το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου 2017 σε σκηνοθεσία του Francis Lawrence.

 

Close

 

 

19 Apr, 2024 Ώρα 13:45

Η περιοχή του πλανήτη όπου απαγορεύονται όσα Ι.Χ. είναι εξοπλισμένα με αυτόνομη οδήγηση

Thumbnail

Την ώρα που σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να αναπτύξουν ακόμα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, μια επαρχία του Καναδά κάνει την δική της… «επανάσταση».

Close

Η Βρετανική Κολομβία επικαιροποίησε πρόσφατα τον νόμο για τα μηχανοκίνητα οχήματα, απαγορεύοντας τη χρήση οχημάτων που είναι εξοπλισμένα με συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3. Αυτό δεν είναι απλώς μια απαγόρευση της χρήσης τέτοιων συστημάτων. Ο νόμος καθιστά παράνομη ακόμα και την απλή οδήγηση οποιουδήποτε αυτοκινήτου έχει στον εξοπλισμό του σύστημα επιπέδου 3, είτε το χρησιμοποιείτε είτε όχι.

 

Close

 

Οι επικαιροποιημένοι κανόνες υπογράφηκαν στις 18 Μαρτίου και τέθηκαν σε ισχύ στις 5 Απριλίου. Αυτή τη στιγμή στην αγορά υπάρχουν δύο μοντέλα που παρέχουν αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, και είναι η Mercedes-Benz S-Class και η EQS του 2024 τα συστήματα των οποίων έχουν εγκριθεί μόνο για περιορισμένη χρήση στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα, με ταχύτητες κάτω από τα 65χλμ./ώρα.

Close

Αν σας πιάσουν να οδηγείτε Ι.Χ. με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, τα πρόστιμα κυμαίνονται από 368 έως 2.000 δολάρια σε καναδικό νόμισμα ή ακόμη και έξι μήνες φυλάκιση.

“Αυτοί οι νέοι κανονισμοί θα κρατήσουν τους ανθρώπους ασφαλέστερους στους δρόμους μας και θα ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερο τη χρήση των ενεργών μεταφορών”, δήλωσε ο Rob Fleming, υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.