Κορυφαίο σε ασφάλεια το Nissan Leaf

Το νέο Nissan Leaf έλαβε πρόσφατα την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία με πέντε αστέρια στην  ασφάλεια, από το πρόγραμμα αξιολόγησης νέων αυτοκινήτων στην Ιαπωνία.

Με κορυφαία ποιότητα, το μηδενικών εκπομπών ρύπων Leaf, σημείωσε 94,8 μονάδες από το μέγιστο των 100, ως προς την ασφάλεια των επιβατών σε πρόσκρουση. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διοργανώνεται από  το Υπουργείο Χωροταξίας, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού της Ιαπωνίας και τον Εθνικό Οργανισμό  για την ασφάλεια των αυτοκινήτων και την υποστήριξη θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων.

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο κυκλοφορεί στην Ιαπωνία από τον περασμένο Οκτώβριο και θα διατεθεί σε περισσότερες από 60 αγορές σε όλη την Υφήλιο.

O κλωβός του Leaf προσφέρει κορυφαία ασφάλεια στους επιβάτες

 

Τι έπαιξε ρόλο

Στα χαρακτηριστικά ασφαλείας που συνέβαλαν στη βαθμολογία των πέντε αστέρων του  νέου Nissan LEAF, συγκαταλέγονται ο υψηλός βαθμός ακαμψίας του αμαξώματος,  οι έξι αερόσακοι, τα καθίσματα με ενεργητικά προσκέφαλα και σκελετό πλάτης, οι ζώνες ασφαλείας  με προεντατήρες  αλλά και με περιοριστές δύναμης για τους επιβάτες.

Επιπλέον, το νέο Nissan LEAF πέρασε επιτυχώς το τεστ προστασίας από ηλεκτρικό σοκ του ιαπωνικού προγράμματος αξιολόγησης νέων αυτοκινήτων. Η συγκεκριμένη δοκιμή μετράει πόσο καλά τα ηλεκτρικά οχήματα προστατεύουν τους επιβάτες από την πιθανότητα ενός ηλεκτρικού σοκ σε περίπτωση σύγκρουσης. Το αυτοκίνητο διαθέτει έναν ισχυρά προστατευμένο χώρο για την μπαταρία, όπως και μια διάταξη και δομή που λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας από τα σημεία υψηλής τάσης, καθώς και μια συσκευή διακοπής της υψηλής τάσης που ενεργοποιείται σε περίπτωση σύγκρουσης.