Νέα μοντέλα

22 Feb, 2018 Ώρα 14:24

Παγκόσμια πρεμιέρα της ισχυρότερης 911 παραγωγής με ατμοσφαιρικό κινητήρα

Thumbnail

Στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης το αγωνιστικό τμήμα της Porsche θα παρουσιάσει το νέο της επίτευγμα, την 911 GT3 RS με αγωνιστικό πλαίσιο και 520 ίππους, καθώς και με υψηλόστροφο ατμοσφαιρικό κινητήρα τεσσάρων λίτρων.

Close

Το νέο sport αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων είναι βασισμένο στην 911 GT3, η οποία εξελίχθηκε ακόμα περισσότερο για να συνδυάζει τον κινητήρα επιδόσεων με μια ρύθμιση ανάρτησης που διαθέτει παθητική τετραδιεύθυνση με νέες ρυθμίσεις και είναι σχεδιασμένη για μέγιστη δυναμική και ακρίβεια. Η 911 GT3 RS επιταχύνει από 0 σε 100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 312 χλμ./ώρα. Μετά το λανσάρισμα της 911 GT3 και της 911 GT2 RS, με αυτήν την πιο πρόσφατη έκδοση η Porsche παρουσιάζει το τρίτο της sport αυτοκίνητο GT δρόμου σε ένα χρόνο.

Close

Η πίσω αεροτομή βγάζει... μάτια

 

Close

Αεροδυναμική και εσωτερικό

Τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά καθόρισαν το σχεδιασμό του αμαξώματος που διαθέτει αυξημένο πλάτος και βελτιστοποιημένο βάρος, καθώς και την κλασική άκαμπτη πίσω αεροτομή. Η αγωνιστική εμφάνιση συνεχίζεται στο εσωτερικό, όπου τα καθίσματα full bucket από ανθρακονήματα προσφέρουν την άψογη πλευρική στήριξη που απαιτούν τα υψηλού επιπέδου δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης.  Οι επενδύσεις μειωμένου βάρους στις πόρτες, με δίχτυα αποθήκευσης και θηλιές ανοίγματος, η μειωμένη ηχοαπορροφητικότητα και το νέο πίσω καπό μειωμένου βάρους τονίζουν τη συνέπεια στην επιλογή των υλικών.

Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας με τους 520 ίππους

Ο τετράλιτρος, εξακύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας της Porsche στην νέα 911 GT3 ωθεί αυτό το sport αυτοκίνητο σε νέα όρια: Ο κινητήρας boxer αποδίδει 20 ίππους περισσότερους από τον κινητήρα του προηγούμενου μοντέλου και της 911 GT3. Σε συνδυασμό με μια κλίμακα στροφών που φτάνει τις 9.000 σ.α.λ., αποτέλεσε την ιδανική επιλογή ως καθαρόαιμος sport κινητήρας. Σε συνδυασμό με το ειδικά ρυθμισμένο επτατάχυτο κιβώτιο PDK, αυτός ο κινητήρας υψηλών επιδόσεων εγγυάται εξαιρετικές επιδόσεις οδήγησης.

Όπως και σε όλα τα τρέχοντα sport μοντέλα GT, το πακέτο εξοπλισμού Clubsport διατίθεται και για την 911 GT3 RS χωρίς πρόσθετη χρέωση. Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει roll bar, χειροκίνητο πυροσβεστήρα, προεγκατάσταση για διακόπτη αποσύνδεσης μπαταρίας και ζώνες ασφαλείας έξι σημείων για μια sport εμπειρία οδήγησης.

Η εικόνα που έχει ο οδηγός...

Tροχοί μαγνησίου για πρόσθετη εξοικονόμηση βάρους

Για τους πιο ψαγμένους οδηγούς, το αγωνιστικό τμήμα της Porsche δημιούργησε ένα προαιρετικό πακέτο εξοπλισμού Weissach, με το οποίο το βάρος μειώνεται ακόμα περισσότερο. Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει πρόσθετα τμήματα από ανθρακονήματα για την ανάρτηση, το εσωτερικό και το εξωτερικό, καθώς και προαιρετικούς τροχούς μαγνησίου. Στην ελαφρύτερη διαμόρφωσή του, το πακέτο αυτό μειώνει το βάρος της 911 GT3 RS στα 1.430 χλγρ.

Λανσάρισμα στην αγορά

Οι παραγγελίες της νέας 911 GT3 RS έχουν ξεκινήσει ενώ το λανσάρισμά του θα γίνει τον ερχόμενο Απρίλιο.

 

24 Apr, 2024 Ώρα 13:23

Λαμπερή παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού Porsche Taycan

Thumbnail

Στη ζωή, βιώνουμε στιγμές γεμάτες μαγεία.

Close

Στιγμές που κάνουν την καρδιά να χτυπάει πιο δυνατά, στιγμές ευφορίας, καθαρής χαράς.

Όπως είναι οι στιγμές στη θέση του οδηγού του νέου Porsche Taycan.

Close

Του μόνου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου που υπερδιεγείρει τις αισθήσεις και σε φορτώνει συναισθήματα.

Συναισθήματα τόσο ιδιαίτερα που δημιούργησαν ακόμη και την δική τους λέξη: Overfeel

Close

 

 

Αυτό το ιδιαίτερο και ξεχωριστό συναίσθημα προσέφερε στους προσκεκλημένους της η Porsche Cyprus στην φαντασμαγορική αποκάλυψη του νέου Porsche Taycan το βράδυ της Τετάρτης 17 Απριλίου στο Destination Porsche Limassol. 

Μια Overfeel, ξεχωριστή στιγμή στη βραδιά αποτέλεσε ο ιδιαίτερος τρόπος που ο καλλιτέχνης Λουκής Αγρότης, ζωγράφισε μέσα σε μόνο λίγα λεπτά σε κενό καμβά το νέο Porsche Taycan, κερδίζοντας τον θαυμασμό των παρευρισκομένων.  Θαυμασμός που διατηρήθηκε αμείωτος, αφού αμέσως μετά ακολούθησαν με ένα πολύ επιβλητικό τρόπο τα αποκαλυπτήρια του νέου Porsche Taycan.

 

 

Ο συνδυασμός χρωμάτων σε iced blue διάθεση, στον φωτισμό, τα cocktails και τα εδέσματα της βραδιάς, συμπλήρωσαν μια άκρως ιδιαίτερη βραδιά αφιερωμένη στην εξέλιξη και την δημιουργικότητα.   Ταυτόχρονα με jazz διάθεση οι Γιάννης Μοδίτης και Μιχάλης Τσερκέζος, παρέσυραν το κοινό με την μουσική τους, προσθέτοντας στην εκδήλωση τα πιο μελωδικά ηχοχρώματα.

Η Παυλίνα Ιακωβίδου Marketing & PR Manager της Porsche Cyprus, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, σημειώνοντας πως με την κατασκευή του νέου ηλεκτρικού Taycan, η Porsche συνεχίζει να «ανεβάζει» ταχύτητα στην ηλεκτροκίνηση και να χαράζει τον δικό της μοναδικό δρόμο στην νέα εποχή. 

 

 

Η Porsche προσφέρει τη δυνατότητα στους λάτρεις της λεπτομέρειας, να έχουν ρόλο σχεδιαστή στο δικό τους ξεχωριστό Taycan μέσω του online car configurator της εταιρείας που θα βρείτε στο ακόλουθο link: https://www.porsche.com/central-eastern-europe/en/_cyprus_/models/taycan/taycan-models/taycan/

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.