Αγορά

28 Feb, 2018 Ώρα 08:49

Το BMW Group σχεδιάζει κοινοπραξία για ηλεκτρικά MINI στην Κίνα

Thumbnail

Το BMW Group βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για να επιταχύνει την παγκόσμια επιτυχία της μάρκας ΜΙΝΙ μέσω μιας νέας κοινοπραξίας στην Κίνα. Βασικό στοιχείο της στρατηγικής εξέλιξης της μάρκας θα είναι η τοπική παραγωγή των μελλοντικών, ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας ΜΙΝΙ στην παγκοσμίως μεγαλύτερη αγορά για ηλεκτροκίνηση.

Close

Για το σκοπό αυτό, το BMW Group υπέγραψε ‘επιστολή πρόθεσης’ με τον Κινέζο κατασκευαστή Great Wall Motor. Μαζί με την παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού ΜΙΝΙ μπαταρίας στο βασικό εργοστάσιο της Οξφόρδης από το 2019, το νέο βήμα σηματοδοτεί μία ακόμα σαφή δέσμευση στο ηλεκτρικό μέλλον της μάρκας ΜΙΝΙ.  

Ανεξάρτητα από το στρατηγικό ενδιαφέρον του για τη MINI, το BMW Group θα επεκτείνει περαιτέρω την πολύ επιτυχημένη κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive (BBA) στην Κίνα με την Brilliance. Εκτός από τις δύο μονάδες παραγωγής οχημάτων, η BBA ήδη λειτουργεί ένα εργοστάσιο κινητήρων, που περιλαμβάνει ένα εργοστάσιο μπαταριών για ηλεκτρικά μοντέλα BMW, τα οποία κατασκευάζονται τοπικά στο Shenyang. Είναι το πρώτο εργοστάσιο μπαταριών από κατασκευαστή premium οχημάτων στην Κίνα.

Close
 

Τα τελευταία χρόνια, η BBA έχει γίνει ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας της BMW στη μεγαλύτερη αγορά της και αποτελεί πρότυπο για τη συνέχιση της ανάπτυξης της MINI στην Κίνα. Περίπου 560.000 οχήματα μάρκας BMW παραδόθηκαν σε πελάτες στην Κίνα το 2017 – περισσότερα από όσο συνολικά στις επόμενες δύο μεγαλύτερες αγορές, ΗΠΑ και Γερμανία. Το 2017, η Κίνα ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά της MINI, με παραδόσεις περίπου 35.000 μονάδων.  

H επέκταση της μάρκας BMW στις μεγαλύτερες αγορές της όπως η Κίνα, δεν έχει επιφέρει μείωση της παραγωγής στα εργοστάσια της εταιρίας στη Γερμανία. Το αντίθετο, μεταξύ 2007 και 2017, η παραγωγή στη Γερμανία αυξήθηκε κατά ένα τέταρτο περίπου στα 1,15 εκατομμύρια οχήματα το χρόνο. Ταυτόχρονα, σχεδόν η μισή από ολόκληρη την παραγωγή της BMW γίνεται τώρα σε εργοστάσια εκτός Γερμανίας.

Close
 

 

08 Mar, 2024 Ώρα 13:38

Γιατί η ασφάλεια είναι για όλους. Μοναδική προσφορά Ajax!

Thumbnail

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι Η CHM SECURITY SYSTEMS για τον μήνα Μάρτιο σας προσφέρει μια μοναδική προσφορά προστασίας από φωτιά και απρόσμενους επισκέπτες στον χώρο που επιθυμείτε.

Close

Στην προσφορά τους θα βρείτε:

1 AJAX HUB 2

1 ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ AJAX

1 HOME SIREN

1 STREET SIREN

1 MOTIONCAM ΓΙΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

3 MOTION PROTECT

1 AJAX FIREPROTECT 2

1 SPACE CONTROL

6 MHNES MONITORING 24/7 FREE

INSTALLATION & PROGRAMMING

Close

Η προσφορά ισχύει μέχρι της 31/3/2024

Περισσότερες πληροφορίες για την προσφορά θα βρείτε εδώ ή καλέστε στο 700 70 246

Close

Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις