Νέα μοντέλα

28 Feb, 2018 Ώρα 14:58

Κλασσικός σχεδιασμός με μοντέρνες αποδόσεις

Thumbnail

Η Harley-Davidson προσθέτει αξία στην μεγάλη κληρονομιά της γκάμας Sportster της με την παρουσίαση των μοντέλων Iron 1200 και Forty-Eight Special. Τα τελευταία δημιουργήματα της Harley-Davidson, που περιλαμβάνονται στη μεγάλη γκάμα των 100 μοτοσυκλετών που σκοπεύει να κυκλοφορήσει η εταιρεία μέχρι το 2027, ανήκουν στην γραμμή Sportster. Συνδυάζουν κλασσικό σχεδιασμό επάνω στην πλατφόρμα των Sportster με την πλούσια απόδοση των κινητήρων Evolution 1200 V-Twin.

Close

Από το 1957 που πρώτο κυκλοφόρησαν οι μοτοσυκλέτες Sportster είδαν την εικόνα τους να αλλάζει συνεχώς στα χέρια της εταιρείας αλλά και απλών ιδιοκτητών. Οι Sportster προσφέρονται σε πολλές μορφές όπως bobber, chopper, scrambler και café racer. Είτε για οδήγηση μέσα στην πίστα είτε σαν μοτοσυκλέτα καθημερινής χρήσης. Ακόμα και για ένα αρχάριο που αγοράζει την πρώτη του μηχανή! Τα νέα γραφικά και ο συνδυασμός χρωματιστών γραμμών το ρεζερβουάρ βενζίνης τις βοηθά να ξεχωρίσουν. Γραφικά στοιχεία τα οποία είχαν μεγάλη επιτυχία την δεκαετία του ’70.

Iron 1200™    

Το βασικότερο συστατικό της συνταγή της Iron 1200 είναι η δύναμη. Διαθέτει τον κινητήρα 1202cc Evolution® 1200 V-Twin που παράγει 36% (98nm αντί 73nm) περισσότερη ροπή από την 883 Evolution. Η περισσότερη ροπή προσφέρεται ειδικά στις μεσαίες στροφές κάτι που προσφέρει περισσότερη δύναμη και… διασκέδαση!.

Close
Ο satin-black Mini Ape λαβές είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι για μια chopper. Με διάμετρο 1 ίντσας, ανύψωση 8.75 ιντσών και εξάπλωση 32 ιντσών, ο αναβάτης είναι το επίκεντρο. Παράλληλα, ο σκελετός του εμπρός φαναριού με το μικρό ανεμοθώρακα διαθέτει στοιχεία από σχεδιασμό της West Coast ενώ το κάθισμα fast-back Café Solo ενώνεται όμορφα με τον πίσω προφυλακτήρα και έχει σωστή καμπή για να φιλοξενεί τον αναβάτη. Το κλασσικό ρεζερβουάρ 12.5 λίτρων, είναι «ντυμένο» με γραμμές πολλαπλών χρωμάτων ενώ το  μαύρο χρώμα δεσπόζει στο κάτω μέρος της μοτοσυκλέτας. Πινελιές χρωμίου δίνουν και αυτές το παρών τους, ειδικά στον κινητήρα. Η Iron 1200 διαθέτει ολόμαυρους τροχούς με 9 ακτίνες (19 ιντσών μπροστά και 16 ιντσών πίσω) ενώ συστήματα όπως το Harley-Davidson Smart Security System και το ABS είναι επιλογές που θα έχει οκάθε αγοραστή της Iron 1200.

 

Close

 

Forty-Eight® Special    

Η Forty-Eight® Special διαθέτει ένα δυναμικό εμπρός μέρος με 130mm μπροστινούς τροχούς και 49mm πιρούνια. Το ρεζερβουάρ βενζίνης των 8.3 λίτρων (σε σχεδιασμό “peanut” για Sportster) διαθέτει χοντρές οριζόντιες γραμμές που αγκαλιάζουν το όνομα της Harley-Davidson. Προσφέρεται σε τρεις διαφορετικούς χρωματισμούς: Vivid Black, Wicked Red και Billiard White. Ο κινητήρας Evolution 1200 διαθέτει μαύρο κάλυμμα ενώ το κάτω μέρος είναι «ντυμένο» με χρώμιο ενώ μπροστά και πίσω μπορεί να βρει κάποιος ελαστικά Michelin Scorcher 31 υψηλής απόδοσης επάνω σε ζάντες Black Split 9 ακτινών αλουμινίου (19 ιντσών μπροστά και 16 πίσω). Και σε αυτή την περίπτωση το Harley-Davidson Smart Security System και ABS είναι επιλογές για κάθε αγοραστή της Forty-Eight Special.

 

 

22 Mar, 2024 Ώρα 11:44

Έτσι θα είναι το Epiq, το μικρό, ηλεκτρικό SUV της Skoda

Thumbnail

Epiq θα λέγεται τελικά το νέο, μικρό ηλεκτρικό SUV της Skοδα, το μήκος του οποίου θα είναι 4,10 μέτρα.

Close

Παρά τις μικρές του εξωτερικές διαστάσεις οι χώροι στο εσωτερικό, σύμφωνα και με την παράδοση της μάρκας, αναμένονται να είναι ιδιαίτερα μεγάλοι και ενδεικτικό για αυτό είναι το πορτμπαγκάζ των 490 λίτρων του πρωτοτύπου. Που στην πράξη δεν θα διαφοροποιείται πολύ από το μοντέλο παραγωγής.

 

Close

 

Η σχεδίαση του οποίου θα ακολουθεί τη νέα αισθητική προσέγγιση της μάρκας που ονομάζεται Modern Solid. Η οποία χαρακτηρίζεται, τουλάχιστον στο πρωτότυπο, από απλές, καθαρές γραμμές, και ένα χαρακτηριστικό εμπρός μέρος. Στο οποίο κυριαρχεί τόσο η μάσκα Tech Desk που είναι η σύγχρονη εκδοχή της κλασικής των Skoda, όσο και ένας ιδιαίτερα τονισμένος προφυλακτήρας.

Close

Χαρακτηριστική είναι και η φωτεινή ταυτότητα, σχήματος “Τ” εμπρός και πίσω, η οποία επεκτείνεται και στα φτερά.

Απλό, σχεδόν μινιμαλιστικό, θα είναι και το εσωτερικό, καθώς η σχεδιαστική γλώσσα Modern Solid, που είχε κάνει αρχικά την εμφάνισή της στο πολύ πιο μεγάλο Vision 7S concept, εφαρμόζεται για πρώτη φορά και στο διάκοσμο του Epiq.

 

 

Oπτικά κυριαρχεί η μεγάλη κεντρική οθόνη του συστήματος infotainment, ενώ φυσικά θα υπάρχουν και οι Simply Clever πρακτικές λύσεις που παραδοσιακά έχουν τα Skoda. Πέρα από το πορτμπαγκάζ των 490 λίτρων που προαναφέραμε μεγάλοι, για τα δεδομένα των B-SUV, θα είναι και οι χώροι για τους επιβάτες.

Η αυτονομία του νέου μικρού SUV της Skoda αναμένεται να φτάνει τα 400 χιλιόμετρα με τη μεγάλη μπαταρία των 56,0 kWh -η πιο μικρή θα έχει ενεργειακή χωρητικότητα 38,0 kWh- ενώ η μπαταρία του θα μπορεί να παρέχει ενέργεια σε εξωτερικούς καταναλωτές.

Η τιμή του νέου Skoda Epiq, όταν του χρόνου θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του, αναμένεται να ξεκινά από τις 25.000 ευρώ. Πριν από τυχόν επιδοτήσεις.