Βραβεύτηκε η τεχνολογία... σογιέλαιου της Goodyear

Η Goodyear Tire & Rubber Company παρουσίασε το κορυφαίο διεθνές βραβείο «Tire Technology International Award» για την καινοτομία και αριστεία στην κατηγορία «Περιβαλλοντική Επίδοση της Χρονιάς» κατά τη διάρκεια της έκθεσης τεχνολογίας ελαστικών 2018 στο Αννόβερο της Γερμανίας. Η βραβευμένη τεχνολογία αντιπροσωπεύει μια σημαντική ανακάλυψη από την Goodyear στην εφαρμογή του σογιέλαιου στην ένωση πέλματος των ελαστικών, ως αντικατάσταση του παραδοσιακού πετρελαίου.

Τα τελευταία χρόνια, η Goodyear συνεργάστηκε με την United Soybean Board για την ανάπτυξη τεχνολογίας βασισμένης σε σόγια για να βελτιώσει την απόδοση των ελαστικών της. Μετά από εκτεταμένες έρευνες και οδικές δοκιμές, αυτή η νέα τεχνολογία χρησιμοποιείται τώρα σε δύο νέα ελαστικά της Goodyear - το Assurance WeatherReady και το Eagle Enforcer All Weather.

Η Goodyear ανακάλυψε ότι το λάδι σόγιας θα μπορούσε να βελτιώσει την ευκαμψία των ελαστικών σε χαμηλές θερμοκρασίες, βοηθώντας το καουτσούκ να παραμείνει εύκαμπτο σε ψυχρές καιρικές συνθήκες, ενισχύοντας ταυτόχρονα την πρόσφυση σε βροχή και χιόνι. Επιπλέον, οι άνθρωποι της Goodyear ανακάλυψαν ότι το σογιέλαιο αναμειγνύεται ευκολότερα με ενώσεις από καουτσούκ και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας, βελτιώνοντας έτσι την απόδοση στην κατασκευή ελαστικών.