Νέα μοντέλα

12 Mar, 2018 Ώρα 11:17

Lexus UX: Παγκόσμια πρεμιέρα του Compact Crossover

Thumbnail

Το Lexus UX compact crossover κάνει το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2018. Με τη δυναμική σχεδίαση ενός SUV και τον ευέλικτο χειρισμό ενός hatchback, το UX έρχεται να προσθέσει μια μοναδική νότα πολυτέλειας στην καθημερινότητα της πόλης.

Close

Η κομψή και ξεχωριστή εξωτερική σχεδίαση καθιστά το UX μοναδικό στην κατηγορία του, συνδυάζοντας κορυφαία ασφάλεια και άνεση σε μια ολοκληρωμένη πρόταση. Αψηφώντας τη συνηθισμένη όψη των crossover, το ολοκαίνουργιο Lexus UX αποτελεί πρόκληση για την κατηγορία του διότι συνδυάζει μοναδικά το έντονα αστικό προφίλ με το στοιχείο της αδιαμφησβήτης δύναμης. Στα πλάγια, το αμάξωμά του διακρίνεται από μια σειρά από καθαρές, δυναμικές γραμμές που ενδυναμώνουν τη μοναδική αισθητική του.

Close

 

Close

 

Στο μπροστινό μέρος, η ξεχωριστή χαρακτηριστική μάσκα μοιάζει να πηγάζει από το έμβλημα Lexus που βρίσκεται στο κέντρο, ενώ οι προβολείς LED τριών κατευθύνσεων τονίζονται από τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας σε σχήμα βέλους. Με γνώμονα τη γνήσια καινοτομία, η ομάδα σχεδίασης του UX ανέπτυξε πολλές αεροδυναμικές προσθήκες. Αυτές περιλαμβάνουν ένα πτερύγιο που προσαρμόζεται στο πίσω φως και ενισχύει τη σταθερότητα του οχήματος σε πλευρικούς ανέμους καθώς και τα κλιμακωτά πτερύγια στους θόλους των τροχών που βελτιώνουν τον χειρισμό στις στροφές.

Όντας το πρώτο Lexus που αναπτύχθηκε από τη νέα αρχιτεκτονική πλατφόρμα (GA-C), το UX διαθέτει το χαμηλότερο κέντρο βάρους στην κατηγορία του και εξαιρετική ακαμψία, προσφέροντας μία εξαιρετικά ευχάριστη οδηγική εμπειρία που προσομοιώνει με αυτή ενός hatchback.

 

 

Στο εσωτερικό της καμπίνας, η θέση του οδηγού έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε  να προσφέρει ταυτόχρονα μια πανοραμική οπτική της εικόνας του δρόμου σε συνδυασμό με μια εξαιρετική εργονομία που προκύπτει από την ιδανικά ανυψωμένη θέση του καθίσματος. Η γενική αίσθηση του εσωτερικού διακόσμου του αυτοκινήτου διακρίνεται από την  αριστοτεχνία και την ποιότητα της Lexus. To UX προσφέρει μια σειρά από νέες επιλογές εμπνευσμένες από την Ιαπωνική κουλτούρα, όπως τη μοναδική υφή του Ιαπωνέζικου χαρτιού ή τον παραδοσιακό τρόπο συρραφής δερμάτων τύπου "Sashiko".

Ένα νέο αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα τέταρτης γενιάς, βρίσκεται στην καρδιά του UX 250h, με καλύτερες αποδόσεις και πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα. Προετοιμαστείτε για μια ευχάριστη έκπληξη που θα σας προκαλέσει να ανατρέψετε  τις μέχρι σήμερα προσδοκίες σας από την υβριδική οδήγηση.  

09 Apr, 2024 Ώρα 19:20

Ανανέωση για το Audi S3: Έρχεται με φρέσκια σχεδίαση και 333 ίππους

Thumbnail

Λίγες ημέρες μετά το facelift του A3, ήρθε η ώρα και για το γρηγορότερο Audi S3 να δεχθεί μία ελαφριά ανανέωση η οποία μάλιστα το κάνει πλέον ταχύτερο από το Golf R.

Close

Η σπορ έκδοση του γερμανικού μικρομεσαίου θα συνεχίσει να προσφέρεται τόσο και σε Sporttback όσο και σε σεντάν αμάξωμα με τις αλλαγές να είναι τόσο αισθητικές όσο και μηχανικές.

 

Close

 

Όσον αφορά τις πρώτες, το ανανεωμένο Audi S3 λαμβάνει νέα μάσκα, LED προβολείς αλλά και φώτα ημέρας τεχνολογίας LED Matrix με 4 διαφορετικές φωτεινές επιγραφές.

Close

Στο εσωτερικό υπάρχει νέος ambient φωτισμός, οροφή με επένδυση μαύρου χρώματος, πεντάλ αλουμινίου, σπορ καθίσματα με πολύ καλή πλευρική στήριξη αλλά και μικρές λεπτομέρειες από ανθρακονήματα.

 

 

Το «ζουμί» της ανανέωσης είναι κάτω από το καπό

Το ανανεωμένο Audi S3 εξοπλίζεται με τον αναβαθμισμένο τετρακύλινδρο TFSI βενζινοκινητήρα 2 λίτρων ο οποίος πλέον αποδίδει 333 άλογα και 420 Nm ροπής (+23 άλογα και +20 Nm ροπής από πριν).

 

 

Πλέον το 0-100 έρχεται σε 4.7 δευτ. ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250χλμ./ώρα τη στιγμή που οι αναβαθμίσεις έχουν περάσει και στο αυτόματο επτατάχυτο κιβώτιο S tronic το οποίο κάνει αλλαγές πολύ πιο γρήγορα. Μάλιστα το παρών δίνει και η λειτουργία διαχωρισμού ροπής δίνοντας τη δυνατότητα για εναλλασσόμενη ροπή μεταξύ των πίσω τροχών.

 

 

Λοιπές αναβαθμίσεις

Εκτός από τις αισθητικές αλλαγές και την αναβάθμιση του κινητήρα, υπάρχουν και άλλα στοιχεία που κάνουν το νέο Audi S3 καλύτερο σε όλα του. Υπάρχουν έξι συνολικά προγράμματα παραμετροποίησης της οδήγησης, με ένα εξ αυτών, το Dynamic Plus, να κάνει το πίσω μέρος ακόμα πιο παιχνιδιάρικο. Υπάρχει φυσικά και σπορ ανάρτηση ως στάνταρ η οποία είναι κατά 15χλστ. χαμηλωμένη ενώ τα φρένα είναι και αυτά ενισχυμένα. Οι μπροστινοί δίσκοι είναι 357χλστ. με διπίστονες δαγκάνες.

Η διάθεση του μοντέλου θα ξεκινήσει αυτό το τρίμηνο με την τιμή του στη Γερμανία να αρχίζει από τα 55.600 ευρώ.