Ξεκίνησε η παραγωγή του BMW i8 Roadster

Το εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία ξεκινησε την περασμένη εβδομάδα τη μαζική παραγωγή του i8 Roadster, αλλά και της αναβαθμισμένης έκδοσης του BMW i8 Coupe.

Το BMW i8 Roadster προσφέρει όλη την ελευθερία της ανοιχτής οδήγησης για δύο άτομα με ηλεκτρική soft-top οροφή, ενώ το νέο BMW i8 Coupe ξεχωρίζει σαν ένα σπορ μοντέλο 2+2 θέσεων. Τα γνωστά μέτρα σχεδίασης ελαφρού βάρους που υιοθετήθηκαν σε προηγούμενα μοντέλα BMW i έχουν προσαρμοστεί σχολαστικά στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του i8 Roadster. Διαθέτει πόρτες νέας σχεδίασης, χωρίς πλαίσιο, που ανοίγουν προς τα πάνω και κατασκευάζονται από CFRP με αλουμινένιο εξωτερικό κέλυφος.

To λανσάρισμα της BMW i8 Roadster είναι προγραμματισένο για τον Μάιο...
 

Μεγαλύτερη αυτονομία
Αυτό το νέο επίπεδο εμπειρίας της ηλεκτροκίνησης υποστηρίζεται από μία αναβαθμισμένη έκδοση της μπαταρίας ιόντων λιθίου που έχει εξελιχθεί για την BMW i8. Η μονάδα μπαταρίας υψηλής τάσης είναι κεντρικά τοποθετημένη στο κάτω τμήμα του αμαξώματος. Η χωρητικότητα κυψελών είναι από 20 έως 34 Ah και η μικτή δυναμικότητα ενέργειας αυξάνεται από 7,1 σε 11,6 kWh (καθαρό: 9,4 kWh). Η ηλεκτρική αυτονομία του νέου BMW i8 Coupe στον κύκλο  δοκιμών NEDC έχει αυξηθεί στα 55 χιλιόμετρα ενώ για το νέο BMW i8 Roadster η τιμή αυτή είναι 53 km*.
 
 Το λανσάρισμα των BMW i8 Coupe και BMW i8 Roadster ξεκινά τον Μάιο του 2018.