Drift

13 Mar, 2018 Ώρα 13:53

1ος αγώνας Πρωταθλήματος Drift by Psaltis ENEOS - Βαθμολογία και γενική κατάταξη (Βίντεο)

Thumbnail

Δείτε πιο κάτω την βαθμολογία των οδηγών αλλα και την γενική κατάταξη όπως έχει διαμορφωθεί μετά απο τον πρώτο αγώνα του Κυπριακού πρωταθλήματος. Πατήστε την φωτο για καλύτερη ανάλυση.

Close

Διαβάστε περισσότερα για τον αγώνα και δείτε φωτογραφίες εδώ

Close

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο που έφτιαξε η mChr Photography για τον αγώνα

Μείνετε συντονισμένοι μιας και ετοιμάζουμε βίντεο ολόκληρου του αγώνα και πολλά άλλα.

Close

 

Μέγας Χορηγός του αγώνα ήταν η εταιρεία Psaltis και τα λιπαντικά ENEOS.

Χορηγοί το Hell Energy Drinκ και η εταιρεία Toolwarehouse καθώς και το Boyz Stuff Show.

Υποστηρικτές ήταν η εταιρεία Greson Tools, η Ilarchos Security,  η Trust Racing, η HP Motorsport, το Drift Trike, η AGT Styling, η KLΑ Autocare, η GM Auto Spa, η MMS Autoworks, οι Βαφές Αυτοκινήτων Ηλίας Βαρνάβας, η VP Racing & Sabelt, ο Phileas Guides και η Social Media Experts

Χορηγός επικοινωνίας ήταν το πρώτο site για το αυτοκίνητο στην Κύπρο, το car.com.cy και το kerkida.net καθώς και ο όμιλος της Digital tree και το 7Sports Tv.

Όλα τα φώτα τώρα στρέφονται στον επόμενο αγώνα που θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο στις 21 και 22 Απριλίου, όπου και όπως μας δηλώνουν οι άνθρωποι του Drift Club αλλά και οι promoters θα πρέπει να αναμένουμε τεράστιες εκπλήξεις!

16 Apr, 2024 Ώρα 11:19

Περιπετειώδης η έναρξη της χρονιάς για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή στη Βαλένθια

Thumbnail

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο περιπέτειες εξελίχθηκε για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή στη Βαλένθια, στον πρώτο αγώνα της χρονιάς για το EURO NASCAR PRO. Ο Κύπριος οδηγός με μεγάλη επιμονή κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη δεκάδα στον αγώνα του Σαββάτου (13/04), αν και δέχθηκε χτύπημα, ενώ την Κυριακή (14/04) λόγω ζημιών στο αυτοκίνητό του, από νέα – μεγαλύτερη - σύγκρουση, τέθηκε εκτός κούρσας.

Close

 

 

«Ευτυχώς φέτος θα αφαιρεθούν δύο αγώνες πριν από τα ημιτελικά στην Γερμανία άρα ο αγώνας στη Βαλένθια αφαιρέθηκε. Τουλάχιστον, το Σάββατο σκοράραμε σημαντικούς βαθμούς παρά την ατυχία» δηλώνει ο 27χρονος οδηγός συνοψίζοντας την προσπάθειά του στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν.

Η ατυχία για τον Τζιωρτζή ξεκίνησε από την Πέμπτη, καθώς λόγω προβλήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων, δεν κατέστη δυνατό να λάβει μέρος στα τρίωρα ανεπίσημα δοκιμαστικά. Έτσι, μόνο την Παρασκευή στα δύο 30λεπτα δοκιμαστικά κατάφερε να κάνει δοκιμές για τον αγώνα.

Close

 

 

«Ξεκινήσαμε αρκετά καλά καθώς γράφαμε πιο γρήγορους χρόνους από πέρσι αλλά με τους καινούργιους κανονισμούς οι άλλες ομάδες βρήκαν καλύτερες ρυθμίσεις στη Βαλένθια από εμάς» αναφέρει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής και συμπληρώνει: «Ότι δοκιμάσαμε στα δοκιμαστικά τους περασμένους μήνες δεν δούλεψε και πολύ στη Βαλένθια, καθώς ήταν και αρκετή ζέστη».

Το χτύπημα του Σαββάτου

Από τα χρονομετρημένα προκριματικά του Σαββάτου, βρέθηκε στην 10η θέση της εκκίνησης στον πρώτο αγώνα, που έγινε το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όμως ένα χτύπημα που δέχθηκε στην πρώτη στροφή τον έφερε εκτός 20άδας, αφού το αυτοκίνητό του γύρισε και βγήκε εκτός πίστας. «Με στραβό τιμόνι, από το κτύπημα, κατάφερα να ανεβώ αρκετές θέσεις και να τερματίσω 9ος» μάς λέει ο οδηγός της Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports. Η υπερπροσπάθεια που κατέβαλε για να πετύχει συνεχόμενα προσπεράσματα, δεν του επέτρεψε να γράψει γρήγορο γύρο κι έτσι την Κυριακή ξεκίνησε από την 14η θέση τον δεύτερο αγώνα.

 

 

Η νέα ατυχία την Κυριακή

Η γκαντεμιά συνεχίστηκε και την επόμενη ημέρα και πάλι πολύ νωρίς στον αγώνα, όπως εξιστορεί ο Τζιωρτζής. Στην εκκίνηση ο S. Bleekemolen είχε επαφή με τον V. Ghirelli Vittorio, με αποτέλεσμα ο πρώτος να χτυπήσει στο κιγκλίδωμα και στη συνέχεια επιστρέφοντας στην πίστα, χτύπησε με άλλα έξι αυτοκίνητα. «Φάνηκα και εγώ άτυχος, καθώς καρφώθηκε πάνω μου ο οδηγός με το «Νο7» (σ.σ. M. Doubek). Είχα Θεό ότι δεν κτύπησα στον τοίχο και απλά ξεκίνησα σβούρες στην πίστα. Φάνηκα τυχερός γιατί σταμάτησα αντίθετα και δεν χτύπησαν οι υπόλοιποι πάνω μου». 

Συνολικά πέντε αθλητές από την σύγκρουση χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τον αγώνα. Το αυτοκίνητο του Τζιωρτζή με το «Νο5» έπαθε ζημιά στο πίσω μέρος (πλαστικά και άξονας). Τα υπόλοιπα καταστράφηκαν εντελώς, μεταξύ αυτών και του Patrick Lemarie, ο οποίος αγωνίζεται στην ίδια ομάδα με τον Κύπριο οδηγό.

Η συνέχεια

Τις επόμενες ημέρες ο Τζιωρτζής θα κάνει τα επόμενα δοκιμαστικά με την ομάδα του, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον επόμενο αγώνα της χρονιάς που θα διεξαχθεί στην Vallelunga της Ιταλίας (Ρώμη), όπου είναι και η βάση της Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports. Ο αγώνας θα γίνει το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου.

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής αγωνίζεται με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, τον χορηγούν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil και η Psaltis Auto Parts και τον υποστηρίζουν η Televantos Used Trucks, η PrivenGAS, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona.

Close