Ειδήσεις

15 Mar, 2018 Ώρα 14:58

Για 20ή συνεχή σεζόν στο MotoGP η BMW M

Thumbnail

Μία ξεχωριστή σεζόν MotoGP ξεκινά για την BMW M στο ‘Losail International Circuit’ στο Κατάρ, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (16–18 Μαρτίου) καθώς είναι η 20ή χρονιά που η BMW M συμμετέχει σαν ‘Επίσημο Αυτοκίνητο του MotoGP’.

Close

Η γερμανική φίρμα συνεργάζεται με την Dorna Sports, διοργανώτρια του πρωταθλήματος MotoGP, από το 1999, παρέχοντας τον στόλο των αυτοκινήτων ασφαλείας. Φέτος, στην επετειακή χρονιά, επικεφαλής του στόλου θα είναι η νέα BMW M5 MotoGP Safety Car. Η BMW M GmbH θα διαθέσει συνολικά επτά αυτοκίνητα.  

Το νέο ‘course car’ βασίζεται στο sedan υψηλών επιδόσεων BMW M5 το οποίο έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του τον Αύγουστο του 2017. Μεταξύ άλλων η νέα 5άρα που συνοδεύεται με το γράμμα Μ εφοδιάζεται με  εξελιγμένο για μοντέλα M σύστημα τετρακίνησης M xDrive καιχρησιμοποιείται στην M5 για πρώτη φορά. Ο V8 κινητήρας 4.4 λίτρων με τεχνολογία M TwinPower Turbo προσφέρει σημαντικά αυξημένες επιδόσεις συγκριτικά με τα προηγούμενα μοντέλα καθώς αποδίδει 600 ίππους και παράγει 750 Nm ροπής.

Close

Η BMW M5 που θα εμφανιστεί φέτος ως safety car στο MotoGP αποδίδει 600 ίππους...

Close

 

Επτά διαφορετικά αυτοκίνητα "Μ"

Τη σεζόν του 2018, ο στόλος επίσημων οχημάτων MotoGP περιλαμβάνει συνολικά επτά διαφορετικά αυτοκίνητα BMW M υψηλών επιδόσεων. Δίπλα στη νέα BMW M5 MotoGP Safety Car στη δράση συμμετέχει και η BMW M3 Safety Car. Η εταιρεία θα προσφέρει επίσης στον Υπεύθυνο Ασφαλείας (Safety Officer) και στον Αλυτάρχη (Race Director) μία BMW M4 Coupé Safety Car και μία BMW M2 Safety Car. Επιπλέον, η BMW X5 M Medical Car θα δώσει ξανά το παρών στις πίστες, ενώ μία BMW M6 Gran Coupé Safety Car είναι ομοίως έτοιμη για δράση. Δύο BMW S 1000 RR, ως μοτοσικλέτες ασφαλείας από την BMW Motorrad, ολοκληρώνουν το στόλο οχημάτων ασφαλείας του 2018.  

Άλλες δραστηριότητες στο πλαίσιο της δέσμευσης της BMW M GmbH στο MotoGP είναι το BMW M Award, το οποίο θα δοθεί φέτος για 16η φορά. Το βραβείο απονέμεται στο τέλος κάθε σεζόν του MotoGP στον αναβάτη με το καλύτερο συνολικό σκορ στις κατατακτήριες δοκιμές.

 

19 Apr, 2024 Ώρα 13:45

Η περιοχή του πλανήτη όπου απαγορεύονται όσα Ι.Χ. είναι εξοπλισμένα με αυτόνομη οδήγηση

Thumbnail

Την ώρα που σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να αναπτύξουν ακόμα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, μια επαρχία του Καναδά κάνει την δική της… «επανάσταση».

Close

Η Βρετανική Κολομβία επικαιροποίησε πρόσφατα τον νόμο για τα μηχανοκίνητα οχήματα, απαγορεύοντας τη χρήση οχημάτων που είναι εξοπλισμένα με συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3. Αυτό δεν είναι απλώς μια απαγόρευση της χρήσης τέτοιων συστημάτων. Ο νόμος καθιστά παράνομη ακόμα και την απλή οδήγηση οποιουδήποτε αυτοκινήτου έχει στον εξοπλισμό του σύστημα επιπέδου 3, είτε το χρησιμοποιείτε είτε όχι.

 

Close

 

Οι επικαιροποιημένοι κανόνες υπογράφηκαν στις 18 Μαρτίου και τέθηκαν σε ισχύ στις 5 Απριλίου. Αυτή τη στιγμή στην αγορά υπάρχουν δύο μοντέλα που παρέχουν αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, και είναι η Mercedes-Benz S-Class και η EQS του 2024 τα συστήματα των οποίων έχουν εγκριθεί μόνο για περιορισμένη χρήση στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα, με ταχύτητες κάτω από τα 65χλμ./ώρα.

Close

Αν σας πιάσουν να οδηγείτε Ι.Χ. με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, τα πρόστιμα κυμαίνονται από 368 έως 2.000 δολάρια σε καναδικό νόμισμα ή ακόμη και έξι μήνες φυλάκιση.

“Αυτοί οι νέοι κανονισμοί θα κρατήσουν τους ανθρώπους ασφαλέστερους στους δρόμους μας και θα ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερο τη χρήση των ενεργών μεταφορών”, δήλωσε ο Rob Fleming, υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.