Για 20ή συνεχή σεζόν στο MotoGP η BMW M

15 Μαρ., 2018 Ώρα 14:58

Μία ξεχωριστή σεζόν MotoGP ξεκινά για την BMW M στο ‘Losail International Circuit’ στο Κατάρ, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (16–18 Μαρτίου) καθώς είναι η 20ή χρονιά που η BMW M συμμετέχει σαν ‘Επίσημο Αυτοκίνητο του MotoGP’.

Η γερμανική φίρμα συνεργάζεται με την Dorna Sports, διοργανώτρια του πρωταθλήματος MotoGP, από το 1999, παρέχοντας τον στόλο των αυτοκινήτων ασφαλείας. Φέτος, στην επετειακή χρονιά, επικεφαλής του στόλου θα είναι η νέα BMW M5 MotoGP Safety Car. Η BMW M GmbH θα διαθέσει συνολικά επτά αυτοκίνητα.
 
Το νέο ‘course car’ βασίζεται στο sedan υψηλών επιδόσεων BMW M5 το οποίο έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του τον Αύγουστο του 2017. Μεταξύ άλλων η νέα 5άρα που συνοδεύεται με το γράμμα Μ εφοδιάζεται με  εξελιγμένο για μοντέλα M σύστημα τετρακίνησης M xDrive καιχρησιμοποιείται στην M5 για πρώτη φορά. Ο V8 κινητήρας 4.4 λίτρων με τεχνολογία M TwinPower Turbo προσφέρει σημαντικά αυξημένες επιδόσεις συγκριτικά με τα προηγούμενα μοντέλα καθώς αποδίδει 600 ίππους και παράγει 750 Nm ροπής.

Η BMW M5 που θα εμφανιστεί φέτος ως safety car στο MotoGP αποδίδει 600 ίππους...

 

Επτά διαφορετικά αυτοκίνητα "Μ"
Τη σεζόν του 2018, ο στόλος επίσημων οχημάτων MotoGP περιλαμβάνει συνολικά επτά διαφορετικά αυτοκίνητα BMW M υψηλών επιδόσεων. Δίπλα στη νέα BMW M5 MotoGP Safety Car στη δράση συμμετέχει και η BMW M3 Safety Car. Η εταιρεία θα προσφέρει επίσης στον Υπεύθυνο Ασφαλείας (Safety Officer) και στον Αλυτάρχη (Race Director) μία BMW M4 Coupé Safety Car και μία BMW M2 Safety Car. Επιπλέον, η BMW X5 M Medical Car θα δώσει ξανά το παρών στις πίστες, ενώ μία BMW M6 Gran Coupé Safety Car είναι ομοίως έτοιμη για δράση. Δύο BMW S 1000 RR, ως μοτοσικλέτες ασφαλείας από την BMW Motorrad, ολοκληρώνουν το στόλο οχημάτων ασφαλείας του 2018.
 
Άλλες δραστηριότητες στο πλαίσιο της δέσμευσης της BMW M GmbH στο MotoGP είναι το BMW M Award, το οποίο θα δοθεί φέτος για 16η φορά. Το βραβείο απονέμεται στο τέλος κάθε σεζόν του MotoGP στον αναβάτη με το καλύτερο συνολικό σκορ στις κατατακτήριες δοκιμές.

 

Δείτε Επίσης