Νέα μοντέλα

18 Mar, 2018 Ώρα 00:33

Έρχεται η ώρα της ανανεωμένης και πιο δυνατής Ford Mustang

Thumbnail

Τις επόμενες εβδομάδες η ανανεωμένη Ford Mustang θα κάνει την εμφάνισή της στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Κομψότερη, ταχύτερη και πιο προηγμένη τεχνολογικά, διαθέτει πιο αθλητικό στυλ, αναβαθμισμένο κινητήρα, προηγμένη ανάρτηση, εξελιγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού και περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης.

Close

Θα διατίθεται σε εκδόσεις fastback και cabrio οι οποίες υιοθετουν μία πιο αεροδυναμική εμφάνιση, η οποία αναδεικνύεται με τεχνολογία φωτισμού LED, 11 εξωτερικές αποχρώσεις και νέες επιλογές ζαντών αλουμινίου. Ο 5.0L V8 κινητήρας της Ford Mustang αποδίδει πλέον 450 ίππους και έχει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,3 δεύτερα, όταν συνδυάζεται με το νέο 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Ford. Το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο της Mustang χρησιμοποιεί τώρα τεχνολογία που συγχρονίζεται με τον κινητήρα για ομαλές αλλαγές σχέσεων, και ταχύτερα κατεβάσματα, με στιγμιαία αύξηση των στροφών (ξερογκαζιά).   

Close

Η αγριεμένη πίσω όψη παραμένει... άγρια

 

Close

Οι αλλαγές

Προσαρμοσμένος στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων οδηγών, ο οδηγικός χαρακτήρας της Mustang έχει βελτιστοποιηθεί με μία προηγμένη, νέα ρυθμιζόμενη ανάρτηση MagneRide και επιλέξιμα προφίλ οδήγησης Drive Modes, μεταξύ των οποίων ένα νέο, προσαρμοζόμενο My Mode.

Το εξωτερικό της νέας Ford Mustang αποτυπώνει μία κομψότερη, πιο αθλητική εμφάνιση, διατηρώντας τον άμεσα αναγνωρίσιμο χαρακτήρα που έχει διαμορφωθεί μέσα από 50 και πλέον χρόνια παραγωγής. Το προφίλ του καπό είναι τώρα χαμηλότερο, με ενσωματωμένους αεραγωγούς, σε συνδυασμό με μία ανανεωμένη αισθητικά κάτω γρίλια, που χαρίζει στη Mustang μία πιο δυναμική και επιθετική φυσιογνωμία, βελτιώνοντας παράλληλα την αεροδυναμική.

Οι μηχανικοί της Ford έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στη μείωση της άνωσης του εμπρός τμήματος, προσθέτοντας ένα μεγαλύτερο εμπρός splitter που αυξάνει την αεροδυναμική πίεση για να κρατά το εμπρός άκρο κολλημένο στο οδόστρωμα για μεγαλύτερη ευστάθεια. Σπόιλερ στο πίσω τμήμα των εμπρός θόλων των τροχών βελτιώνουν τη ροή αέρα κάτω από τη Mustang, μειώνοντας την αντίσταση μέχρι 3%. Η σχεδίαση του πίσω μέρους επιτείνεται με έναν ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και διαχύτη, ενώ οι στάνταρ τέσσερεις απολήξεις εξαγωγής για το 5λιτρο μοντέλο επιβεβαιώνουν τις δυνατότητες του αυτοκινήτου. Επιπλέον, η Mustang προσφέρεται τώρα με μία νέα, προαιρετική αεροτομή, για ακόμα πιο σπορ προφίλ.

Το εσωτερικό της νέας Mustang (έκδοση Bullitt)

 

Οι αλλαγές στην καμπίνα

Το εσωτερικό της νέας Mustang αναδύει μία πιο premium αίσθηση. Υλικά, απαλά στην αφή χρησιμοποιούνται τώρα στις επενδύσεις θυρών, ενώ οι λαβές θυρών έχουν φινίρισμα από αλουμίνιο. Η κεντρική κονσόλα έχει επένδυση μαλακού υλικού δουλεμένου στο χέρι, με διακοσμητική ραφή σε αντίθετη απόχρωση για πιο δυναμική και ποιοτική αίσθηση. Το πλαίσιο του πίνακα οργάνων διατίθεται σε τέσσερα νέα αλουμινένια φινιρίσματα. Ένα νέο μπουτόν εκκίνησης κινητήρα αναβοσβήνει κόκκινο από τη στιγμή που ξεκλειδώνει η πόρτα μέχρις ότου μπει σε λειτουργία ο κινητήρας, προσφέροντας στη Mustang το δικό της παλμό. Με ρυθμό 30 χτύπους / λεπτό, το μπουτόν εκκίνησης παραπέμπει στην καρδιά ενός pony.

Ένα πακέτο εσωτερικής διαμόρφωσης Carbon Sport διατίθεται για όλη τη γκάμα Mustang, και περιλαμβάνει ένθετα στα καθίσματα και τις πόρτες από Alcantara, πλαίσιο πίνακα οργάνων και λαβή επιλογέα από ανθρακονήματα. Δερμάτινα, θερμαινόμενα και κλιματιζόμενα καθίσματα, και ένα θερμαινόμενο τιμόνι προσφέρονται επίσης σε όλη τη γκάμα για πρώτη φορά, ανεβάζοντας τον πήχη στον τομέα της άνεσης. Όσοι προτιμήσουν αγωνιστικό κάθισμα Recaro, μπορούν να επιλέξουν από τρία χρώματα, Show Stopper Red, Midnight Blue και Ebony.

Έτοιμη να... καταπιεί χιλιόμετρα η Ford Mustang

 

Οι εκδόσεις

Ο κινητήρας V8 5.0L της Ford έχει εξελιχθεί ώστε να προσφέρει περισσότερη ισχύ και υψηλότερο όριο περιστροφής από ποτέ. Η μέγιστη ισχύς φτάνει τους 450 ίππους και η ροπή τα 529 Nm. Ο κινητήρας των 2.3 λίτρων EcoBoost αποδίδει 290 ίππους και ροπή 440 Nm με κατανάλωση 9.0 l/100km ενώ συνδυάζεται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Το Launch Control προσφέρει μέγιστη ελκτική πρόσφυση και σταθερές εκκινήσεις. Το Electronic Line Lock που ενεργοποιεί μόνο τα εμπρός φρένα, επιτρέποντας την ελαφρά ολίσθηση των πίσω τροχών για προθέρμανση των ελαστικών ενώ το όχημα είναι σταματημένο, προσφέρεται πλέον στάνταρ με τον κινητήρα 2.3L EcoBoost, πέρα από τον 5.0L V8 – βελτιστοποιώντας τις εκκινήσεις από στάση.

Με τη νέα τεχνολογία Active Valve Performance Exhaust, οι οδηγοί μπορούν για πρώτη φορά να προσαρμόζουν την ένταση του ήχου της εξάτμισης, ανάλογα με τη διάθεση και το οδηγικό σενάριο. Το πρωτοποριακό Good Neighbour Mode μπορεί να ρυθμίζεται ώστε να μειώνει αυτόματα την ένταση του ήχου της εξάτμισης σε προγραμματισμένες ώρες της ημέρας ώστε να μην ενοχλούνται οι γείτονες, τουλάχιστον όταν ενεργοποιείται ο θρυλικός 5.0L V8 νωρίς το πρωί.

Η Mustang για πρώτη φορά διατίθεται με τεχνολογίες Adaptive Cruise Control και Distance Alert που βοηθούν στη διατήρηση της κατάλληλης απόστασης ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα, Lane Departure Warning που προειδοποιεί τους οδηγούς όταν τυχαία παρεκκλίνουν από τη λωρίδα τους και Lane Keeping Aid που μπορεί να εφαρμόσει ροπή στο τιμόνι για να επαναφέρει το όχημα στη λωρίδα του.

 

24 Apr, 2024 Ώρα 13:23

Λαμπερή παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού Porsche Taycan

Thumbnail

Στη ζωή, βιώνουμε στιγμές γεμάτες μαγεία.

Close

Στιγμές που κάνουν την καρδιά να χτυπάει πιο δυνατά, στιγμές ευφορίας, καθαρής χαράς.

Όπως είναι οι στιγμές στη θέση του οδηγού του νέου Porsche Taycan.

Close

Του μόνου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου που υπερδιεγείρει τις αισθήσεις και σε φορτώνει συναισθήματα.

Συναισθήματα τόσο ιδιαίτερα που δημιούργησαν ακόμη και την δική τους λέξη: Overfeel

Close

 

 

Αυτό το ιδιαίτερο και ξεχωριστό συναίσθημα προσέφερε στους προσκεκλημένους της η Porsche Cyprus στην φαντασμαγορική αποκάλυψη του νέου Porsche Taycan το βράδυ της Τετάρτης 17 Απριλίου στο Destination Porsche Limassol. 

Μια Overfeel, ξεχωριστή στιγμή στη βραδιά αποτέλεσε ο ιδιαίτερος τρόπος που ο καλλιτέχνης Λουκής Αγρότης, ζωγράφισε μέσα σε μόνο λίγα λεπτά σε κενό καμβά το νέο Porsche Taycan, κερδίζοντας τον θαυμασμό των παρευρισκομένων.  Θαυμασμός που διατηρήθηκε αμείωτος, αφού αμέσως μετά ακολούθησαν με ένα πολύ επιβλητικό τρόπο τα αποκαλυπτήρια του νέου Porsche Taycan.

 

 

Ο συνδυασμός χρωμάτων σε iced blue διάθεση, στον φωτισμό, τα cocktails και τα εδέσματα της βραδιάς, συμπλήρωσαν μια άκρως ιδιαίτερη βραδιά αφιερωμένη στην εξέλιξη και την δημιουργικότητα.   Ταυτόχρονα με jazz διάθεση οι Γιάννης Μοδίτης και Μιχάλης Τσερκέζος, παρέσυραν το κοινό με την μουσική τους, προσθέτοντας στην εκδήλωση τα πιο μελωδικά ηχοχρώματα.

Η Παυλίνα Ιακωβίδου Marketing & PR Manager της Porsche Cyprus, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, σημειώνοντας πως με την κατασκευή του νέου ηλεκτρικού Taycan, η Porsche συνεχίζει να «ανεβάζει» ταχύτητα στην ηλεκτροκίνηση και να χαράζει τον δικό της μοναδικό δρόμο στην νέα εποχή. 

 

 

Η Porsche προσφέρει τη δυνατότητα στους λάτρεις της λεπτομέρειας, να έχουν ρόλο σχεδιαστή στο δικό τους ξεχωριστό Taycan μέσω του online car configurator της εταιρείας που θα βρείτε στο ακόλουθο link: https://www.porsche.com/central-eastern-europe/en/_cyprus_/models/taycan/taycan-models/taycan/

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.