Γενικά

23 Mar, 2018 Ώρα 16:25

Το νέο BoxerCup της BMW Motorrad...

Thumbnail

Από το 2001 έως το 2004, η διεθνής διοργάνωση του BMW Motorrad BoxerCup πρoσέφερε συγκινήσεις στους θεατές του MotoGP, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike και άλλων πρωταθλημάτων.

Close

Τώρα, η BMW Motorrad ξαναφέρνει τον boxer κινητήρα στη σκηνή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το νέο BoxerCup της BMW Motorrad ξεκινά την άνοιξη του 2018 με όλους τους συμμετέχοντες αναβάτες στη σέλα εντελώς ίδιων μοτοσικλετών BMW R nineT Racer, εξελιγμένων ειδικά για αγωνιστική χρήση. Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς θα διεξαχθεί στις 23-24 Ιουνίου του 2018 στα πλαίσια του ADAC Classic στην πίστα του Sachsenring στη Γερμανία. Οι υπόλοιποι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του International German Motorcycle Championship (IDM).  

Close

Με αυτήν την μοτοσυκλέτα θα τρέξουν οια αναβάτες...

Close

 

Η BMW R nineT Racer

Οι κανονισμοί υπόσχονται συναρπαστική δράση, με τη νίκη ή την ήττα θα κρίνονται αποκλειστικά από την ικανότητα και αποφασιστικότητα των αναβατών. Οι συμμετέχοντες θα οδηγήσουν την BMW R nineT Racer με αερο-ελαιόψυκτο boxer κινητήρα 1.170cc που αποδίδει ισχύ 110 ίππων. Όλες οι μοτοσυκλέτες θα υποβληθούν στις ίδιες ακριβώς μετατροπές, στις οποίες  συμπεριλαμβάνεται επανασχεδιασμένο μπροστινό πιρούνι της Wilbers, νέα καπάκια κυλινδροκεφαλών, ποδιά κινητήρα και πίσω καλύμματα της ILMBERGER Carbonparts, σπορ αμορτισέρ και εξάτμιση τιτανίου της Akrapovič, ABS της BMW Motorrad με αγωνιστικό λογισμικό, Brembo τακάκια φρένων, προηγμένα αμορτισέρ τιμονιού της Müller Präzision και ενιαία ελαστικά της Metzeler.  

Για τη νέα σεζόν του BMW Motorrad BoxerCup υπάρχουν θέσεις για 30 συμμετοχές. Πέρα από τους βασικούς συμμετέχοντες, στους αγώνες θα λάβουν μέρος και διάσημοι προσκεκλημένοι με δύο VIP μοτοσυκλέτες. Μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι οι αναβάτες άνω των 18 ετών που έχουν στην κατοχή τους εθνική αγωνιστική license Β και άνω ή ανάλογη που έχει εκδοθεί από άλλο εκπρόσωπο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας FIM. Προϋπόθεση αποτελεί η αγορά μίας BMW R nineT Racer στην ειδική έκδοση για BoxerCup.  Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερα διαφορετικά πακέτα κατά την αγορά της μοτοσικλέτας.

Η αγωνιστική χρονιά του BMW Motorrad BoxerCup ξεκινά στις 23-24 Ιουνίου με το ADAC Classic στο Sachsenring της Γερμανίας και περιλαμβάνει συνολικά έξι αγώνες. Ο δεύτερος γύρος είναι προγραμματισμένος για τις 7-8 Ιουλίου στην πίστα του Zolder στο Βέλγιο. Ακολουθούν οι αγώνες στο Schleiz (28-29 Ιουλίου), στην πίστα του Lausitzring (25-26 Αυγούστου) και στη θρυλική πίστα ΤT Circuit στο Assen της Ολλανδίας, στις 8-9 Σεπτεμβρίου. Ο τελικός της χρονιάς θα διεξαχθεί στις 29-30 Σεπτεμβρίου στο Hockenheim της Γερμανίας.  

 

12 Apr, 2024 Ώρα 14:43

Στη Βαλένθια ξεκινάει η χρονιά για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή

Thumbnail

Με στόχο να κάνει μία καλή αρχή στη νέα χρονιά του NASCAR Whelen Euro Series, στην οποία θα συμμετάσχει στην ανώτατη κατηγορία, την EURO NASCAR PRO, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής θα αγωνιστεί το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου στη Βαλένθια, στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν. Είναι η πέμπτη χρονιά που βρίσκει τον Τζιωρτζή στο NASCAR όπου έκανε ντεμπούτο το 2020 ενώ ο Κύπριος οδηγός έχει εγκριθεί και για αγώνες σε οβάλ πίστες στις ΗΠΑ.

Close

 

 

«Έχω στόχο να κερδίσω στη Βαλένθια, όπως έκανα πέρσι με δυο νίκες στη EURO NASCAR 2 και ένα βάθρο στη EURO NASCAR PRO» επισημαίνει ο Κύπριος οδηγός, ο οποίος συμπληρώνει για τον μακροπρόθεσμο στόχο του στη χρονιά: «Θέλουμε να πετύχουμε τα καλύτερα πλασαρίσματα που μπορούμε και να σκοράρουμε τους πλείστους βαθμούς, καθώς θα βοηθήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και ιδίως στον τελικό στο Βέλγιο».

Ο Τζιωρτζής θα επικεντρωθεί στην φετινή σεζόν μόνο στην κατηγορία EURO NASCAR PRO, σε αντίθεση με την περσινή περίοδο κατά την οποία έτρεχε παράλληλα και στην EURO NASCAR 2, στην οποία μέχρι τον τελικό της χρονιάς διεκδικούσε τον τίτλο.

Close

«Είμαι αρκετά θετικός γιατί δουλέψαμε πολύ σκληρά με την ομάδα σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα, από τον περασμένο Νοέμβρη μέχρι σήμερα, με το αυτοκίνητο και τις αλλαγές που θα έχει το αυτοκίνητο, με τους νέους κανονισμούς» σημειώνει και προσθέτει: «Είμαστε πανέτοιμοι, βρήκαμε τις ρυθμίσεις, αναλόγως πολύ γρήγορα, κάτι που είναι πολύ θετικό και είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

 

Close

 

Γι’ ακόμη μία χρονιά θα αγωνίζεται με την ομάδα Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports, με το αυτοκίνητο με αριθμό «Νο5».

Το πρόγραμμα

Στη μήκους 4,005χλμ. πίστα της Βαλένθια, Circuit Ricardo Tormo, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής είχε καταγράψει επιτυχίες στο παρελθόν. Πέραν από τα περσινά πεπραγμένα του είχε πετύχει την παρθενική νίκη του στη EURO NASCAR 2 το 2022, ενώ έχει άλλες τέσσερις παρουσίες (σ.σ. δυο ως δεύτερος και ισάριθμες ως τρίτος) στο βάθρο το 2021 και το 2020 όταν αγωνιζόταν ως rookie. 

Το Σάββατο (13/04) το πρωί θα γίνουν τα πρώτα προκριματικά της χρονιάς και το απόγευμα θα ακολουθήσει η πρώτη κούρσα, ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής (14/04).

 

 

Μετά τον αγώνα στη Βαλένθια, θα ακολουθήσουν οι αγώνες σε Vallelunga (Ιταλία), Brands Ηatch (Αγγλία), Raceway Venray (Ολλανδία) και Most (Τσεχία) πριν από τον ημιτελικό σε Oschersleben (Γερμανία) και ακολούθως τον τελικό στη Zolder (Βέλγιο).

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής αγωνίζεται με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, τον χορηγούν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil και η Psaltis Auto Parts και τον υποστηρίζουν η Televantos Used Trucks, η PrivenGAS, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona.