Τεχνολογία όπου το αυτοκίνητο ψάχνει μόνο του θέση στάθμευσης...

Το άγχος της αναζήτησης ελεύθερων χώρων στάθμευσης σε πολυσύχναστα παρκινγκ μπορεί μία μέρα να αποτελεί παρελθόν, χάρη στη νέα τεχνολογία “collaborative parking” – κατά λέξη ‘συνεργατικό παρκάρισμα’  που δοκιμάζεται στους δρόμους – και τους σταθμούς στάθμευσης – του Milton Keynes, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ford οι οδηγοί μπορεί να περνούν, κατά μέσο όρο, πάνω από μία ημέρα το χρόνο στην αναζήτηση χώρου στάθμευσης. Η νέα τεχνολογία παρουσιάζει ένα χάρτη διαθέσιμων χώρων στάθμευσης με πληροφορίες από τους αισθητήρες των οχημάτων, ειδικά σε επίσημα παρκινγκ αυτοκινήτων.

Οι δοκιμές της νέας τεχνολογίας γίνονται στην Μεγάλη Βρετανία από την Ford

 

Στήριξη από την Κυβέρνηση

Η Ford είναι από του εταίρους του project που βρίσκονται πίσω από το “collaborative parking” και άλλες τεχνολογίες συνεργασίας οχήματος με υποδομή στο πλαίσιο ενός προγράμματος 20 εκατομμυρίων λιρών που χρηματοδοτεί η κυβέρνηση.

Το “Collaborative parking” λαμβάνει δεδομένα από αισθητήρες παρκαρίσματος των οχημάτων που χρησιμοποιούν το παρκινγκ. Έτσι, ενημερώνει τον χάρτη που δείχνει ποιοι χώροι μπορεί να είναι ελεύθεροι –  μπορεί επίσης να συμπεριλάβει δεδομένα από τα συστήματα παρακολούθησης των ίδιων των σταθμών στάθμευσης.