Νέα μοντέλα

27 Mar, 2018 Ώρα 16:10

Νέος κινητήρας στη γκάμα του Honda Civic

Thumbnail

Περισσότερες επιλογές κινητήρων για το νέο Honda Civic. Η νέα γενιά, η δέκατη στη σειρά για το θρυλικό μοντέλο της Honda αποκτά κινητήρα ενός λίτρου VTec τούρμπο απόδοσης 129 ίππων. Κινητήρας που έρχεται να πλαισιώσει τον 1.5 λίτρων, επίσης VTec τούρμπο, απόδοσης 182 ίππων.

Close

Ο ολοκαίνουριος κινητήρας, με κυβισμό 998 κ.εκ., συνδυάζεται με τουρμπίνα και τη συνολική απόδοση του να φτάνει τους 129 ίππους στις 5.500 στροφές. Παράλληλα, διαθέτει ροπή που αγγίζει τα 200 Nm, διαθέσιμα από τις 1.700 στροφές. Ο κινητήρας αυτός με κωδική ονομασία Ρ10Α είναι ο ισχυρότερος για τα κυβικά του και ενσωματώνει σύστημα μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων στην εισαγωγή και εξαγωγή (Dual VTC). Διαθέτει εξαιρετική απόδοση τόσο στις χαμηλές στροφές όσο και σε όλο το φάσμα των στροφών του.

Close

 

Close

 

Το νέο Civic είναι ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο τόσο σε σχεδίαση, όσο και σε τεχνολογία με κινητήρες τούρμπο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Σχεδιαστικά θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία εστιάζοντας στην ευρυχωρία και την ευελιξία. Έχει μεγαλώσει σε μήκος κατά 13,6 εκατοστά, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, φθάνοντας τα 4,50+ μέτρα ενώ αυξημένο είναι και το πλάτος, όχι όμως και το ύψος το οποίο έχει χαμηλώσει κατά 20 χιλιοστά. Αριθμοί που σε συνδυασμό με τους μεγάλους αεραγωγούς, τους τονισμένους θόλους και το φουσκωτό προφυλακτήρα δημιουργούν μια ιδιαίτερα σπορ αλλά και δυναμική εικόνα. Την αύξηση του μήκους ακολούθησε και το μεταξόνιο, που με σχεδόν 2,70 μέτρα είναι από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας. Ιδιαίτερα καλός είναι και ο μεγαλύτερος της κατηγορίας χώρος αποσκευών, που με ελάχιστη χωρητικότητα τα 478 λίτρα καλύπτει πλήρως την οικογενειακή διάσταση του καινούργιου Honda. Διαθέτει ένα άνετο και ποιοτικό εσωτερικό με ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων είναι ψηφιακός, ενώ όλα ελέγχονται από μια οθόνη αφής 7,0 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό. Παράλληλα, το σύστημα infotainment της νέας γενιάς είναι σαφώς καλύτερο και πιο γρήγορο και με πλήρης δυνατότητες διασύνδεσης smartphones, είτε με Apple CarPlay είτε με Android Autο. 

Μετά από 45 χρόνια καριέρας, το νέο Honda Civic προσφέρεται πιο ολοκληρωμένο και πιο ανταγωνιστικό από ποτέ. Με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας πάνω του, το νέο Honda Civic διαθέτει τα εχέγγυα για να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στον ανταγωνισμό.

Το μοντέλο προσφέρεται από την Demstar Automotive σε τιμή γνωριμίας των 18.900 ευρώ.  

22 Mar, 2024 Ώρα 11:44

Έτσι θα είναι το Epiq, το μικρό, ηλεκτρικό SUV της Skoda

Thumbnail

Epiq θα λέγεται τελικά το νέο, μικρό ηλεκτρικό SUV της Skοδα, το μήκος του οποίου θα είναι 4,10 μέτρα.

Close

Παρά τις μικρές του εξωτερικές διαστάσεις οι χώροι στο εσωτερικό, σύμφωνα και με την παράδοση της μάρκας, αναμένονται να είναι ιδιαίτερα μεγάλοι και ενδεικτικό για αυτό είναι το πορτμπαγκάζ των 490 λίτρων του πρωτοτύπου. Που στην πράξη δεν θα διαφοροποιείται πολύ από το μοντέλο παραγωγής.

 

Close

 

Η σχεδίαση του οποίου θα ακολουθεί τη νέα αισθητική προσέγγιση της μάρκας που ονομάζεται Modern Solid. Η οποία χαρακτηρίζεται, τουλάχιστον στο πρωτότυπο, από απλές, καθαρές γραμμές, και ένα χαρακτηριστικό εμπρός μέρος. Στο οποίο κυριαρχεί τόσο η μάσκα Tech Desk που είναι η σύγχρονη εκδοχή της κλασικής των Skoda, όσο και ένας ιδιαίτερα τονισμένος προφυλακτήρας.

Close

Χαρακτηριστική είναι και η φωτεινή ταυτότητα, σχήματος “Τ” εμπρός και πίσω, η οποία επεκτείνεται και στα φτερά.

Απλό, σχεδόν μινιμαλιστικό, θα είναι και το εσωτερικό, καθώς η σχεδιαστική γλώσσα Modern Solid, που είχε κάνει αρχικά την εμφάνισή της στο πολύ πιο μεγάλο Vision 7S concept, εφαρμόζεται για πρώτη φορά και στο διάκοσμο του Epiq.

 

 

Oπτικά κυριαρχεί η μεγάλη κεντρική οθόνη του συστήματος infotainment, ενώ φυσικά θα υπάρχουν και οι Simply Clever πρακτικές λύσεις που παραδοσιακά έχουν τα Skoda. Πέρα από το πορτμπαγκάζ των 490 λίτρων που προαναφέραμε μεγάλοι, για τα δεδομένα των B-SUV, θα είναι και οι χώροι για τους επιβάτες.

Η αυτονομία του νέου μικρού SUV της Skoda αναμένεται να φτάνει τα 400 χιλιόμετρα με τη μεγάλη μπαταρία των 56,0 kWh -η πιο μικρή θα έχει ενεργειακή χωρητικότητα 38,0 kWh- ενώ η μπαταρία του θα μπορεί να παρέχει ενέργεια σε εξωτερικούς καταναλωτές.

Η τιμή του νέου Skoda Epiq, όταν του χρόνου θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του, αναμένεται να ξεκινά από τις 25.000 ευρώ. Πριν από τυχόν επιδοτήσεις.