Επίσημο: Audi RS5 Sportback με 450 άλογα

28 Μαρ., 2018 Ώρα 11:29

Η Audi παρουσιάζει το RS5 Sportback. Το μοντέλο φορά τον ίδιο biturbo 2,9-λίτρων TFSI κινητήρα που συναντάμε στα RS4 και RS5, απόδοσης 450 ίππων με 600 Nm ροπής.

Με βάρος 1.840 κιλών, το RS5 Sportback κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 280 χλμ/ώρα με το επιπλέον dynamic πακέτο.

 

 

Η κίνηση περνά στον δρόμο από όλους τους τροχούς, μέσω ενός οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης Quattro, κατανέμει την ισχύ ασύμμετρα στους άξονες (40:60) προκειμένου να προσφέρει μια πιο δυναμική συμπεριφορά και καλύτερη πρόσφυση. Στον πρόσθετο εξοπλισμό υπάρχει και ένα σπορ πίσω διαφορικό.

Η ανάρτηση του RS5 είναι νέα, με την μπροστά και την πίσω να αποτελείται από μια πολλαπλών συνδέσμων (5). Η απόσταση από το έδαφος έχει μειωθεί κατά 7 mm, με το μοντέλο να διαθέτει το σύστημα Dynamic Ride Control (DRC), carbon-κεραμικά φρένα και δυναμικό σύστημα διεύθυνσης με RS ρυθμίσεις.

 

 

Στο εσωτερικό συναντάμε σπορ καθίσματα με Nappa δέρμα, κοφτό τριάκτινο τιμόνι, λογότυπα RS, με το Audi virtual cockpit να δείχνει πληροφορίες από την πίεση των ελαστικών, την ροπή και τις δυνάμεις G. Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 480 λίτρα και μπορεί να φτάσει έως και τα 1.300 με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Δείτε Επίσης