Ποιό ανακηρύχτηκε “Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο της Χρονιάς” για το 2018;

29 Μαρ., 2018 Ώρα 21:36

Το νέο Nissan Leaf, η νέα γενιά του αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου  ανακηρύχτηκε  "Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο της Χρονιάς” για το 2018, στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης και γίνεται το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο.

Το νέο Leaf κατέκτησε την κορυφή του συγκεκριμένου θεσμού, κερδίζοντας υποψήφια αυτοκίνητα από μια λίστα με πέντε αρχικές κατηγορίες  και αποτελώντας το μοναδικό, αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα (EV) στη συνολική διαδικασία. Οι κριτές συνεκτίμησαν το συνολικό περιβαλλοντικό “αποτύπωμα” του κάθε υποψήφιου οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των εκπομπών ρύπων  και της κατανάλωσης καυσίμου.

Η νέα γενιά έρχεται με σημαντικές αναβαθμίσεις  σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο με νέο, δυναμικό στυλ, προηγμένες τεχνολογίες και σύστημα μετάδοσης κίνησης υψηλότερης απόδοσης, το οποίο έχει αυξήσει σημαντικά, τόσο την εμβέλεια όσο και την ισχύ.

Το νέο Nissan Leaf  ήδη βρίσκεται στην Κύπρο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το δουν από κοντά στην έκθεση του Ομίλου Πηλακούτα στη Λευκωσία.

 

Διαβάστε επίσης: Nissan Leaf δεύτερης γενιάς, τώρα και στην Κύπρο

 

Δείτε Επίσης