Ένα απίστευτο ταξίδι στην Αμερική με MINI Countryman

30 Μαρ., 2018 Ώρα 12:28

Στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης η ΜΙΝΙ παρουσίασε ένα πολύ ιδιαίτερο μοντέλο, ειδικά σχεδιασμένου για μεγάλες προκλήσεις. Βασισμένο στο πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της μάρκας, το MINI Countryman Panamericana (βασίζεται στο Cooper SE Countryman ALL4) προορίζεται για ένα μεγάλο ταξίδι από τη Β. Αμερική μέχρι στο Tierra del Fuego.

Τρία οχήματα MINI Countryman Panamericana Plug-In Hybrid θα διασχίσουν την ιστορική αυτή διαδρομή που ενώνει το Βορρά με το Νότο, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία και τις επιδόσεις σε μεγάλες αποστάσεις της τεχνολογίας Plug-In Hybrid drive του MINI Cooper S Countryman ALL4.

 

O δρόμος που ενώνει τη Βόρειο με τη Νότιο Αμερική

Το Panamericana, γνωστό και σαν Παναμερικανικός Αυτοκινητόδρομος, Ruta Panamericana ή Interamericana ανάλογα με την περιοχή και τη γλώσσα, συνδέει την Αλάσκα με το Tierra del Fuego της Αργεντινής και εκτείνεται μεταξύ του βορειότερου και του νοτιότερου σημείου σε μία απόσταση περίπου 25.750 χιλιομέτρων. Τόσο στη Βόρεια όσο και στη Νότια Αμερική, πολυάριθμες  διασταυρώσεις και εναλλακτικές διαδρομές αποτελούν τμήμα του οδικού δικτύου Panamericana, καλύπτοντας συνολικό μήκος άνω των 48.000 χιλιομέτρων.

Στην περιοχή των συνόρων μεταξύ Παναμά και Κολομβίας, ένα κομμάτι του ταξιδιού γίνεται με πλοίο, εξ αιτίας μη ολοκλήρωσης τμήματος του δρόμου μήκους περίπου 90 χιλιομέτρων, μεταξύ άλλων, για την προστασία του τοπικού δάσους. Η ιστορική διαδρομή περνά από διαφορετικές κλιματικές ζώνες, πυκνή ζούγκλα και δύσκολα ορεινά περάσματα.

 

Δείτε Επίσης