Το κλασικό Mini γίνεται... ηλεκτρικό

03 Απρ., 2018 Ώρα 23:58

Με την παγκόσμια πρεμιέρα ενός ιδιαίτερου μοντέλου στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης (30 Μαρτίου – 8 Απριλίου, 2018), η MINI για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνει τις προθέσεις της για αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση παρουσιάζοντας μία νέα εκδοχή ενός αυτοκινήτου που έχει γράψει ιστορία.

Το κλασικό Mini Electric συνδυάζει την ιστορική εμφάνιση του παγκοσμίως αγαπημένου μικρού μοντέλου με επαναστατική τεχνολογία κίνησης και προορίζεται για την αστική μετακίνηση του αύριο. Με αυτό το μοναδικό όχημα, η βρετανική φίρμα επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στη διατήρηση του μοναδικού χαρακτήρα της, υιοθετώντας την πρωτοποριακή τεχνολογία μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Το κλασικό MINI θα μπαίνει σύντομα και στην πρίζα...

 

Το 2019

Το MINI Electric Concept ανακοινώθηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2017, και προετοιμάζει το δρόμο για το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας που θα αποκαλυφθεί το 2019 – έγκαιρα για την 60ή επέτειο του κλασικού Mini. Το πλήρως ηλεκτρικό όχημα παραγωγής είναι αυτή τη στιγμή υπό εξέλιξη, βασισμένο στο 3θυρο MINI, και θα κατασκευάζεται για πρώτη φορά στο εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη το 2019.

Το 2008, η μάρκα παρουσίασε το MINI E – βασισμένο στο προηγούμενο μοντέλο του σημερινού 3θυρου MINI, περίπου 600 αντίτυπα κατασκευάστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν σε δοκιμές υπό πραγματικές συνθήκες, που συνετέλεσαν στην εξέλιξη του BMW i3.

 

Δείτε Επίσης