Ειδήσεις

11 Apr, 2018 Ώρα 11:28

H Porsche έκανε ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο Spa, ταχύτερο και από τον χρόνο του Hamilton

Thumbnail

Η Porsche έχει παραμετροποιήσει μια 919 Hybrid και με αυτό κατάφερε να σημειώσει ρεκόρ ταχύτερου γύρο στο Spa-Francorchamps. Συγκεκριμένα ο Neel Jani οδηγώντας την Porsche 919 Hybrid Evo στα 7.004 χλμ της διαδρομής της πίστας, σημείωσε χρόνο 1:41.770, διαλύοντας το ρεκόρ ταχύτερου γύρου (1:42.553) που είχε πετύχει πέρυσι στην ίδια πίστα ο Lewis Hamilton. Μάλιστα ο χρόνος αυτός είναι κατά 12 δευτερόλεπτα γρηγορότερος από τον ταχύτερο χρόνο που είχε πετύχει πέρυσι η 919 Hybrid κατά τον 6ωρο αγώνα του Spa στο WEC.

Close

Η Porsche ξεκίνησε το “World Tour – 919 Tribute Tour” μια παγκόσμια περιοδεία ώστε ο κόσμος να αποχαιρετίσει την 919 Hybrid LMP1. Παράλληλα θέλει να δείξει για το τι είναι ικανή να πετύχει η 919 Hybrid χωρίς αυτή να περιορίζεται από κανονισμούς κάποιας κατηγορίας.

Η 919 Hybrid Evo διαθέτει μεγαλύτερο μπροστά διαχύτη, μεγάλη πίσω αεροτομή, DRS μπροστά και πίσω αλλά και περισσότερη δύναμη, με τον Jani να πιάνει τα 359 χλμ/ώρα κατά την επίτευξη του ρεκόρ. Το αυτοκίνητο φορά έναν 2,0-λιτρο V4 κινητήρα απόδοσης κοντά στα 720 άλογα, 220 άλογα περισσότερα από τα 500 που παρήγαγε ο κινητήρας λόγω των περιορισμών της LMP1 κατηγορίας στο WEC. Βελτιώσεις έχει δεχτεί και το υβριδικό σύστημα, το οποίο αποδίδει 40 άλογα επιπλέον, φτάνοντας πλέον τα 440 άλογα. Η Porsche 919 Hybrid Evo ζυγίζει 39 κιλά λιγότερο, μόλις 849 κιλά.

Close

Το αυτοκίνητο φορά ελαστικά της Michelin, με την Porsche να δηλώνει πως θα βρεθεί στο περιθώριο του 24ωρου αγώνα του Nurburgring, στο Goodwood Festival of Speed τον Ιούλιο, στο Brands Hatch τον Σεπτέμβριο αλλά και στη Laguna Seca τον Οκτώβριο. Άραγε θα προσπαθήσει να πετύχει ρεκόρ ταχύτερου γύρου και σε αυτές τις πίστες; Θα σπάσει άραγε το “άσπαστο” ρεκόρ του Stefan Bellof, ο οποίος το 1983 είχε πετύχει χρόνο 6:11.13 με μια Porsche 956;

15 Apr, 2024 Ώρα 18:33

Οι Γερμανοί σκέφτονται απαγόρευση χρήσης των Ι.Χ. τα Σαββατοκύριακα!

Thumbnail

Ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας απειλεί να απαγορεύσει την οδήγηση τα Σαββατοκύριακα για την επίτευξη των κλιματικών στόχων, εάν ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν περάσει μεταρρυθμίσεις στο νόμο για την προστασία του κλίματος μέχρι τον Ιούλιο.

Close

“Το γεγονός ότι η τροποποίηση δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ οδηγεί σε σημαντικές νομικές και πραγματικές αβεβαιότητες”, έγραψε ο φιλελεύθερος πολιτικός Φόλκερ Βίσσινγκ σε επιστολή του προς τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων του συνασπισμού, όπως μετέδωσε την Πέμπτη το γερμανικό πρακτορείο BILD. “Αυτό δεν εξυπηρετεί ούτε το κλίμα ούτε τη φήμη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης”, ανέφερε.

Η μείωση της κυκλοφορίας για την επίτευξη των κλιματικών στόχων θα ήταν δυνατή μόνο με μέτρα που είναι δύσκολο να επικοινωνηθούν στο κοινό, όπως “ολοκληρωμένες και καθολικές απαγορεύσεις οδήγησης τα Σάββατα και τις Κυριακές”, πρόσθεσε ο Wissing.

Close

Εάν ο συνολικός στόχος δεν επιτευχθεί δύο συνεχόμενα έτη, τότε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα αποφασίσει σε ποιον τομέα και με ποια μέτρα θα επιτευχθεί η επιτρεπόμενη συνολική ποσότητα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030.

Εάν οι σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις δεν περάσουν από το κοινοβούλιο έως τις 15 Ιουλίου, προειδοποίησε ο Βίσινγκ, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και Μεταφορών θα υποχρεωθεί να υποβάλει “άμεσο πρόγραμμα δράσης που θα διασφαλίζει τη συμμόρφωση με τα ετήσια επίπεδα εκπομπών του τομέα των μεταφορών” έως το 2030 – το οποίο θα περιλαμβάνει απαγόρευση οδήγησης τα Σαββατοκύριακα.

Close