Νέα μοντέλα

17 Apr, 2018 Ώρα 16:20

Toyota: H νέα Supra δεν θα είναι φθηνή, και εξελίχθηκε κυρίως στην Ιαπωνία

Thumbnail

Η ιαπωνική εταιρία επανέφερε -μετά το 2002- το όνομα της Supra, δείχνοντας μας στην έκθεση της Γενεύης το αγωνιστικό concept του μοντέλου, στα χρώματα της Gazoo Racing Team. Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες η έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου δρόμου θα κάνει το ντεμπούτο της στην έκθεση του Detroit, τον ερχόμενο Ιανουάριο, και σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Gerald Killmans, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της εταιρίας, έδωσε κάποια νέα στοιχεία για το νέο sportscar της Toyota.

Close

O Killmans τόνισε ότι το μεγαλύτερο μέρος της εξέλιξης του αυτοκινήτου έγινε στην Ιαπωνία, και το ευρωπαϊκό τμήμα έρευνας και ανάπτυξης δεν είχε μεγάλη εμπλοκή. Ερωτώμενος για τις διαφορές της Supra με τη BMW Z4, o Killmans απάντησε:

Η πλατφόρμα είναι η ίδια. Tο ίδιο ισχύει και για τους κινητήρες. Η εμφάνιση είναι φυσικά τελείως διαφορετική, αλλά και η ρύθμιση του πλαισίου θα είναι πολύ διαφορετική. Οι κινητήρας δεν είναι υβριδικός, αλλά βενζίνης. Δεν θα είναι ένα φθηνό αυτοκίνητο. Θα υπάρχει σαφής διαφορά ανάμεσα στο GT86 και το Supra. To GT86 παραμένει το προσιτό sport αυτοκίνητο, το Supra γίνεται το μοντέλο επιδόσεων. Το αν η παραγωγή θα είναι περιορισμένη, δεν ξέρουμε ακόμα.

Close

 

Close

 

Μέχρι σήμερα ξέρουμε ότι κάτω από το καπό της Supra θα υπάρχει ένας 2,0-λιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας απόδοσης 195 (20i) και 255 ίππων (30i), καθώς και ο 3,0-λιτρος απόδοσης 340 ίππων με 450 Nm ροπής (40i), όλα εκ των οποίων με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Παλιότερα, ο Killmans έχει πει ότι οι Ιάπωνες μηχανικοί θα επαναρυθμίσουν τον biturbo κινητήρα της BMW, ο οποίος φημολογείται ότι είναι αυτός που φοράει οι M3/Μ4. Τέλος, η παραγωγή της νέας Supra θα γίνεται στο ίδιο εργοστάσιο που θα κατασκευάζεται και η BMW Z4 και όπως γνωρίζουμε θα πωλείται με τα λογότυπα της GRMN (Gazoo Racing Masters of the Nurburgring).

 

 

Οι εκδόσεις 20i και 30i θα φοράνε 17άρες ζάντες (με ελαστικά 225/50 μπροστά και 225/45 πίσω), και εξτρά 18άρες ή 19άρες, ενώ η 40i θα διαθέτει 18άρες ζάντες ή προαιρετικά 19άρες. Η τελευταία θα διαθέτει στάνταρ διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ενώ για την 30i θα είναι προαιρετικό. Η μόνη διαφορά τους θα είναι στην τιμή, με το ιαπωνικό μοντέλο να τοποθετείται πιο χαμηλά, καθώς στις βασικές εκδόσεις δεν θα διαθέτει κάποια στοιχεία εξοπλισμού, όπως ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα και σύστημα πλοήγησης.

Τέλος, η νέα Supra θα διαθέτει μονάχα δύο καθίσματα, θα έχει διπλάσια ακαμψία και χαμηλότερο κέντρο βάρους σε σχέση με το GT86, ενώ θα έχει αναλογία βάρους 50/50 μπροστά-πίσω. Το βάρος του θα είναι 1.496 κιλά, έχοντας μήκος 4.380 mm, πλάτος 1.855 mm, ύψος 1.290 mm και 2.470 mm μεταξόνιο. Το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο στα χρώματα Glacier Silver (ασημί), Atacama Yellow (κίτρινο), και Crimson Red (κόκκινο), ενώ στο εσωτερικό θα υπάρχει η επιλογή να ντύσεις την καμπίνα με ύφασμα, alcantara, και δέρμα.

22 Mar, 2024 Ώρα 11:44

Έτσι θα είναι το Epiq, το μικρό, ηλεκτρικό SUV της Skoda

Thumbnail

Epiq θα λέγεται τελικά το νέο, μικρό ηλεκτρικό SUV της Skοδα, το μήκος του οποίου θα είναι 4,10 μέτρα.

Close

Παρά τις μικρές του εξωτερικές διαστάσεις οι χώροι στο εσωτερικό, σύμφωνα και με την παράδοση της μάρκας, αναμένονται να είναι ιδιαίτερα μεγάλοι και ενδεικτικό για αυτό είναι το πορτμπαγκάζ των 490 λίτρων του πρωτοτύπου. Που στην πράξη δεν θα διαφοροποιείται πολύ από το μοντέλο παραγωγής.

 

Close

 

Η σχεδίαση του οποίου θα ακολουθεί τη νέα αισθητική προσέγγιση της μάρκας που ονομάζεται Modern Solid. Η οποία χαρακτηρίζεται, τουλάχιστον στο πρωτότυπο, από απλές, καθαρές γραμμές, και ένα χαρακτηριστικό εμπρός μέρος. Στο οποίο κυριαρχεί τόσο η μάσκα Tech Desk που είναι η σύγχρονη εκδοχή της κλασικής των Skoda, όσο και ένας ιδιαίτερα τονισμένος προφυλακτήρας.

Close

Χαρακτηριστική είναι και η φωτεινή ταυτότητα, σχήματος “Τ” εμπρός και πίσω, η οποία επεκτείνεται και στα φτερά.

Απλό, σχεδόν μινιμαλιστικό, θα είναι και το εσωτερικό, καθώς η σχεδιαστική γλώσσα Modern Solid, που είχε κάνει αρχικά την εμφάνισή της στο πολύ πιο μεγάλο Vision 7S concept, εφαρμόζεται για πρώτη φορά και στο διάκοσμο του Epiq.

 

 

Oπτικά κυριαρχεί η μεγάλη κεντρική οθόνη του συστήματος infotainment, ενώ φυσικά θα υπάρχουν και οι Simply Clever πρακτικές λύσεις που παραδοσιακά έχουν τα Skoda. Πέρα από το πορτμπαγκάζ των 490 λίτρων που προαναφέραμε μεγάλοι, για τα δεδομένα των B-SUV, θα είναι και οι χώροι για τους επιβάτες.

Η αυτονομία του νέου μικρού SUV της Skoda αναμένεται να φτάνει τα 400 χιλιόμετρα με τη μεγάλη μπαταρία των 56,0 kWh -η πιο μικρή θα έχει ενεργειακή χωρητικότητα 38,0 kWh- ενώ η μπαταρία του θα μπορεί να παρέχει ενέργεια σε εξωτερικούς καταναλωτές.

Η τιμή του νέου Skoda Epiq, όταν του χρόνου θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του, αναμένεται να ξεκινά από τις 25.000 ευρώ. Πριν από τυχόν επιδοτήσεις.