Γενικά

23 Apr, 2018 Ώρα 14:44

To πιο δυνατό safety car στην ιστορία της Φόρμουλα ένα

Thumbnail

Το αυτοκίνητο ασφαλείας που βλέπουμε στο φετινό πρωτάθλημα της φόρμουλα ένα είναι το ισχυρότερο που βρίσκεται στις πίστες στην ιστορία του θεσμού. H Mercedes-Benz χρησιμοποιεί φέτος την AMG GT R F1 στο ρόλο του αυτοκινήτου ασφαλείας και έχει στη διάθεση του ένα  διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 που αποδίδει 585 ίππους. Το μοντέλο είναι κατά 75 ίππους ισχυρότερος σε σχέση με την προηγούμενη εκδοχή του η οποία εφοδίαζε την GT S, το safety car της προηγούμενης σεζόν ενώ για ακόμα μια φορά στην θέση του οδηγού βρίσκεται ο Bernd Maylander.

Close

«Το συγκεκριμένο safety car είναι σαφώς γρηγορότερο από τη Mercedes GT S που βλέπαμε τα τελευταία χρόνια στις πίστες της F1. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που όλοι εύχονται να βγαίνει όσο το δυνατό λιγότερες φορές στην πίστα, αλλά όταν χρειαστεί να το κάνει αυτό, είναι το πιο κατάλληλο που υπάρχει αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο οδηγός του Bernd Maylander.

 

Close

 

Close

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η παράδοση της Mercedes Benz σαν προμηθευτής του αυτοκινήτου ασφαλείας στη φόρμουλα ένα ξεκίνησε το 1996 με την C 63 ΑΜG και από τότε ηγείται του στόλου των μονοθεσίων στην πίστα. 

Σε σύγκριση με την «συμβατική» AMG GT R, το safety car διαθέτει το προαιρετικό πακέτο εξοπλισμού Track Pack το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κεραμικά δισκόφρενα και κλωβό ασφαλείας. Επίσης το αυτοκίνητο ασφαλείας εξοπλίζεται με φάρο ο οποίος τοποθετείται σε βάση από ανθρακονήματα στην οροφή και έχει περάσει από ενδελεχείς δοκιμές στην αεροσήραγγα προκειμένου να διασφαλίζεται η μέγιστη αεροδυναμική απόδοση. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ασφαλείας, βρίσκονται μεταξύ άλλων δυο iPad. Σε ένα προβάλλεται η εικόνα που βλέπουμε και εμείς από την τηλεόραση, ενώ στο δεύτερο προβάλλονται σε πραγματικό χρόνο οι θέσεις των μονοθεσίων στην πίστα αξιοποιώντας το σύστημα τηλεμετρίας και καταγραφής δεδομένων, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή το πλήρωμα του safety car να γνωρίζει πού βρίσκεται το κάθε μονοθέσιο.

 

 

Εκτός από το Safety Car, η Mercedes-Benz φέρνει στους αγώνες και το Medical Car, ρόλο τον οποίο θα αναλάβει για φέτος το C 63 S το οποίο μπορεί, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να μεταφέρει μέχρι και τρία άτομα ιατρικού προσωπικού καθώς και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό πρώτων βοηθειών. Το Medical Car οδηγεί ο οδηγός αγώνων Alan van der Merwe ενώ στην θέση του συνοδηγού βρίσκεται ο διαπιστευμένος από την FIA, ιατρός Δρ. Ian Roberts.  

12 Apr, 2024 Ώρα 14:43

Στη Βαλένθια ξεκινάει η χρονιά για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή

Thumbnail

Με στόχο να κάνει μία καλή αρχή στη νέα χρονιά του NASCAR Whelen Euro Series, στην οποία θα συμμετάσχει στην ανώτατη κατηγορία, την EURO NASCAR PRO, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής θα αγωνιστεί το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου στη Βαλένθια, στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν. Είναι η πέμπτη χρονιά που βρίσκει τον Τζιωρτζή στο NASCAR όπου έκανε ντεμπούτο το 2020 ενώ ο Κύπριος οδηγός έχει εγκριθεί και για αγώνες σε οβάλ πίστες στις ΗΠΑ.

Close

 

 

«Έχω στόχο να κερδίσω στη Βαλένθια, όπως έκανα πέρσι με δυο νίκες στη EURO NASCAR 2 και ένα βάθρο στη EURO NASCAR PRO» επισημαίνει ο Κύπριος οδηγός, ο οποίος συμπληρώνει για τον μακροπρόθεσμο στόχο του στη χρονιά: «Θέλουμε να πετύχουμε τα καλύτερα πλασαρίσματα που μπορούμε και να σκοράρουμε τους πλείστους βαθμούς, καθώς θα βοηθήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και ιδίως στον τελικό στο Βέλγιο».

Ο Τζιωρτζής θα επικεντρωθεί στην φετινή σεζόν μόνο στην κατηγορία EURO NASCAR PRO, σε αντίθεση με την περσινή περίοδο κατά την οποία έτρεχε παράλληλα και στην EURO NASCAR 2, στην οποία μέχρι τον τελικό της χρονιάς διεκδικούσε τον τίτλο.

Close

«Είμαι αρκετά θετικός γιατί δουλέψαμε πολύ σκληρά με την ομάδα σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα, από τον περασμένο Νοέμβρη μέχρι σήμερα, με το αυτοκίνητο και τις αλλαγές που θα έχει το αυτοκίνητο, με τους νέους κανονισμούς» σημειώνει και προσθέτει: «Είμαστε πανέτοιμοι, βρήκαμε τις ρυθμίσεις, αναλόγως πολύ γρήγορα, κάτι που είναι πολύ θετικό και είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

 

Close

 

Γι’ ακόμη μία χρονιά θα αγωνίζεται με την ομάδα Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports, με το αυτοκίνητο με αριθμό «Νο5».

Το πρόγραμμα

Στη μήκους 4,005χλμ. πίστα της Βαλένθια, Circuit Ricardo Tormo, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής είχε καταγράψει επιτυχίες στο παρελθόν. Πέραν από τα περσινά πεπραγμένα του είχε πετύχει την παρθενική νίκη του στη EURO NASCAR 2 το 2022, ενώ έχει άλλες τέσσερις παρουσίες (σ.σ. δυο ως δεύτερος και ισάριθμες ως τρίτος) στο βάθρο το 2021 και το 2020 όταν αγωνιζόταν ως rookie. 

Το Σάββατο (13/04) το πρωί θα γίνουν τα πρώτα προκριματικά της χρονιάς και το απόγευμα θα ακολουθήσει η πρώτη κούρσα, ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής (14/04).

 

 

Μετά τον αγώνα στη Βαλένθια, θα ακολουθήσουν οι αγώνες σε Vallelunga (Ιταλία), Brands Ηatch (Αγγλία), Raceway Venray (Ολλανδία) και Most (Τσεχία) πριν από τον ημιτελικό σε Oschersleben (Γερμανία) και ακολούθως τον τελικό στη Zolder (Βέλγιο).

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής αγωνίζεται με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, τον χορηγούν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil και η Psaltis Auto Parts και τον υποστηρίζουν η Televantos Used Trucks, η PrivenGAS, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona.