Νέα μοντέλα

23 Apr, 2018 Ώρα 16:57

Επετειακή Elise για τα 70 χρόνια της Lotus

Thumbnail

Μία ακόμα έκδοση περιορισμένης παραγωγής αποκτά η Lotus Elise, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών από την ίδρυση της βρετανικής φίρμας.

Close

Η Lotus συμπληρώνει φέτος 70 χρόνια ζωής και μας το υπενθυμίζει προσθέτοντας πλήθος επετειακών εκδόσεων στην γκάμα των ήδη γνωστών μοντέλων της.

 

Close

 

Close

Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά της Elise να δεχθεί τις απαραίτητες αναβαθμίσεις και το τιμητικό προσωνύμιο Cup το οποίο αυτή τη φορά συνοδεύεται από τον αριθμό 260.

Σύμφωνα με την βρετανική φίρμα, η συγκεκριμένη έκδοση είναι η ελαφρύτερη στην γκάμα της Elise και η πλέον βελτιστοποιημένη αεροδυναμικά, παράγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ 140 κιλά κάθετης δύναμης στην ταχύτητα των 240 χλμ./ώρα.

 

 

Και αυτό χάρη στην τεράστια αεροδυναμική πτέρυγα που έχει τοποθετηθεί στο πίσω τμήμα του αμαξώματος, τον ανθρακονημάτινο διαχύτη που συναντά κανείς χαμηλότερα και τα σπόιλερ του μπροστινού προφυλακτήρα.

Για την κίνηση της εν λόγω έκδοσης, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 30 αντίτυπα, φροντίζει ο γνωστός ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης των 1,8 λίτρων, η απόδοση του οποίου φτάνει τους 250 ίππους και τα 240 Nm ροπής.

 

 

Παρά τη χαμηλή, για τα δεδομένα ενός sportscar, ισχύ, οι επιδόσεις της Elise 260 Cup δικαιολογούν τη φήμη της βρετανικής πρότασης.

Για του λόγου το αληθές, η διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα.

Φυσικά, η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς με τη συνδρομή ενός μηχανικού κιβωτίο έξι σχέσεων, ενώ την επιβράδυνση της βρετανικής πρότασης αναλαμβάνουν από κοινού φρένα της AP Racing (μπροστινός άξονας) και της Brembo (πίσω άξονας).

Στη μνήμη λοιπόν του Κόλιν Τσάπμαν για τα 70 χρόνια της Lotus για 30 τυχερούς παγκοσμίως… ναι μόνο 30 είναι τα αριθμημένα κομμάτια της νέας Elise Cup 260.

 

Άντιπρόσωπος Κύπρου των αυτοκινήτων Lotus είναι η εταιρεία Mototrend LTD

 

24 Apr, 2024 Ώρα 13:23

Λαμπερή παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού Porsche Taycan

Thumbnail

Στη ζωή, βιώνουμε στιγμές γεμάτες μαγεία.

Close

Στιγμές που κάνουν την καρδιά να χτυπάει πιο δυνατά, στιγμές ευφορίας, καθαρής χαράς.

Όπως είναι οι στιγμές στη θέση του οδηγού του νέου Porsche Taycan.

Close

Του μόνου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου που υπερδιεγείρει τις αισθήσεις και σε φορτώνει συναισθήματα.

Συναισθήματα τόσο ιδιαίτερα που δημιούργησαν ακόμη και την δική τους λέξη: Overfeel

Close

 

 

Αυτό το ιδιαίτερο και ξεχωριστό συναίσθημα προσέφερε στους προσκεκλημένους της η Porsche Cyprus στην φαντασμαγορική αποκάλυψη του νέου Porsche Taycan το βράδυ της Τετάρτης 17 Απριλίου στο Destination Porsche Limassol. 

Μια Overfeel, ξεχωριστή στιγμή στη βραδιά αποτέλεσε ο ιδιαίτερος τρόπος που ο καλλιτέχνης Λουκής Αγρότης, ζωγράφισε μέσα σε μόνο λίγα λεπτά σε κενό καμβά το νέο Porsche Taycan, κερδίζοντας τον θαυμασμό των παρευρισκομένων.  Θαυμασμός που διατηρήθηκε αμείωτος, αφού αμέσως μετά ακολούθησαν με ένα πολύ επιβλητικό τρόπο τα αποκαλυπτήρια του νέου Porsche Taycan.

 

 

Ο συνδυασμός χρωμάτων σε iced blue διάθεση, στον φωτισμό, τα cocktails και τα εδέσματα της βραδιάς, συμπλήρωσαν μια άκρως ιδιαίτερη βραδιά αφιερωμένη στην εξέλιξη και την δημιουργικότητα.   Ταυτόχρονα με jazz διάθεση οι Γιάννης Μοδίτης και Μιχάλης Τσερκέζος, παρέσυραν το κοινό με την μουσική τους, προσθέτοντας στην εκδήλωση τα πιο μελωδικά ηχοχρώματα.

Η Παυλίνα Ιακωβίδου Marketing & PR Manager της Porsche Cyprus, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, σημειώνοντας πως με την κατασκευή του νέου ηλεκτρικού Taycan, η Porsche συνεχίζει να «ανεβάζει» ταχύτητα στην ηλεκτροκίνηση και να χαράζει τον δικό της μοναδικό δρόμο στην νέα εποχή. 

 

 

Η Porsche προσφέρει τη δυνατότητα στους λάτρεις της λεπτομέρειας, να έχουν ρόλο σχεδιαστή στο δικό τους ξεχωριστό Taycan μέσω του online car configurator της εταιρείας που θα βρείτε στο ακόλουθο link: https://www.porsche.com/central-eastern-europe/en/_cyprus_/models/taycan/taycan-models/taycan/

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.