Νέα μοντέλα

25 Apr, 2018 Ώρα 10:03

Επίσημο: Hyundai i20 facelift

Thumbnail

Τον Αύγουστο του 2014, η Hyundai παρουσίσασε τη δεύτερη γενιά του i20, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση του Παρισιού του ίδιου χρόνου, για να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στις αρχές του 2015. Σήμερα, η κορεάτικη εταιρία μας δείχνει την ανανεωμένη έκδοση του supermini μοντέλου της, με τις αλλαγές να είναι περιορισμένες.

Close

 

Close

 

Αρχίζοντας από την εμφάνιση, το i20 facelift διαθέτει μοντέρνο και φρέσκο σχεδιασμό, που ενισχύουν την ταυτότητα. Η κυριότερη αλλαγή εντοπίζεται στη νέα μάσκα (Cascading), η οποία έκανε ντεμπούτο στο Santa Fe και στο ανανεωμένο Tuscon, και θα ενστερνιστεί από όλα τα μοντέλα της Hyundai. Ακόμα, ελαφρώς επανασχεδιασμένοι είναι οι προφυλακτήρες, με τα πίσω φωτιστικά σώματα να έχουν νέα γραφικά, που του δίνουν ένα πιο δυναμικό look. Η εταιρία αναφέρει ότι έχει επανασχεδιάσει την πόρτα του χώρου αποσκευών, καθώς σε αυτή μετακόμισε -από τον προφυλακτήρα- η πινακίδα κυκλοφορίας.

Close

 

 

Νέα είναι και τα σχέδια των αλουμινένιων ζαντών, διαστάσεων 15 και 16 ιντσών, με το ανανεωμένο i20 να είναι διαθέσιμο επίσης με πανοραμική ηλιοροφή, και διχρωμία. Στην παλέτα των χρωμάτων υπάρχουν πλέον οχτώ χρώματα, με τα Tomato Red, Champion Blue και Clean Slate να είναι νέα.

Περνώντας στο εσωτερικό, το ανανεωμένο i20 προσφέρει νέα οθόνη αφής για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, με διαγώνιο 7 ίντσες. Αυτό προσφέρει συνδεσιμότητα μέσω bluetooth, ενώ υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto, καθώς Live Services. Το εσωτερικό του i20 παραμένει ευρύχωρο και άνετο, με τον χώρο αποσκευών να έχει όγκο 326 λίτρων.

 

 

Το ανανεωμένο i20 πλέον εφοδιάζεται με όλα τα συστήματα ασφαλείας της κορεάτικης μάρκας, που συνοψίζονται κάτω από την “ομπρέλα” του Hyundai SmartSense. Έτσι, διαθέτει το Lane Departure Warning System, το Lane Keeping Assist System, το Autonomous Emergency Braking, το Driver Attention Alert, και αυτόματα φώτα High Beam Assist.

Τέλος, μηχανικά δεν αλλάζει κάτι, και συνεχίζει να διατίθεται με 1.000άρη τρικύλινδρο turbo κινητήρα, απόδοσης 100 και 120 ίππων, που αντίστοιχα συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο και 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Προαιρετικά διατίθεται για πρώτη φορά ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, διπλού συμπλέκτη.

 

 

Συνεχίζοντας, υπάρχει ο 1.200άρης ατμοσφαιρικός κινητήρας απόδοσης 75 ή 84 ίππων και 122 Nm ροπής , ενώ οι βενζινοκινητήρες ολοκληρώνονται με έναν επίσης ατμοσφαιρικό 1.400άρη κινητήρα, απόδοσης 100 ίππων και 134 Nm ροπής, που συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.

Η εταιρία δεν αναφέρει τίποτα για πετρελαιοκινήτες εκδόσεις. Το i20 facelift προσφέρεται σε 3-θυρη, 5-θυρη και Active έκδοση αμαξώματος.

09 Apr, 2024 Ώρα 19:20

Ανανέωση για το Audi S3: Έρχεται με φρέσκια σχεδίαση και 333 ίππους

Thumbnail

Λίγες ημέρες μετά το facelift του A3, ήρθε η ώρα και για το γρηγορότερο Audi S3 να δεχθεί μία ελαφριά ανανέωση η οποία μάλιστα το κάνει πλέον ταχύτερο από το Golf R.

Close

Η σπορ έκδοση του γερμανικού μικρομεσαίου θα συνεχίσει να προσφέρεται τόσο και σε Sporttback όσο και σε σεντάν αμάξωμα με τις αλλαγές να είναι τόσο αισθητικές όσο και μηχανικές.

 

Close

 

Όσον αφορά τις πρώτες, το ανανεωμένο Audi S3 λαμβάνει νέα μάσκα, LED προβολείς αλλά και φώτα ημέρας τεχνολογίας LED Matrix με 4 διαφορετικές φωτεινές επιγραφές.

Close

Στο εσωτερικό υπάρχει νέος ambient φωτισμός, οροφή με επένδυση μαύρου χρώματος, πεντάλ αλουμινίου, σπορ καθίσματα με πολύ καλή πλευρική στήριξη αλλά και μικρές λεπτομέρειες από ανθρακονήματα.

 

 

Το «ζουμί» της ανανέωσης είναι κάτω από το καπό

Το ανανεωμένο Audi S3 εξοπλίζεται με τον αναβαθμισμένο τετρακύλινδρο TFSI βενζινοκινητήρα 2 λίτρων ο οποίος πλέον αποδίδει 333 άλογα και 420 Nm ροπής (+23 άλογα και +20 Nm ροπής από πριν).

 

 

Πλέον το 0-100 έρχεται σε 4.7 δευτ. ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250χλμ./ώρα τη στιγμή που οι αναβαθμίσεις έχουν περάσει και στο αυτόματο επτατάχυτο κιβώτιο S tronic το οποίο κάνει αλλαγές πολύ πιο γρήγορα. Μάλιστα το παρών δίνει και η λειτουργία διαχωρισμού ροπής δίνοντας τη δυνατότητα για εναλλασσόμενη ροπή μεταξύ των πίσω τροχών.

 

 

Λοιπές αναβαθμίσεις

Εκτός από τις αισθητικές αλλαγές και την αναβάθμιση του κινητήρα, υπάρχουν και άλλα στοιχεία που κάνουν το νέο Audi S3 καλύτερο σε όλα του. Υπάρχουν έξι συνολικά προγράμματα παραμετροποίησης της οδήγησης, με ένα εξ αυτών, το Dynamic Plus, να κάνει το πίσω μέρος ακόμα πιο παιχνιδιάρικο. Υπάρχει φυσικά και σπορ ανάρτηση ως στάνταρ η οποία είναι κατά 15χλστ. χαμηλωμένη ενώ τα φρένα είναι και αυτά ενισχυμένα. Οι μπροστινοί δίσκοι είναι 357χλστ. με διπίστονες δαγκάνες.

Η διάθεση του μοντέλου θα ξεκινήσει αυτό το τρίμηνο με την τιμή του στη Γερμανία να αρχίζει από τα 55.600 ευρώ.