Νέα μοντέλα

26 Apr, 2018 Ώρα 15:07

To Suzuki Ignis είναι το μοναδικό υβριδικό Ultra compact SUV της αγοράς

Thumbnail

 

Το Ignis με μοναδικό Ultra Compact SUV χαρακτήρα, το καθιστά μία μοναδική πρόταση στην αγορά αυτή τη στιγμή, που σε συνδυασμό με την τετρακίνηση ALLGRIP και το υβριδικό σύστημα Suzuki Hybrid, προσφέρει ασφάλεια, επιδόσεις αλλά και μέγιστη οικονομία στην κατανάλωση.

 

Close

Με τις πωλήσεις των μικρών αυτοκινήτων πόλης να βρίσκονται σε άνθιση, η Suzuki προσφέρει μια μοναδική επιλογή στο καταναλωτικό κοινό με το νέο Ignis, που διαθέτει ultra compact SUV χαρακτήρα, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει δυναμικό, ιδιαίτερο και όμορφο σχεδιασμό, σε συνδυασμό με πολύπλευρη χρηστικότητα, αξιοπιστία και ευκολία χρήσης.

To νέο -και τετρακίνητο- Ignis είναι ξεκάθαρο ότι απευθύνεται σε νέους, ή/και όσους αισθάνονται νέοι, που χρειάζονται ένα αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις στην πόλη, όπου περνούν τον περισσότερο χρόνο της ζωής τους, αλλά θέλουν να έχουν διευρυμένες δυνατότητες, ώστε να ανταποκρίνεται στον περιπετειώδη τρόπο ζωής τους.

Close

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο Ignis συνδυάζει την ευκολία χρήσης και την άνεση, έχοντας τον δικό του μοναδικό χαρακτήρα. Σε συνδυασμό με τον απλό σχεδιασμό, αυτό το compact SUV προσφέρει χρηστικότητα και απόδοση, και ταυτόχρονα παρέχει στον οδηγό εμπιστοσύνη οδήγησης κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες κίνησης.

Έχοντας ως ελάχιστη απόσταση από το έδαφος τα 180 mm, το νέο Ignis επιτρέπει την απρόσκοπτη κίνηση σε τραχείς ή ολισθηρούς δρόμους, ενώ παράλληλα, προσφέρει θέση οδήγησης τέτοια, που χαρίζει απρόσκοπτη περιμετρική ορατότητα, κάνοντας ευκολότερη την οδήγηση. Η ψηλή θέση των καθισμάτων αυξάνει και την ευκολία επιβίβασης και αποβίβασης από το όχημα.

Close

Το αμάξωμα χρησιμοποιεί μεγάλο ποσοστό ισχυρού και ελαφρού ατσαλιού υψηλής ελατότητας, κάτι που καθιστά εφικτή την περαιτέρω μείωση του βάρους, ενώ παράλληλα προσφέρει υψηλό επίπεδο ακαμψίας.

Σε ότι αφορά τον τομέα της εξατομίκευσης, το μοντέλο προσφέρεται με μια πλούσια γκάμα 14 χρωματικών συνδυασμών, που περιλαμβάνει 8 μεταλλικά χρώματα αμαξώματος και πέντε επιλογές διχρωμίας. Οι δύο διαθέσιμες επιλογές στα χρώματα των λεπτομερειών του εσωτερικού, προσφέρονται ανάλογα με το εξωτερικό χρώμα και επιτρέπουν σε όσους επιλέξουν το νέο Ignis να το διαμορφώσουν ανάλογα με το προσωπικό τους γούστο.

 

Υβριδικός κινητήρας και σύστημα τετρακίνησης

Κάτω από το καπό του συναντάμε τον 1.2 DUALJET (K12C) βενζινοκινητήρα ο οποίος προσφέρει δυναμικές επιδόσεις μαζί με εξαιρετική οικονομία καυσίμου. Συνδυάζεται μάλιστα και με το υβριδικό σύστημα Suzuki Hybrid προκειμένου να επιτευχθεί ακόμα καλύτερη απόδοση δύναμης και οικονομίας καυσίμου.

H νέα υβριδική τεχνολογία Suzuki Hybrid είναι ένα ελαφρύ και συμπαγές υβριδικό σύστημα κίνησης, που χρησιμοποιεί μια ενσωματωμένη γεννήτρια ISG (IntegratedStarterGenerator), έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Πρόκειται για ένα σύστημα ιδανικό για χρήση σε compact οχήματα, που εκμεταλλεύεται την παρεχόμενη από τον ηλεκτροκινητήρα ροπή για να επιτύχει καλύτερη οικονομία καυσίμου.

Διαθέσιμα είναι δύο κιβώτια ταχυτήτων 5 σχέσεων, ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και ένα αυτοματοποιημένο κιβώτιο AGS (AutoGearShift) που διενεργεί αυτόματα τις λειτουργίες του συμπλέκτη και της αλλαγής ταχυτήτων για λογαριασμό του οδηγού.

Το Ignis χρησιμοποιεί την τετρακίνηση ALLGRIP AUTO της Suzuki με συνεκτικό συμπλέκτη viscous. Μεταφέροντας αυτόματα τη ροπή στους εμπρός και τους πίσω τροχούς, όταν ανιχνεύσει απώλεια πρόσφυσης στους εμπρός τροχούς, το σύστημα μεγιστοποιεί την απόδοση, προσφέροντας παράλληλα μέγιστη οικονομία καυσίμου. Το ALLGRIP AUTO επιτρέπει στον οδηγό να λειτουργεί ξέγνοιαστα στις καθημερινές του μετακινήσεις, ειδικά αν αυτές περιλαμβάνουν γλιστερούς δρόμους ή χιονισμένες επιφάνειες.

 

 

Προηγμένα συστήματα ασφαλείας

Από πλευράς συστημάτων ασφαλείας, το Suzuki Ignis διαθέτει δύο στερεοσκοπικές κάμερες επιβλέπουν την απόσταση ανάμεσα στο όχημα και άλλα αντικείμενα που βρίσκονται στο δρόμο, ενώ προσδιορίζουν και το σχήμα αυτών των αντικειμένων. Οι κάμερες είναι τοποθετημένες στο αυτοκίνητο και λειτουργούν σαν ανθρώπινα μάτια, παρακολουθώντας τις διαγραμμίσεις του δρόμου, καθώς και τα αντικείμενα που βρίσκονται εμπρός αλλά και την απόσταση αυτών. Βάσει του μεγέθους και του σχήματος του αντικειμένου, οι κάμερες μπορούν να καθορίσουν αν πρόκειται για κάποιο άλλο όχημα ή πεζό.

Με αυτά τα στοιχεία ως βάση, λειτουργούν οι παρακάτω τρεις προηγμένες λειτουργίες ασφάλειας: η υποβοήθηση φρεναρίσματος Dual Camera Brake Support (DCBS), η προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας και η προειδοποίηση εκτροπής αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα:

Σύστημα υποβοήθησης πέδησης DualCameraBrakeSupport (DCBS): όταν το αυτοκίνητο κινείται με 5 km/h ή περισσότερα, οι στερεοσκοπικές κάμερες εντοπίζουν οχήματα και πεζούς που πιθανά βρίσκονται εμπρός, βοηθώντας στην αποφυγή συγκρούσεων ή τον περιορισμό πιθανών ζημιών μιας σύγκρουσης, με το να ειδοποιούν τον οδηγό και να ενεργοποιούν αυτόματα τα φρένα. Σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας: όταν το όχημα κινείται με ταχύτητα 60 km/h ή περισσότερα και παρατηρείται αλλαγή λωρίδας χωρίς ο οδηγός να έχει ενεργοποιήσει τους δείκτες πορείας (φλας), το σύστημα ενεργοποιεί μηχανισμούς ειδοποίησης του οδηγού, όπως δόνηση στο τιμόνι και ένδειξη στον πίνακα οργάνων, προκειμένου να επαναφέρει την προσοχή του χειριστή στην οδήγηση του οχήματος. Σύστημα Προειδοποίησης Εκτροπής Αυτοκινήτου: όταν το όχημα κινείται με ταχύτητα 60 km/h ή περισσότερα και παρατηρείται όχι σταθερή πορεία και μετακίνησή του από τη μια πλευρά της λωρίδας κυκλοφορίας στην άλλη, το σύστημα ενεργοποιεί ηχητικό σήμα καθώς και φωτεινή ένδειξη στον πίνακα οργάνων, προκειμένου να επιστήσει την προσοχή του οδηγού στην αθέλητη αυτή μετακίνηση του οχήματος που ενδέχεται να οφείλεται σε νύστα ή άλλους παράγοντες. Το Ignis χρησιμοποιεί την τεχνολογία TotalEffectiveControlTechnology (TECT) της Suzuki που προσφέρει υψηλού επιπέδου προστασία σε περίπτωση σύγκρουσης. Μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματά της είναι οι ζώνες απορρόφησης ενέργειας, δομή αμαξώματος τέτοια ώστε να εκτονώνει την ενέργεια της σύγκρουσης και βέβαια ιδιαίτερα άκαμπτη δομή της καμπίνας επιβατών.

Ο εξοπλισμός ασφάλειας του νέου Ignis περιλαμβάνει σύστημα ελέγχου ευστάθειας ESP, που βοηθά στη διατήρηση της σταθερότητας κατά την οδήγηση, καθώς και εμπρός, πλαϊνούς και αερόσακους τύπου κουρτίνας για την προστασία των επιβατών σε περίπτωση μπροστινής ή πλάγιας σύγκρουσης.

 

 

 

Funky εσωτερικό με χώρους και gadgets

Η υιοθέτηση της νέας γενιάς πλατφόρμας αμαξώματος της Suzuki, επέτρεψε την ελαχιστοποίηση του χώρου για τον κινητήρα, που σημαίνει περισσότερο χώρο για επιβάτες και αποσκευές. Το εσωτερικό του νέου Ignis, «φιλοξενείται» σε μια ευρύχωρη και άνετη καμπίνα, με άνετους χώρους για το κεφάλι και τα πόδια, η οποία προσφέρει μια χαλαρωτική εμπειρία μετακίνησης.

Στο εσωτερικό τα κυλινδρικού σχήματος χειριστήρια του κλιματισμού και ο χαρακτηριστικός σχεδιασμός του πίνακα οργάνων, συνδυάζονται ώστε να δίνουν στην καμπίνα φουτουριστικό τόνο. Η οριζόντια σχεδίαση του ταμπλό, το οποίο χρησιμοποιεί υλικά με πλούσια υφή, δημιουργούν άνεση και ευρυχωρία. Οι λεπτομέρειες σε πορτοκαλί, μεταλλικό ή γκρι τιτανίου, προσθέτουν μια ακόμα πινελιά ποιότητας στην καμπίνα και συνηγορούν στη δημιουργία μια ενεργητικής εικόνας, όπως αρμόζει σε ένα μοντέρνο SUV.

Η υποστήριξη συνδεσιμότητας με διαφορετικά είδη «έξυπνων» τηλεφώνων μέσω Android Auto, Apple CarPlay και MirrorLink επιτρέπει στον οδηγό να συνδέσει το smartphone και να έχει πρόσβαση στις εφαρμογές του, μέσω της οθόνης αφής. Με την εισαγωγή μιας κάρτας SD που περιέχει χαρτογράφηση, επιτρέπει επίσης τη χρήση της λειτουργίας πλοήγησης, ενώ ο εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης και κάμερα οπισθοπορείας.

Ο χώρος των αποσκευών ανέρχεται στα 267 λίτρα (227 λίτρα για τα μοντέλα που εφοδιάζονται με ALLGRIP). Διατίθεται επίσης συρόμενη λειτουργία της πλάτης του πίσω καθίσματος, που σε συνδυασμό με τη δυνατότητα αναδίπλωσης της πλάτης, καθιστά δυνατή τη μεταφορά ογκώδη αντικειμένων και αποσκευών.

Η καμπίνα επιβατών διαθέτει εξαιρετικά άνετους και πρακτικούς χώρους αποθήκευσης. Εκτός από το δύο χώρων ντουλαπάκι μπροστά από το συνοδηγό, υπάρχουν θήκες μπουκαλιών τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος της κεντρικής κονσόλας, αλλά και ποτηροθήκες στις εμπρός και τις πίσω πόρτες. Στόχος άλλωστε του σχεδιασμού συνολικά ήταν η ευκολία στην καθημερινή χρήση.

24 Apr, 2024 Ώρα 13:23

Λαμπερή παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού Porsche Taycan

Thumbnail

Στη ζωή, βιώνουμε στιγμές γεμάτες μαγεία.

Close

Στιγμές που κάνουν την καρδιά να χτυπάει πιο δυνατά, στιγμές ευφορίας, καθαρής χαράς.

Όπως είναι οι στιγμές στη θέση του οδηγού του νέου Porsche Taycan.

Close

Του μόνου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου που υπερδιεγείρει τις αισθήσεις και σε φορτώνει συναισθήματα.

Συναισθήματα τόσο ιδιαίτερα που δημιούργησαν ακόμη και την δική τους λέξη: Overfeel

Close

 

 

Αυτό το ιδιαίτερο και ξεχωριστό συναίσθημα προσέφερε στους προσκεκλημένους της η Porsche Cyprus στην φαντασμαγορική αποκάλυψη του νέου Porsche Taycan το βράδυ της Τετάρτης 17 Απριλίου στο Destination Porsche Limassol. 

Μια Overfeel, ξεχωριστή στιγμή στη βραδιά αποτέλεσε ο ιδιαίτερος τρόπος που ο καλλιτέχνης Λουκής Αγρότης, ζωγράφισε μέσα σε μόνο λίγα λεπτά σε κενό καμβά το νέο Porsche Taycan, κερδίζοντας τον θαυμασμό των παρευρισκομένων.  Θαυμασμός που διατηρήθηκε αμείωτος, αφού αμέσως μετά ακολούθησαν με ένα πολύ επιβλητικό τρόπο τα αποκαλυπτήρια του νέου Porsche Taycan.

 

 

Ο συνδυασμός χρωμάτων σε iced blue διάθεση, στον φωτισμό, τα cocktails και τα εδέσματα της βραδιάς, συμπλήρωσαν μια άκρως ιδιαίτερη βραδιά αφιερωμένη στην εξέλιξη και την δημιουργικότητα.   Ταυτόχρονα με jazz διάθεση οι Γιάννης Μοδίτης και Μιχάλης Τσερκέζος, παρέσυραν το κοινό με την μουσική τους, προσθέτοντας στην εκδήλωση τα πιο μελωδικά ηχοχρώματα.

Η Παυλίνα Ιακωβίδου Marketing & PR Manager της Porsche Cyprus, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, σημειώνοντας πως με την κατασκευή του νέου ηλεκτρικού Taycan, η Porsche συνεχίζει να «ανεβάζει» ταχύτητα στην ηλεκτροκίνηση και να χαράζει τον δικό της μοναδικό δρόμο στην νέα εποχή. 

 

 

Η Porsche προσφέρει τη δυνατότητα στους λάτρεις της λεπτομέρειας, να έχουν ρόλο σχεδιαστή στο δικό τους ξεχωριστό Taycan μέσω του online car configurator της εταιρείας που θα βρείτε στο ακόλουθο link: https://www.porsche.com/central-eastern-europe/en/_cyprus_/models/taycan/taycan-models/taycan/

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.