Ειδήσεις

27 Apr, 2018 Ώρα 11:27

Κορυφαία super cars σχημάτισαν το λογότυπο της Pirelli

Thumbnail

Τη Monza επέλεξε η Pirelli για μία αναβίωση της απεικόνισης του λογοτύπου της που χρονολογείται από το 1978, μήκους 80 μέτρων και ύψους 18 μέτρων. Στο εγχείρημα συμμετείχαν 41 αυτοκίνητα, 12 κορυφαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων, πάνω από 150 άνθρωποι και 22.000 ίπποι. Όπως πριν από 40 χρόνια, αξιοσημείωτη ήταν η γκάμα των αυτοκινήτων που συνέθεσαν το λογότυπο: διαφορετικές μάρκες, μοντέλα, κινητήρες, αρχιτεκτονικές και στυλ – αλλά με τα ίδια ελαστικά.

Close

Στην αναπαράσταση του λογοτύπου της Pirelli το 1978 συμμετείχαν αυτοκίνητα δρόμου, τα οποία, στη σύγχρονη εκδοχή τους, έχουν αντικατασταθεί από οχήματα GT3 που αγωνίζονται στην κατηγορία Blancpain GT, το κορυφαίο πρωτάθλημα με αγωνιστικά αυτοκίνητα βασισμένα σε μοντέλα δρόμου, εφοδιασμένα αποκλειστικά με ελαστικά της Pirelli.

Συνολικά 41 αυτοκίνητα διαμόρφωσαν το λογότυπο Pirelli στη Monza, την ώρα που ο ήλιος έδυε μετά από μία ημέρα με έντονη δράση στην πίστα. Τα αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν για τη φωτογράφηση στη μεγάλη ευθεία, όπου συνήθως αναπτύσσουν ταχύτητες 280 χλμ./ώρα.

Close

Σαράντα χρόνια πριν...

Close

Η αρχική ιδέα το 1978 ήταν να συμμετέχουν πολλά και διαφορετικά οχήματα δρόμου διαφόρων κατασκευαστών, για να αναδειχτεί ότι το κοινό χαρακτηριστικό τους ήταν τα ελαστικά Pirelli. Ο φωτογράφος Adrian Hamilton ήταν ο σκηνοθέτης ενώ υπήρξε και μία τηλεοπτική διαφήμιση με τη δημιουργική υπογραφή του Ιταλού σκηνοθέτη Giulio Cingoli, που λανσάρισε το σλόγκαν: “Tyres with a capital P” (Ελαστικά με P κεφαλαίο). Αυτό ήταν και η πρώτη τηλεοπτική διαφήμιση, συνοδεία ενός βίντεο ‘making of’.

Μετά από 40 χρόνια, φτάνουμε στο 2018 και το θρυλικό σιρκουί της Monza: μία από τις μακροβιότερες πίστες που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σε τακτική βάση, η δεύτερη μετά την Indianapolis. Και για μία φορά ακόμα σχηματίστηκε ένα ακόμα γιγαντιαίο λογότυπο της Pirelli από τα αυτοκίνητα παραταγμένα στην άσφαλτο.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών μοντέλα των κατασκευαστών, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Ferrari, Lamborghini, Lexus, McLaren, Mercedes-AMG, Nissan, Porsche και Jaguar. Η κάθε εταιρία έδωσε το παρών με ένα γράμμα από το λογότυπο Pirelli στη μεγάλη ευθεία, καθώς κάθε μία έχει το μερίδιό της σε έναν κόσμο υψηλού κύρους, όπου η Pirelli είναι ηγέτης της αγοράς. Πολλές από τις εταιρίες χρησιμοποιούν ελαστικά Pirelli αποκλειστικά, με ειδική έγκριση τύπου για αναβάθμιση της δυναμικής συμπεριφοράς κάθε αυτοκινήτου και μεγιστοποίηση της ασφάλειας.

 

 

19 Apr, 2024 Ώρα 13:45

Η περιοχή του πλανήτη όπου απαγορεύονται όσα Ι.Χ. είναι εξοπλισμένα με αυτόνομη οδήγηση

Thumbnail

Την ώρα που σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να αναπτύξουν ακόμα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, μια επαρχία του Καναδά κάνει την δική της… «επανάσταση».

Close

Η Βρετανική Κολομβία επικαιροποίησε πρόσφατα τον νόμο για τα μηχανοκίνητα οχήματα, απαγορεύοντας τη χρήση οχημάτων που είναι εξοπλισμένα με συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3. Αυτό δεν είναι απλώς μια απαγόρευση της χρήσης τέτοιων συστημάτων. Ο νόμος καθιστά παράνομη ακόμα και την απλή οδήγηση οποιουδήποτε αυτοκινήτου έχει στον εξοπλισμό του σύστημα επιπέδου 3, είτε το χρησιμοποιείτε είτε όχι.

 

Close

 

Οι επικαιροποιημένοι κανόνες υπογράφηκαν στις 18 Μαρτίου και τέθηκαν σε ισχύ στις 5 Απριλίου. Αυτή τη στιγμή στην αγορά υπάρχουν δύο μοντέλα που παρέχουν αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, και είναι η Mercedes-Benz S-Class και η EQS του 2024 τα συστήματα των οποίων έχουν εγκριθεί μόνο για περιορισμένη χρήση στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα, με ταχύτητες κάτω από τα 65χλμ./ώρα.

Close

Αν σας πιάσουν να οδηγείτε Ι.Χ. με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, τα πρόστιμα κυμαίνονται από 368 έως 2.000 δολάρια σε καναδικό νόμισμα ή ακόμη και έξι μήνες φυλάκιση.

“Αυτοί οι νέοι κανονισμοί θα κρατήσουν τους ανθρώπους ασφαλέστερους στους δρόμους μας και θα ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερο τη χρήση των ενεργών μεταφορών”, δήλωσε ο Rob Fleming, υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.