Η Alfa Romeo λανσάρει την Stelvio Quadrifoglio των 510 ίππων

27 Απρ., 2018 Ώρα 15:12

Στην έκθεση αυτοκινήτου της Κίνας πραγματοποιεί το παγκόσμιο ντεμπούτο της η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, το υψηλών πιδόσεων premium SUV της μάρκας.

Το ιταλικό μοντέλο είναι το "ταχύτερο SUV στην πίστα", έχοντας καταγράψει το νέο ρεκόρ για την κατηγορία της στο Nürburgring: 7 λεπτά και 51.7 δευτερόλεπτα. Η Stelvio Quadrifoglio είναι εφοδιασμένη με τον αλουμινένιο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2.9 λίτρων V6 Bi-Turbo, που έχει εξελιχθεί με πληροφορίες από τεχνολογίες και μηχανολογική τεχνογνωσία της Ferrari, ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 510 ίππους στις 6.500 σ.α.λ.και παρέχει μία μέγιστη ροπή 600 Nm από τις 2.500 έως τις 5.000 σ.α.λ.

Το περίπτερο της Alfa Romeo στην έκθεση της Κίνας

Ο πανίσχυρος αυτός κινητήρας συνοδεύεται από το ειδικά καλιμπραρισμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων το οποίο επιτρέπει αλλαγές ταχυτήτων σε μόλις 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου στην λειτουργία οδήγησης Race. Επιπλέον, για τη μεγιστοποίηση της οδηγικής εμπειρίας, το μοντέλο είναι εφοδιασμένο στον βασικό εξοπλισμό του με αλουμινένια χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων που είναι ενσωματωμένα στην κολώνα του τιμονιού. Οι επιδόσεις της είναι χαρακτηριστικές. Επιτάχυνση από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 3.8 δευτερόλεπτα και ελική ταχύτητα 283 χλμ./ώρα.

 

Δείτε Επίσης