02 Μαΐ., 2018 Ώρα 12:48

Η Opel γιορτάζει τα 50 χρόνια από τη γέννηση του GT

Thumbnail

Τρεις ημέρες, πέντε ειδικές διαδρομές, περίπου 600 χιλιόμετρα οδήγησης, πέντε Opel GT στο 7ο Bodensee Klassik που θα διεξαχθεί το διάστημα 3 – 5 Μαΐου. Το ράλι κλασικών αυτοκινήτων θα ξεκινήσει και θα τελειώσει στην πόλη Bregenz, που βρίσκεται στις ανατολικές ακτές της Λίμνης Constance, και οι συμμετέχοντες καλούνται να διασχίσουν τις επιβλητικές Αλπικές κορυφές του Τιρόλο. Η Opel θα δώσει το σύνθημα για τους επετειακούς εορτασμούς ενός πραγματικού αυτοκινητιστικού θρύλου στη φετινή έκδοση του Bodensee Klassik.

Ο ηθοποιός Ludwig Trepte θα είναι από τους πρώτους που θα ευχηθούν. Ο Βερολινέζος είναι κάτοχος Βραβείου Emmy στο “Generation War” και γνωστός από τη συμμετοχή του στη γερμανική μίνι σειρά “Deutschland 83”. Ο Trepte θα καθίσει πίσω από το τιμόνι ενός 1969 Opel GT 1900 κατά τη διάρκεια του Bodensee Klassik – ενός αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε 19 χρόνια πριν γεννηθεί. Ο πρεσβευτής της μάρκας Opel και πρώην οδηγός DTM, Joachim Winkelhock, θα οδηγήσει επίσης ένα 1969 GT. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, ο οδηγός είναι λίγο μεγαλύτερος από το κλασικό αυτοκίνητο.

Ο πρεσβευτής της μάρκας Opel και πρώην οδηγός DTM, Joachim Winkelhock

 

Το τριήμερο

Συνολικά 180 κλασικά αυτοκίνητα θα συγκεντρωθούν στις ανατολικές ακτές της Λίμνης Constance. Το πρώτο σκέλος (Πέμπτη, 3 Μαΐου) θα ξεκινήσει από το Bregenz, θα περάσει από το Allgäu και θα ολοκληρωθεί στο Lindau. Την Παρασκευή (4 Μαΐου), οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν μία διαδρομή που θα τους οδηγήσει στην Άνω Σουηβία, στη περιοχή γύρω από το Ravensburg. Το τελευταίο σκέλος θα εκτυλιχθεί κυρίως στην Αυστρία, στις 5 Μαΐου, όπου αυτοκίνητα και οδηγοί θα αντιμετωπίσουν την πρόκληση της Αλπικής ειδικής διαδρομής, μέσω του Ανατολικού Allgäu, Τιρόλο και Vorarlberg.