Νέα μοντέλα

02 May, 2018 Ώρα 16:21

Επίσημο: Porsche Cayenne E-Hybrid με κατανάλωση 3,4 λίτρα/100 χλμ.

Thumbnail

Ένα -σχεδόν- χρόνο μετά τα αποκαλυπτήρια της τρίτης γενιάς της Cayenne, η Porsche παρουσίασε σήμερα την plug-in υβριδική έκδοση του μοντέλου. Η νέα Cayenne E-Hybrid φέρει το σύστημα της Panamera 4 E-hybrid, κάτι που σημαίνει ότι κινείται από έναν 3,0-λίτρο V6 biturbo κινητήρα απόδοσης 340 ίππων με 450 Nm ροπή, και έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 136 ίππων με 400 Nm ροπή. Συνδυαστικά παράγουν 462 άλογα στις 5.250 σ.α.λ. με 700 Nm ροπής από τις 1.000 σ.α.λ. μέχρι τις 3.759 σ.α.λ.. Η μικτή κατανάλωση ανακοινώνεται στα 3,4 – 3,2 λίτρα/100 χλμ, ενώ οι εκπομπές CO2 ανέρχονται 78 – 72 γρ/χλμ.

Close

 

Close

 

Το μέγεθος της μπαταρίας έχει παραμείνει ίδιο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, αλλά η χωρητικότητα της έχει αυξηθεί κατά 30%, και πλέον φτάνει τις 14,1 kWh. Αυτή του δίνει τη δυνατότητα να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 44 χλμ., με μέγιστη ταχύτητα 135 χλμ/ώρα. Με χρήση του στάνταρ φορτιστή 3.6 kW, η μπαταρία χρειάζεται 7,8 ώρες για να φορτίσει, ενώ με το προαιρετικό φορτιστή 7.2 kW ο χρόνος πέφτει στις 2,3 ώρες.

Close

 

 

Το βάρος του αυτοκινήτου αγγίζει τα 2.295 κιλά, ενώ από πλευράς επιδόσεων για το 0-100 χλμ/ώρα το αυτοκίνητο χρειάζεται 5 δευτ., για το 0-200 χλμ/ώρα 19,1 δευτ., ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 253 χλμ/ώρα. Τέλος, με το λανσάρισμα της υβριδικής Cayenne, η Porsche προσφέρει -για πρώτη φορά στην ιστορία της- νέες ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών, που είναι διαθέσιμες σε όλη τη γκάμα του μοντέλου. Ακόμα, επίσης για πρώτη φορά, υπάρχει head-up display, ενώ προστίθενται στο μεγάλο γερμανικό SUV και καθίσματα με μασάζ.

 

 

Ενώ στη προηγούμενη γενιά ο ηλεκτροκινητήρας ενεργοποιούνταν μόνο αν ο οδηγός πατούσε το πεντάλ του γκαζιού τουλάχιστον στο 80%, πλέον στη νέα γενιά, αυτός είναι διαθέσιμος αμέσως, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην 918 Spyder. Η Cayenne E-Hybrid διαθέτει το πακέτο Sport Chrono στον βασικό εξοπλισμό με τον οδηγό να μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε έξι λειτουργίες (Sport, Sport Plus, E-Power, Hybrid Auto, E-Hold και E-Charge).

Η υβριδική έκδοση του αυτοκινήτου είναι ήδη διαθέσιμη στην αγορά της Γερμανίας, με τιμή από €89.822, και προς το τέλος του μήνα θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες αγορές.

 

 

09 Apr, 2024 Ώρα 19:20

Ανανέωση για το Audi S3: Έρχεται με φρέσκια σχεδίαση και 333 ίππους

Thumbnail

Λίγες ημέρες μετά το facelift του A3, ήρθε η ώρα και για το γρηγορότερο Audi S3 να δεχθεί μία ελαφριά ανανέωση η οποία μάλιστα το κάνει πλέον ταχύτερο από το Golf R.

Close

Η σπορ έκδοση του γερμανικού μικρομεσαίου θα συνεχίσει να προσφέρεται τόσο και σε Sporttback όσο και σε σεντάν αμάξωμα με τις αλλαγές να είναι τόσο αισθητικές όσο και μηχανικές.

 

Close

 

Όσον αφορά τις πρώτες, το ανανεωμένο Audi S3 λαμβάνει νέα μάσκα, LED προβολείς αλλά και φώτα ημέρας τεχνολογίας LED Matrix με 4 διαφορετικές φωτεινές επιγραφές.

Close

Στο εσωτερικό υπάρχει νέος ambient φωτισμός, οροφή με επένδυση μαύρου χρώματος, πεντάλ αλουμινίου, σπορ καθίσματα με πολύ καλή πλευρική στήριξη αλλά και μικρές λεπτομέρειες από ανθρακονήματα.

 

 

Το «ζουμί» της ανανέωσης είναι κάτω από το καπό

Το ανανεωμένο Audi S3 εξοπλίζεται με τον αναβαθμισμένο τετρακύλινδρο TFSI βενζινοκινητήρα 2 λίτρων ο οποίος πλέον αποδίδει 333 άλογα και 420 Nm ροπής (+23 άλογα και +20 Nm ροπής από πριν).

 

 

Πλέον το 0-100 έρχεται σε 4.7 δευτ. ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250χλμ./ώρα τη στιγμή που οι αναβαθμίσεις έχουν περάσει και στο αυτόματο επτατάχυτο κιβώτιο S tronic το οποίο κάνει αλλαγές πολύ πιο γρήγορα. Μάλιστα το παρών δίνει και η λειτουργία διαχωρισμού ροπής δίνοντας τη δυνατότητα για εναλλασσόμενη ροπή μεταξύ των πίσω τροχών.

 

 

Λοιπές αναβαθμίσεις

Εκτός από τις αισθητικές αλλαγές και την αναβάθμιση του κινητήρα, υπάρχουν και άλλα στοιχεία που κάνουν το νέο Audi S3 καλύτερο σε όλα του. Υπάρχουν έξι συνολικά προγράμματα παραμετροποίησης της οδήγησης, με ένα εξ αυτών, το Dynamic Plus, να κάνει το πίσω μέρος ακόμα πιο παιχνιδιάρικο. Υπάρχει φυσικά και σπορ ανάρτηση ως στάνταρ η οποία είναι κατά 15χλστ. χαμηλωμένη ενώ τα φρένα είναι και αυτά ενισχυμένα. Οι μπροστινοί δίσκοι είναι 357χλστ. με διπίστονες δαγκάνες.

Η διάθεση του μοντέλου θα ξεκινήσει αυτό το τρίμηνο με την τιμή του στη Γερμανία να αρχίζει από τα 55.600 ευρώ.