Rally

04 May, 2018 Ώρα 11:42

Νικητής μέσα απ’ το χάος και τα χιόνια της Πορτογαλίας ο Kristoffersson

Thumbnail

Ο περσινός πρωταθλητής του World RX 2017, Johan Kristoffersson, άνοιξε ακόμη περισσότερο την διαφορά στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος Rallycross με την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στην σεζόν στο Bompiso World RX της Πορτογαλίας. Ο Sebastien Loeb τερμάτισε δεύτερος για χάρη της Team Peugeot Total ενώ ο Petter Solberg, τρέχοντας με την PSRX Volkswagen Sweden, συμπλήρωσε το βάθρο μέσα σε ένα τελικό που διεξήχθη κυριολεκτικά μέσα από χιονοθύελλα.

Close

 

Close

 

Ο Kristoffersson πήρε κεφάλι με το πέρας της πρώτης στροφής στον τελικό, παρόλο που την καλύτερη αντίδραση στην εκκίνηση είχε ο Loeb κερδίζοντας το Βραβείο Super Charge. Με καθαρό πεδίο μπροστά του, και χωρίς άλλο αυτοκίνητο να του πετάει λάσπη και χιόνι στο παρμπρίζ, ο περσινός πρωταθλητής έκανε τον τέλειο αγώνα αφήνοντας το joker του για το τέλος μπαίνοντας και βγαίνοντας εντελώς ανενόχλητος στην πρωτοπορία. Με αυτή την εκπληκτική εμφάνιση, ο Σουηδός άνοιξε την διαφορά από τον δεύτερο στους εννέα βαθμούς. 

Close

«Ένοιωθα πως ο ρυθμός μας ήταν καλός από το ξεκίνημα του σαββατοκύριακου, το PSRX Volkswagen Sweden Polo R εργαζότανε καταπληκτικά. Ευτυχώς είχαμε καλή εκκίνηση στον χιονισμένο τελικό και βγήκα πρώτος από την πρώτη στροφή, κάτι που έκανε την δουλειά λιγότερο πολύπλοκη για το υπόλοιπο του αγώνα. Από εκεί και πέρα πίεσα μέχρι που μπορούσα να κάνω το Joker στον τελευταίο γύρο χωρίς να χάσω θέση.»

 

 

Ο Loeb υπογράμμισε την δυνατή εμφάνιση της Team Peugeot Total με μια καλή δεύτερη θέση στον πολύ δύσκολο τελικό.  Ο άλλος οδηγός της ομάδας, Timmy Hansen, σπίναρε στον μεγάλο τελικό βγαίνοντας από την μάχη του βάθρου. Ο Γάλλος έκανε αμέσως Joker μετά την εκκίνηση, όπως και ο Solberg που έκλεισε το βάθρο στην τρίτη θέση. Αξίζει να σημειωθεί πως ο γάλλος Guerlain Chicherit έφθασε για πρώτη φορά σε τελικό του θεσμού στην Πορτογαλία, οδηγώντας ένα ανταγωνιστικό Renault Megane RS το οποίο ετοίμασε η Prodrive..

Επόμενος αγώνας του θεσμού, που όπως είναι γνωστό υποστηρίζεται από τη Monster Energy, θα διεξαχθεί στο Mettet του Βελγίου στις 12-13 Μαΐου.

Βαθμολογία οδηγών 

FIA WORLD RALLYCROSS 

1 Johan KRISTOFFERSSON     VW POLO GTI    53    

2 Andreas BAKKERUD                   AUDI S1        44

3 Petter SOLBERG                    VW POLO GTI    43    

4 Sebastien LOEB                      PEUGEOT 208    39

5 Mattias EKSTRÖM                       AUDI S1        36

6 Timmy HANSEN                    PEUGEOT 208    36    

7 Niclas GRONHOLM           HYUNDAI i20        28

8 Janis BAUMANIS                   FORD FIESTA    22

9 Guerlain Chicherit              RENAULT M. RS    20

10 Timur TIMERZYANOV   HYUNDAI i20        17

 

19 Apr, 2024 Ώρα 12:55

WRC: Πρώτη γεύση από το ασφάλτινο ράλλυ στην Κροατία

Thumbnail

Μπορεί το shakedown να μην έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον όμως είναι ένα δείγμα για το πως θα εξελιχθεί η μάχη των τριών ημερών στο Ράλλυ της Κροατίας. Οι Γάλλοι Sebastien Ogier- Vincent Landais έτρεξαν στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Rallye Monte-Carlo τον Ιανουάριο και τώρα αποφάσισαν ότι έπρεπε να κάνουν ένα ακόμη ασφάλτινο Ράλλυ. Επέστρεψαν στη δράση και μάλιστα φαίνεται ότι έχουν δυνάμεις για να κερδίσουν τον αγώνα που θα γίνει στους στεγνούς δρόμους ανατολικά της πρωτεύουσας Ζάγκρεμπ.

Close

 

 

Κέρδισαν με χρόνο 1:55.7 το shakedown των 3.65 χλμ. ενώ στη 2η θέση ήταν οι Evans-  Martin.

 

Close

 

Τον τρίτο και τέταρτο χρόνο έκαναν οι Neuville- Wydaeghe και Tanak- Jarveoja.

Στην κατηγορία WRC2 με τα Rally2, δύο Citroen C3 σημείωσαν τους ταχύτερους χρόνους. Οι Yohan Rossel -Arnaud Dunand (Citroen C3) έκαναν  2:02.6, ενώ 2:03.0 έκαναν οι Nikolay Gryazin -Konstantin Aleksandrov.

Η επίσημη εκκίνηση θα δόθηκε χτές το απόγευμα. Πρόκειται για την τελετουργική εκκίνηση μπροστά από την Εθνική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη στο κέντρο του Ζάγκρεμπ.

Ο κανονικός αγώνας ξεκίνησε σήμερα το πρωί. Περιλαμβάνει οκτώ Ειδικές Διαδρομές (4Χ2) συνολικού μήκους 119,74 χλμ. Η μεγαλύτερη ειδική είναι μήκους 23.68 χλμ. Το 1ο σκέλος δεν έχει τεχνική υποστήριξη για τα πληρώματα μόνο στο τέλος 45’ πριν την ανασυγκρότηση.

Close

Το Σάββατο (20/4) θα γίνουν και πάλι 8 Ε.Δ  (4 Χ2 ) συνολικού μήκους  108,76 χλμ.

Ο αγώνας που είναι ο τέταρτος της χρονιάς για το WRC θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 21 Απριλίου). Περιλαμβάνει τέσσερις Ειδικές Διαδρομές (54,78 χλμ.), με τελευταία την Power Stage, 14,24 χλμ η οποία θα ξεκινήσει στις 13.15 τοπική ώρα.

Συνολικά τρέχουν 68 πληρώματα. Τα 8 πληρώματα με Rally1, 25 με Rally2 (οι 19 στο WRC2) και 25 με Rally3 (οι 18 στο JWRC!).

Η Toyota με τα GR Yaris Rally1, έχει τους Sebastien Ogier- Vincent Landais, Elfyn Evans- Scott Martin και Takamoto Katsuta  – Aaron Johnston.

Η Hyundai με τα i20 Ν-Rally1έχει τους Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe  που προγούνται στη βαθμολογία, Ott Tanak- Martin Jarveoja και Andreas Mikkelsen – Torstein Eriksen.

Η M-Sport με τα Puma Rally 1 Hybrid συμμετέχει με τους Andrien Fourmoux- Alefandre Coria και Gregoire Munster – Louis Louka.

Με το ανανεωμένο Hyundai i20 Rally2 τρέχουν ο Emil Lindholm με την Reeta Hamalainen

Στιγμιότυπα απο το Shakedown