Ειδήσεις

04 May, 2018 Ώρα 23:21

H Goodyear και η χρήση βιώσιμου φυσικού καουτσούκ

Thumbnail

Η Goodyear ανακοίνωσε μια νέα πολιτική προμήθειας φυσικού καουτσούκ που αντικατοπτρίζει την δέσμευσή της στην υπεύθυνη προμήθεια πρώτων υλών. Η εταιρεία πιστεύει ότι η εφαρμογή και η τήρηση αυτής της πολιτικής θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αποψίλωσης των δασών, στην άρδευση και στην ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις περιοχές του κόσμου όπου παράγεται φυσικό καουτσούκ.

Close

Βασιζόμενη στο εγχειρίδιο επιχειρησιακής συμπεριφοράς και τον κώδικα δεοντολογίας των προμηθευτών, η πολιτική, παρουσιάζει επτά αρχές που θα διαμορφώσουν την ανάπτυξη μιας μακροπρόθεσμης, βιώσιμης αλυσίδας εφοδιασμού:

Close

Ανθρώπινα Δικαιώματα - Η Goodyear θα εργαστεί για να εξασφαλίσει ότι η αλυσίδα εφοδιασμού φυσικού ελαστικού προστατεύει τα δικαιώματα όλων των εμπλεκομένων, προωθώντας ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον σε όλα τα επίπεδα της αλυσίδας εφοδιασμού.

Απόκτηση και Χρήση Υπεύθυνου Χώρου - Η εταιρεία θα εργαστεί για την προώθηση μιας περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνης αλυσίδας εφοδιασμού φυσικού καουτσούκ, απαλλαγμένης από την αποψίλωση των δασών και την άρδευση της γης.

Close

Ανιχνευσιμότητα - Θα εργαστεί προς την κατεύθυνση της προώθησης των πρακτικών που οδηγούν στην ικανότητα εντοπισμού του φυσικού καουτσούκ σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού.

Επεξεργασία φυσικού καουτσούκ - Αναμένει από τους προμηθευτές της, οι οποίοι επεξεργάζονται το φυσικό καουτσούκ για τη χρήση της, να κατασκευάζουν το προϊόν τους με υπεύθυνο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Διαδικασία καλλιέργειας και συγκομιδής φυσικού καουτσούκ - Ενθαρρύνει τους προμηθευτές της να χρησιμοποιούν τις πιο γνωστές πρακτικές καλλιέργειας για υπάρχοντα φυτευμένα και αναφυτευμένα δέντρα φυσικού καουτσούκ.

Μικροί παραγωγοί, Δέσμευση και Ανάπτυξη κοινοτήτων – Θα εργαστεί για να αυξήσει τις αποδόσεις και να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των υφιστάμενων μικροκαλλιεργητών, ενθαρρύνοντας όλους τους άμεσους προμηθευτές της και τα μέλη της αλυσίδας εφοδιασμού τους προκειμένου να υποστηρίξουν τις κοινότητές τους.

Εφαρμογή και συμμόρφωση πολιτικής - Δεσμεύεται να εφαρμόσει χωρίς διαφθορά και με διαφάνεια αυτή την πολιτική και τις αρχές της.

Πέρα από αυτή τη νέα πολιτική, η Goodyear συνεργάζεται επίσης για τη βελτίωση της αειφορίας σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού φυσικού καουτσούκ.

 

19 Apr, 2024 Ώρα 13:45

Η περιοχή του πλανήτη όπου απαγορεύονται όσα Ι.Χ. είναι εξοπλισμένα με αυτόνομη οδήγηση

Thumbnail

Την ώρα που σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να αναπτύξουν ακόμα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, μια επαρχία του Καναδά κάνει την δική της… «επανάσταση».

Close

Η Βρετανική Κολομβία επικαιροποίησε πρόσφατα τον νόμο για τα μηχανοκίνητα οχήματα, απαγορεύοντας τη χρήση οχημάτων που είναι εξοπλισμένα με συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3. Αυτό δεν είναι απλώς μια απαγόρευση της χρήσης τέτοιων συστημάτων. Ο νόμος καθιστά παράνομη ακόμα και την απλή οδήγηση οποιουδήποτε αυτοκινήτου έχει στον εξοπλισμό του σύστημα επιπέδου 3, είτε το χρησιμοποιείτε είτε όχι.

 

Close

 

Οι επικαιροποιημένοι κανόνες υπογράφηκαν στις 18 Μαρτίου και τέθηκαν σε ισχύ στις 5 Απριλίου. Αυτή τη στιγμή στην αγορά υπάρχουν δύο μοντέλα που παρέχουν αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, και είναι η Mercedes-Benz S-Class και η EQS του 2024 τα συστήματα των οποίων έχουν εγκριθεί μόνο για περιορισμένη χρήση στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα, με ταχύτητες κάτω από τα 65χλμ./ώρα.

Close

Αν σας πιάσουν να οδηγείτε Ι.Χ. με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, τα πρόστιμα κυμαίνονται από 368 έως 2.000 δολάρια σε καναδικό νόμισμα ή ακόμη και έξι μήνες φυλάκιση.

“Αυτοί οι νέοι κανονισμοί θα κρατήσουν τους ανθρώπους ασφαλέστερους στους δρόμους μας και θα ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερο τη χρήση των ενεργών μεταφορών”, δήλωσε ο Rob Fleming, υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.