Νέα μοντέλα

20 May, 2018 Ώρα 10:46

Μέχρι τέλη του 2018 η νέα γενιά της BMW X5

Thumbnail

Πολύ σύντομα η νέα γενιά της BMW X5 θα κάνει το ντεμπούτο της, σύμφωνα με τον  επικεφαλής του βαυαρικού ομίλου, Harald Kruger.

Close

Οι δοκιμές εξέλιξης της καινούργιας X5 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και πλέον το μόνο που απομένει είναι να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία που θα δούμε το αυτοκίνητο. Όπως όλα δείχνουν η παγκόσμια πρεμιέρα θα γίνει το καλοκαίρι, με το λανσάρισμα στην αγορά να προγραμματίζεται πριν από τα τέλη του 2018.

Close

Η παραγωγή της τωρινής γενιάς της X5 θα σταματήσει τον Ιούλιο, προκειμένου το εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg της Ν. Καρολίνας να προετοιμαστεί για τη νέα.

Ριζικά ανανεωμένο είναι το εσωτερικό, περιλαμβάνοντας ψηφιακό πίνακα οργάνων και τεράστια οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα με υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Close

 

15 Mar, 2024 Ώρα 10:19

Η TOYOTA GAZOO Racing παρουσιάζει τις Ogier και Rovanpera editions GR Yaris

Thumbnail

Η Toyota παρουσιάζει δύο αποκλειστικές εκδόσεις υψηλών επιδόσεων του νέου GR Yaris, οι οποίες αναπτύχθηκαν με την προσωπική συμβολή των πρωταθλητών της TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team, Sébastien Ogier και Kalle Rovanperä. 

Close

Τα νέα μοντέλα έχουν εξελιχθεί υπό την επίβλεψη των δύο πρωταθλητών και η  δημιουργία τους εμπνεύστηκε από την επιθυμία του Προέδρου της Toyota Motor Corporation Akio Toyoda - γνωστού και ως «Morizo» - να εκφράσει το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του στους οδηγούς που «αναπτύσσουν τα αυτοκίνητά μας στους αγώνες», καθώς και στις ομάδες, τους διοργανωτές και τους οπαδούς του αθλήματος. Σε κάθε αυτοκίνητο οι λειτουργίες "Gravel" και "Track" που διαθέτει το στάνταρ GR Yaris έχουν αντικατασταθεί με ρυθμίσεις που έχουν επαναπρογραμματιστεί ώστε να αντικατοπτρίζουν τις προσωπικές προτιμήσεις του κάθε οδηγού για τον χειρισμό και την απόδοση. Και τα δύο αυτοκίνητα κινούνται από την τελευταία εξέλιξη του υπερτροφοδοτούμενου τρικύλινδρου κινητήρα 1,6 λίτρων του GR Yaris, ο οποίος αποδίδει 280 ίππους και 390 Nm ροπής και συνδυάζεται με έξυπνο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων (6iMT). Οι εκδόσεις Ogier και Rovanperä θα κατασκευαστούν σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό. 

 

Close

 

Έκδοση Ogier

Το Ogier Edition GR Yaris διαθέτει δύο νέες λειτουργίες ελέγχου AWD: Morizo και Seb. Λειτουργίες που εξελίχθηκαν, τόσο από τον ίδιο τον Akio Toyoda όσο και από τον Sebastian Ogier μέσα από τις εμπειρίες τους στους αγώνες και έχουν άκρως αγωνιστικό χαρακτήρα. Το αμάξωμα της Ogier Edition έχει ειδικό ματ φινίρισμα Stealth Grey και διαθέτει τη γαλλική εθνική σημαία (πατρίδα του Ogier) στη μάσκα του ψυγείου και στις ζάντες αλουμινίου 18x8J BBS. Οι λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν περιλαμβάνουν επίσης μια νέας σχεδίασης πίσω αεροτομή από ανθρακονήματα CFRP και μπλε βαμμένες δαγκάνες φρένων. Τα αυτοκόλλητα TOYOTA GAZOO Racing έχουν προστεθεί στην αριστερή και δεξιά πόρτα και ένα λογότυπο Ogier Edition στην πίσω πόρτα. Στο εσωτερικό, υπάρχει αναμνηστική πλακέτα για τη νίκη στο WRC στην πλευρά του συνοδηγού στον πίνακα οργάνων και ραφές σε αντίθεση μπλε, γκρι και κόκκινου χρώματος (που τιμούν τα γαλλικά εθνικά χρώματα) στο τιμόνι. 

Close

 

 

Έκδοση Rovanperä

Η έκδοση Rovanperä Edition διαθέτει ένα μοναδικό Donut Mode, που δημιουργήθηκε ειδικά για τον νεότερο πρωταθλητή του WRC, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ικανός στο drifting. Εδώ, η νέα λειτουργία επιτρέπει εύκολη οδήγηση και "στροφές πόρτας" με σταθερή, ισχυρή ροή ροπής στους πίσω τροχούς. Αυτή η έκδοση GR Yaris παρέχει επίσης τη λειτουργία Kalle Mode. Αυτή χρησιμοποιεί ένα πίσω διαφορικό σταθερής ταχύτητας και εμπρός και πίσω διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης Torsen για να παράγει γραμμικά χαρακτηριστικά χειρισμού, ώστε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου να μπορεί να περιστρέφεται δυναμικά προς τα έξω καθώς εισέρχεται σε μια στροφή και να επιτρέπει στο εμπρός μέρος να τραβιέται προς τα εμπρός με το γκάζι κατά την έξοδο. Το αυτοκίνητο διαθέτει ένα αποκλειστικό τρίχρωμο φινίρισμα βαφής, το οποίο εφαρμόστηκε ως μια σειρά από ζωγραφισμένα μοτίβα από τον σχεδιαστή του χρώματος των αυτοκινήτων drift της Rovanperä, Henri Liupakka. Εκτός από τις ζάντες BBS 18x8J, το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με μια πίσω αεροτομή μεταβλητής πτέρυγας CFRP.

 

 

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι δύο ειδικές εκδόσεις του Toyota GR αναμένονται στους εκθεσιακούς χώρους της Toyota Κύπρου το καλοκαίρι.