28 Μαΐ., 2018 Ώρα 23:36

To ρομπότ της Nissan που βάφει τις γραμμές των γηπέδων

Thumbnail

Η Nissan πρωτοτύπησε και στον τελικό του UEFA Champions League, καθώς παρουσίασε ένα αυτόνομο ρομπότ, το οποίο πραγματοποίησε τη σήμανση των γραμμών στο γήπεδο που διεξήχθη ο τελικός στο  Κίεβο.

Το ρομπότ Pitch-R, είναι προϊόν εμπνευσμένο από την προηγμένη τεχνολογία υποστήριξης του οδηγού ProPILOT της Nissan. Το σύστημα αποτελεί βασικό κομμάτι της ευφυούς κινητικότητας της Nissan, του οράματος της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα οδηγούνται, τροφοδοτούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Το ρομπότ Pitch-R διαθέτει σύστημα ορατότητας με τέσσερις κάμερες, συστήματα εντοπισμού θέσης GPS, καθώς  και συστήματα αποφυγής συγκρούσεων. Μπορεί να “τραβήξει”  λευκές γραμμές στο γρασίδι, στην άσφαλτο ή στο χαλίκι με φιλικό προς το περιβάλλον, διασπώμενο χρώμα.

Το Pitch-R τροφοδοτείται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Αφού ενεργοποιηθεί, μετακινείται αυτόνομα για να “χαρτογραφήσει” το περιβάλλον του σε πραγματικό χρόνο και “σαρώνει” γρήγορα το πεδίο δράσης του. Οι ανόμοιες επιφάνειες δεν αποτελούν πρόβλημα για το Pitch-R, καθώς μπορεί να κινηθεί μετ’ εμποδίων.

Το Pitch-R μπορεί να δημιουργήσει γήπεδα για ομάδες 5Χ5, 7Χ7 ή για κανονικές 11άδες. Η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει λιγότερο από 20 λεπτά.